Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Челзи е ранет лав моментално, и лани бевме такви, па знаеме како завршивме. Само се надевам дека Ди Матео и играчите ја научиле својата лекција, и дека против Јуве ќе ги излечат своите фрустрации, па во недела и Сити да го мачкаме. И јас очекувам дефанзивна игра преку контри, и најубаво би било така да се игра.

Нема да ме чуди да излезе со Бертранд и Рамирес на крилните позиции.
Не. Тоа во никој случај не би го виделе при стартните 11. Дефицитарни сме на деструктивната позиција, а тогаш би играл и Ромеу. А во случај на не дај боже повреда, или премореност кај Микел, или Ромеу немаме замена, но Рамче ќе се повлече деструктивно. Ама како јас, вие па и РДМ не верувам дека првиот состав би го замислиле без Мата и Хазард. Така да ги очекувам тие двајца секако, освен Оскар, кој можно е да биде на клупа наместо Бертранд.

2-те најбитни утакмици доаѓаат во најлошо можно време за Ди Матео.

Лошо е да се вели Стариџ=сезонава... Настапи „еднаш“ и одма не го бива, а лани кога беше стартер секој меч од почетокот како крило, на секој постигнуваше гол...
На натпреварот со ВБА каде каде бевме подобри со Стариџ.
Не дека го форсирам многу него, туку едноставно подобар е од било кој само му треба малку повеќе минутажа. Се виде и во Болтон кога беше на позајмица кој постигнуваше голови истиот Болтон којшто излезе минатата сезона од Премиер лигата.
Конкретно на натпреварот со ВБА имаше добри продори и опасни шутеви на голот (освен 100% две шанси). Се на се заслужува да игра секој натпревар пред Торес. Со такви ирачи во средина да игра 90 мин (што не беше случај во саботата) сигурен сум дека би постигнувал барем по еден гол.
Многумина го критикуваат за играта викендов, но мислам дека ќе сфатат дека не се во право, секако ако Ди Матео дозволи или кога евентуално ќе игра во некој друг тим како стартер.

Околу натпреварот вечерва се согласувам дека составот е одличен
Petr Cech.
Азпи, Ивановиќ, Гери, Ешли.
Микел, Лампард.
Хазард, Оскар, Мата.
Стариџ.
само наместо Лампард којшто најверојатно нема да биде спремен, Рамирес само заради транзиција одбрана-напад, инаку доколку е спремен Лампард може да се почне и со него.

Се шушка дека Хазард ќе игра во шпицот, нешто слично како Фабрегас што го форсираат во Барселона. За сега не е ни негирано, ни потврдено. Јас лично се надевам дека Стариџ ќе почне место Торес.

"Sturridge picked up a knock in training last night."

Сега рекоа на CTV... :facepalm:

Се надевам на добра игра и позитивен исход за нас, а и пораз не би бил трагичен ДОКОЛКУ Шахтјор изигра нерешено или изгуби од Нордсјеланд :) Торес дрво е и онака па редно е да стартува на клупа, а тоа со Хазард во напад би било интересно да се види, како и да е ајде со господ напред!

Cech, Ivanovic, Luiz, Cahill, Cole, Mikel, Ramires, Azpilicueta, Mata, Oscar, Hazard

Чех​
Иванович - Луиз - Кејхил - Кол​
Микел - Рамирес​
Азпиликета - Оскар - Мата​
Хазард​

Пологично ке ми беше Луиз да играше CM/DM ,а Азпиликуетта RB..

Прилично интересен состав, баш ме интересира со која формација ќе играме. Јас лично, ова не го очекував, баш сум изненаден со тимов.
Според мене единствена грешка на тимов е Давид Луиз, требаше да биде на клупа, во очајна форма е. Азпи како десно крило, интересно.

Сега (со формацијава која ја пиша) уште повеќе незнам како ке бидат поставени играчите :eek::eek:

Иванович - Луиз - Кејхил​
Азпиликета - Микел - Рамирес - Кол​
Тројца одбранбени, Цезар и Кол имаат слобода и напред, а сепак се дефанзивци па добро ќе покриваат и позади. Микел и Рамирес централно. Тројцата напред нека прават што сакаат. :D

--- надополнето: 20 ноември 2012 во 21:02 ---
123456 Чех?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom