Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Од оној Торес ми се одмили да го гледам Челзи, ко ќе видам Торес прва постава, не ми се гледа мечот, го уништува секое задоволство у фудбал. Гомно.
Многу слабо изигравме денес, заспано, споро, незаинтересирано, очигледно не сме спремни за титула сезонава, не сме им ни до колена на Јунајтед и Сити со ваков менталитет.

Уште на 1/3 од Сезонава може слободно да кажам дека ја имаме најслабата одбрана во последниве можеби и 15 години :facepalm:
Во една таква ситуација МОРА во напад да имаме класичен егзекутор со реализација поголема од 80%. Нема секоаш да се вадиме на моментални блесоци на поединци или среќни голови.

Торес брука - ги помина сите граници на трпеливост.15 и + натпревари само докажува дека е најголем флоп во историјата на Челзи. Да е свесен(а сигурен сум дека е) колку придонесува за тимот треба да им ја подели половина од платата на Мата и Ивановиќ
Стариџ.. Eте му шанса на позиција која ја обожава... 3 од 3 промашени - well done :cautious:
Со оглед на тоа што прво го спомнав погоре - јасен е крајниот резултатот. Единствена светла точка на натпреваров беа Азпи, Ромеу и Мозес

А најлошо од се` е што оваа серија се случува можеби пред одлучувачкиот натпревар во ЛШ. Немаме право на уште една грешка - сите бонуси се искористени. Веќе заостануваме во ПЛ, евентуален пех и во ЛШ би бил премногу за тим кој потроши 100М за летни засилувања.

Модифицирано име на песната Wake me up when september ends од Green Day.
Само за фановите на Челзи >> Wake me up when november/december ends.
Секоја сезона исто и исто,доаѓа ноември/декември и Челзи почнува со ваква серија.
И во вакви периоди од сезоната и во вакви натпревари се чувствува отсуството на играчи како Тери и Лампард.

Вие сте ојдени бе торес го кривите пак денес аууу абе вие појма од фудбал сте немале....нз кој беше денес најак изгледа онај стариџ шо сите во него се клањате да играт 1 состав....ено играше и видовте шо напрај се уверивте коклку е јак да незнајт топка да шутнит како требит и да примит една уба а и да подајт ко ќе требит,за разлика кој торес сите тоопки кон него ги користит и ги враќат како шо требит и придонесвит нешто во срединава ако не во напад...онакви топки ко шо имаше денес она црнчугана сигурен сум дека торес ке ги реализираше милион посто од сите тие бар 2....исто и луиз требит на клупа да седит едно 5-6 утакмици да му дојт умон како се играт назад одбрана,а РДМ нека му текнит еднаш дека требит да се стајт малце и марин да играт во 1 состав.

катастрофа.
ептен лоша игра.се чуваме за ЛШ ама сепак составов ни беше како за у К1Куп.
Тоа е реалноста.се знаеше пред почеток на сезона дека целта ни е поминување на групи ЛШ,СКП и топ4 пласман во ЕПЛ.

Со Бертранд и Азпи одбраната ни е швајцарско сирење.
Денеска пофални зборови само за Азпи и Мозес (и Мата иако не играше цел меч).

Тие што викаат дека Торес е дрво го немаат гледано Стариџ сезонава.

За вториот дел само Лукаку да се врати и никој да не си отиде и we are good to go.

Стариџ барем шутира за разлика од Торес тоа што вика Аце ЦФЦ торес барем ќе врател топка назад кон средината може да го направи и Фереира , нас ни треба класичен центарфор во права смисла на зборот.

Па и на торес да му се дајт шанса ко на стариџ ке шутират и ке дават голој а не сите топки ги примат во простор кај шо се 4 и немојт ни да се свртити ни пак да шутнит од тука.

Само да не се заебеме да дадеме 40 милиони за играч што ќе игра уште сезона/2 на вакво ниво а прашање и дали ќе продолжи така да игра кога имаме здрави и прави 20ина годишни напаѓачи со ЕПЛ искуство и плус играчи како Бамфорд и Феруз од академијата.

Само да не се .. да дадеме 40 милиони за играч што ќе игра уште сезона/2 на вакво ниво а прашање и дали ќе продолжи така да игра кога имаме здрави и прави 20ина годишни напаѓачи со ЕПЛ искуство и плус играчи како Бамфорд и Феруз од академијата.

За Фалкао мислиш ??
Човекот ке игра во ваква форма уште 4 сезони минимално.

За Фалкао мислиш ??
Човекот ке игра во ваква форма уште 4 сезони минимално.
Да.
Има 27 години.
Торес кога го донесовме имаше исто 27 години и + ЕПЛ искуство.

Да даваме 40 милиона при здрав прав Лукаку и Стариџ (па и Торес) според мене е лоша одлука.

Инаку за љубителите на тероии на заговор до сега Фалкао ниеднаш не бил дел од мечевите на Атл. во ЛЕ макар ни во клупата.
Ако ова се повтори и на следните 2 меча значи дека ќе може да игра во ЛШ доколку направи трансфер во некоја др. екипа во Јануари.
--- надополнето: 17 ноември 2012 во 18:52 ---
Инаку еве и интересна информација.
Денеска РДМ го стигнува АВБ по број на денови како менаџер на Челзи.
Последниот меч на АВБ беше против ВБА.
:ROFLMAO:

Да.
Има 27 години.

Да даваме 40 милиона при здрав прав Лукаку и Стариџ (па и Торес) според мене е лоша одлука.

Инаку за љубителите на тероии на заговор до сега Фалкао ниеднаш не бил дел од мечевите на Атл. во ЛЕ макар ни во клупата.
Ако ова се повтори и на следните 2 меча значи дека ќе може да игра во ЛШ доколку направи трансфер во некоја др. екипа во Јануари.
Не сум сигурен, но мислам дека еден играч што играл во ЛЕ, може да биде регистриран во ЛШ.

Седеш пред ТВ и само се нервираш тоа е тоа.А кој знае како ке се кинат нерви во Вторник :)

Не сум сигурен, но мислам дека еден играч што играл во ЛЕ, може да биде регистриран во ЛШ.
Точно.Затоа и споменав дека Фалкао до сега не бил ни регистриран за ниеден меч на Атл. во ЛЕ

Да.
Има 27 години.

Ниту Лукаку, ниту Стариџ не се квалитет за Челзи. Греота е онај среден ред да има второкласни напаѓачи пред него. Потребен е или Фалкао, или Кавани. Исто како што на Ливерпул му е потребен еден од тие двајца играчи.

За Торес не знам веќе што да кажам. После светското првенство бев сигурен дека ќе се врати, но пак истото. Не знам дали веќе се исплати чекањето со него...

Ја више се откажав од ПЛ,сеа нека глеат некое купче да освојат.Инаку у јануари мора некој напагач по можност Фалкао инаку со Торес и Старич нигде.Се виде откоа влезе мата три добри шанси напраи али глупиот Старич не ги искористи.И Чех по кој пат примаш гол со глава одбиена од земја.???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom