Наводно према некојси Давид Валдеаренас, за неколку дена официјална потврда ќе имало за Нејмар, а неколку саати подоцна на инста има пост објавено "Добредојде Нејмар".
Е сеа мене ова ми изглеа како гола вода, а па со оглед како замина лани додека на сите ми изгледаше невозможно не ме чуди и да дојде, башка ене се смешкаше нешо Бартомеу коа му довикуваа за Нејмар
Ај сеа реално секакви шпекулации вртат низ медиумиве, ама негде прочитав дека дури и Кутињо и Дембеле да заминат пак таа намалена плата што би била на Нејмар е превисока и од целокупниот приход што го вади Барса годишно 60 и кусур % идат за плати а лимитот е 70%. И според ова е премногу тешко да дојде, речиси невозможно. Ќе си речеш јасно е, медиум од гомна јадење пари прават, ама управава што се контраат меѓусебно, еден едно збори друг друго, па откази што ти не, какви кловнови се чудо. Ах бе циган еден бе на кое дереџе го донесе клубов, наместо јавно извинување за тоа што го напраи една клоца од сите на кампот по глава ако се вратиш, тогаш би ти простил.