Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Можно е и Ракитич да си замине, се спомнува цена околу 50 милион, наводно Манчестер биле најзагреани.

:lolzz::lolzz:

Како 50 милиони, 90 цели за дечково кој е во цветот на младоста.

Сериозно, од каде ви доаѓаат вакви глупости? Не постои тим на светот кој во овој момент би платил повеќе од 25-30 милиони за Ракитич, и тоа во стилот на Интер, 25 милиони на 50 рати.

Ај ваљда ќе бидне ова со Маклом-Зенит за да имаат пари за лев бек да земат.

Screenshot_1.jpg

Знае дека буразот ке му ги намести уште од сеа 20 на тацна, по осмехот се издаде. А тоа што е легнат на грб да не му се глеа салото е друго.
Леле бе Зубарезззззззз.

Ќе ви го натепаа Месија за малце, среќа со Суарез беше со диклите инаку тешко него :)

Меси демантираше,немало никаков инцидент.
видео имаше мислам, ама не се гледаше убо, можи некоја пијандура му се фрлил да се слика па новинарите исфилуваа

видео имаше мислам, ама не се гледаше убо, можи некоја пијандура му се фрлил да се слика па новинарите исфилуваа
После тие пишувањата на медиумите,Меси стави слика и напиша нешто како во стилот:Вчера си пројдовме одлично,немаше никаков инцидент,се е измислица на новинарите итн,цел текст имаше напишано.

Најверојатно е тоа,за слика,или за да го гушне да се поздрави или нешто така,ама неможе обезбедувањето да знае па најверојатно затоа реагирале.

После тие пишувањата на медиумите,Меси стави слика и напиша нешто како во стилот:Вчера си пројдовме одлично,немаше никаков инцидент,се е измислица на новинарите итн,цел текст имаше напишано.

Најверојатно е тоа,за слика,или за да го гушне да се поздрави или нешто така,ама неможе обезбедувањето да знае па најверојатно затоа реагирале.
Абе Господ да чува, да не ги гибни чоек, посебно Меси и Роналдо без обезбедување нигде не одат.
Пред некое време со една другарка ( инаку фан на Реал) си праевме муабет со еден пријател кој живее во Мадрид и оваа сакаше да одиме до Валдедебас да ги гледа на тренинг и ако успее да земе од некој автограм, батето ни вика џабе ќе одите нема да припарите до нив, само од далеку ќе ги видиш со колите и толку, како бели мечки ги штитат, истото мислам дека е и кај вас.

Ај да се преброиме со што располагаме на 11те позиции.

Голман: Тер Штеген, Нето;
Десен бек: Семедо, Ваге;
Стопери: Пиќе, Умтити, Ленгле, Тодибо;
Лев бек: Алба
Средина: Бускетс, Ракитич, Видал, Артур, Де Јонг, Алења, Пуџ, Роберто, Рафиња;
Напад: Меси, Гризман, Суарез, Дембеле, Кутињо, Малком.

Од тоа што е актуелно според последните информации, од клубот ќе си заминат Рафиња и Малком.
Во средината и онака имаме премногу играчи, најдобро за Рафиња е да си замине.
Роберто го пишав во средината, затоа што Валверде изјави дека Семедо ќе игра десен бек, Ваге ќе биде промовиран во првиот тим, а Роберто ќе игра во средината.
Најтенки сме на лев бек. Тоа е приоритет изгледа и кај управата од тоа што го читаме деновиве. Ме радува тоа што се бара играч од профилот на Жуниор Фирпо од Бетис. Млад играч, што значи дека се мисли на иднината на таа позиција.

Мене искрено најголема енигма ми е Кутињо. Дечкото при ваква конкуренција во средината нема шанси да биде првотимец. Тоа значи дека доколку игра, ќе игра на крило. Но, треба 2ца од Гризман, Суарез и Дембеле да седат на клупа за Кутињо да игра прва постава. Значи има две опции: или Кутињо ќе влегува главно од клупа или ќе си оди. Со оглед на тоа дека трансфер периодот во Англија завршува за една недела, а нема знаци дека Кутињо ќе оди натаму, единствена опција останува ПСЖ. Но продажба на Кутињо во ПСЖ може да се случи само ако во спротивна насока дојде Нејмар.

Премногу компликации, уште не се знае како ќе изгледа тимот наредната сезона. Не се знае дали Кутињо останува или си оди. Не се знае дали нашиве ќе пробаат да го вртат бразилскиот циркузант Нејмар.

Еве според мене како ќе изгледа тимот наредна сезона (како мислам дека ќе изгледа, не како сакам јас да изгледа) :

МАтШ
Семедо - Пиќе - Умтити - Алба
Ракитич - Бускетс - Де Јонг
Меси
Гризман - - - - Суарез​

Абидал, Рамон Планес и Валверде оваа недела ќе имале состанок за играчкиот кадар. Нормално се очекува главна тема да биде купувањето лев бек. Фирпо секаде се спомнува како прва цел. Други кандидати се Алаба (најверојатно невозможна мисија пошто е прескап), Дармијан (не дај Боже) или Филип Макс од Аугзбург (искрено никогаш не сум го гледал).

Фирпо ќе е 99%, штом пиша Фабрицио дека преговорите се во напредна фаза значи се, само сега се ценкаат за што помала сума и ако може Миранда да им го шутнат таму.

Малком и Рафиња да заминат и тој е тимот, прочитана е како буквар управата уште пред повеќе од месец.

@Ернесто ЧЕ Гевара кога изјавил валверде дека Семедо ќе е десен бек, а Роберто во средина? Јас сметам дека и натаму Роберто ќе е прва опција за десен бек, во средина нема место, а нема ни квалитет да игра, но тоа е друг муабет.

Според мене вака ќе изгледа тимот:

Гризман - Суарез - Меси

Де Јонг - Бускетс - Ракитиќ

Алба - Ленгле - Пике - Роберто

Штеген
Или во превод главните проблеми остануваат :)

Тер Штеген
Семедо-Пике-Ленгле-Алба
Роберто- Де Јонг-Кутињо
Меси-Гризман- Дембеле

Колку се натегаме за еден бек што ќе биде резерва...Замислете да треба класа играч да се донесе.
Цело лето им пројде со изборот на лев бек,на крај кој и да дојде нема повеќе од 10 натпревари да изигра.
Ќе ги изигра првите кола од купот и толку,на крај ако е решена лигата ќе го пуштат на небитни утакмици да игра.
Џабе играчи за "ротација" кога имаме тренер што нема врска со фудбал,лани исто ги донесоа Боатенг,Муриљо,Малком па видовме колку ги изротира.

Овој Фирпо е топ бек,барем од тоа што сум го гледал на 5-6 утакмици,доста офанзивно настроен,брз,знае да набаци да пушти пас.
Во иднина може да прерасне во одличен играч само му требаат утакмици за тоа, со седење на клупа ништо нема да бидне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom