Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пак бе пред време сте пишеле ццц :D добро е сепак, први сме моментално.

Искрено и достоинствено Енрике си ја најавил оставката. Според мене имаше успешна кариера како тренер на клубот.

Во врска со заминувањето на Лучо, знаев дека таква одлука ќе донесе, само прашање на време беше кога ќе се случи тоа. Нема да се повторувам во вркса со моето мислење за него, само ќе потенцирам еден скорашен пример. Раниери во Лестер, класичен пример за тоа колку е сурова тренерската работа, и за тоа колку е не ценета............

СЕКОГАШ НАЈРЕАЛЕН !!!!!!

Pep Guardiola (trener Manchester Cityja): "Čuo sam za Enriqueovu odluku. Navijač sam Barcelone i ovo je tužan dan za mene, jer malo je onih koji mogu biti bolji od njega."

"Da bi bio dobar trener u Barceloni, moraš raditi po svom, druge slušati samo malo i donositi 'lude' odluke. On je veliki učitelj, niko nije igrao kao njegova momčad, oni su najbolja ekipa na svijetu.
S druge strane, znam kako mu je, savršeno sve razumijem i želim mu sve najbolje."

"FC Barcelona je izgubila perfektnog trenera. Hvala ti na svemu što si uradio za moj klub."

Клоп/Сампаоли/Раниери...и со можност следниов тренер да остане барем 5-6 години во тимов и да не биде некое има што и од кај него дома ќе се изненадат како воопшто стигнал да биде тренер на Барселона.

Клоп е идеален за ваква офанзивна екипа како Барса , се надевам ќе го нагазнат ливерпул периодов и ќе му пресудат препотентните енглези. :D

Реал киксна, Енрике ќе си иде на крај на сезона...
giphy.gif

Клоп/Сампаоли/Раниери...и со можност следниов тренер да остане барем 5-6 години во тимов и да не биде некое има што и од кај него дома ќе се изненадат како воопшто стигнал да биде тренер на Барселона.
:busi:

Клоп е идеален за ваква офанзивна екипа како Барса , се надевам ќе го нагазнат ливерпул периодов и ќе му пресудат препотентните енглези. :D
Клоп ако продолжи како што е тргнат нареден ангажман ќе му е во Енерџи Котбус :D
Инаку не верува господинот во засилувања туку во тренинг па ако не сакате играчи од втора германска лига или од некои пакистански лиги не знам зошто би ви требал Клоп[DOUBLEPOST=1488418629][/DOUBLEPOST]Јас сакам Роџерс да го ангажирате.

Клоп ако продолжи како што е тргнат нареден ангажман ќе му е во Енерџи Котбус :D
Инаку не верува господинот во засилувања туку во тренинг па ако не сакате играчи од втора германска лига или од некои пакистански лиги не знам зошто би ви требал Клоп[DOUBLEPOST=1488418629][/DOUBLEPOST]Јас сакам Роџерс да го ангажирате.
Замисли го земаат Клоп и прво што прај е замена на Меси со неоткриен талент од источна Европа, Нејмар со Орелана а Иниеста ќе му игра заден везен зошто Бускетс ќе игра стопер место Пике бидејќи овој закаснил на тренинг. :D

Неможиш да споредуваш Ливерпул со Барса.. На Ливерпул толку му се можности за трансфери.. Па Марио факинг Геце неќеше во Ливерпул да оди шо останва за другите.. Реално играчи како Матип, Вијналдум ви е максимумот.. Влето некој ко Сигурдсон и така..

Во Барса ко ќе си дој ќе му дат буџет да купва кој сака е тогаш ќе видиме дали по Скот Дан ќе тргни или по Јулијан Вајгл

Неможиш да споредуваш Ливерпул со Барса.. На Ливерпул толку му се можности за трансфери.. Па Марио факинг Геце неќеше во Ливерпул да оди шо останва за другите.. Реално играчи како Матип, Вијналдум ви е максимумот.. Влето некој ко Сигурдсон и така..

Во Барса ко ќе си дој ќе му дат буџет да купва кој сака е тогаш ќе видиме дали по Скот Дан ќе тргни или по Јулијан Вајгл
Се гледа дека не пратиш. Клоп имаше одврзани раце за трансфери и самиот даде изјави дека не сакал скапи играчи туку верувал во тренинг. Никој не го тепал по уста за да изјавува такви работи. Од друга страна Роџерс си бараше играчи ама никој не му донесоа[DOUBLEPOST=1488463216][/DOUBLEPOST]Сега сериозно, има шпекулации за можни наследници?

Валверде е најверојатна опција.

Се гледа дека не пратиш. Клоп имаше одврзани раце за трансфери и самиот даде изјави дека не сакал скапи играчи туку верувал во тренинг. Никој не го тепал по уста за да изјавува такви работи. Од друга страна Роџерс си бараше играчи ама никој не му донесоа[DOUBLEPOST=1488463216][/DOUBLEPOST]Сега сериозно, има шпекулации за можни наследници?
Како не му дојсоа бе..
Ламберт, Лалана, Чан, Маркович, Ловрен, Ориги, Морено, Балотели =117мил.. Речиси дупло потроши од продажбата на Суарез=65мил..

Клоп малку троши но барем ефикасен е.. Матип и Мане му се топ трансфери.. Реално Ливерпул не е атрактивна дестинација за јаки играчи.. Клоп тука неможи ништо.. Така да играчи од Саутемптон и Мајнц ви е максимумот

Пишуваат шпанските весници дека е составена првична листа од кандидати коишто се вклопуваат во профилот кој што управата го има зацртано за наследникот на Лучо.
Листата се состои од Ернесто Валверде, Еузебио Сакристан, Роналд Куман и Хуан Карлос Унзуе. Доколку се утврди дека ниту едно од овие имиња не ги задоволува критериумите поставени од управата, тогаш истата може да се прошири со додавањето на Клоп и Сампаоли.

Одлуките кои ќе се донесат за наредниот тренер, ќе утврдат дали управата ќе го задржи моменталниот кредибилитет кој што го ужива кај поголемиот дел од членството или не.

Мора да го погодат вистинското лице за работата, затоа што доколку се покаже како добар избор и остане повеќе сезони, под палката на тоа лице ќе го видиме најверојатно последниот блесок на Меси и Иниеста пред залезот на нивната кариера а не верувам дека и Суарез ќе игра уште многу сезони на ова ниво. Проблемот би настанал доколку не го погодат изборот, затоа што тоа ќе значи дека тој тренер повторно ќе се менува па ќе се менуваат тактички замисли, формации со што на најдобрите играчи во клубот ќе им се потрошат сезоните во кои се во полна фудбалска зрелост. Незнам дали ви е јасно или не, но големи се шансите да не видиме никогаш повеќе ваква генерација на фудбалери собрани на едно место, затоа и сакам човекот којшто ќе биде донесен да биде комплетен тренер, а никој од првите четири имиња не ми личи на таков, или ми нема оставено таков впечаток.

Клоп не го сакам затоа што е многу тврдоглав и никој неможе да ме убеди дека Ливерпул немал пари да земе квалитетни играчи па затоа морал да крпи. Не, не купил играчи затоа што мислел дека овој играчки кадар ќе му биде доволен и дека со тренинг ќе успее да ги израсне во светски играчи. Нема тој во Барселона да има сезони и сезони пред него, затоа што ќе излезе на задната врата по првата сезона во која што нема да освои трофеј.

Единствено Сампаоли ми стои така постабилен, а и после натпреварот со Севиља ми стоеше дека има пријателски однос со повеќе наши играчи што ми влева надеж.

Штета што кретенот Бартомеу ќе треба да ја донесе можеби најважната одлука во последните 15тина години.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom