Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Техничкиот секретар на клубот Роберт Фернандез отпатувал на Копа Америка во САД. Главна цел е да се продолжи договорот со Маскерано што побрзо. Но, се шпекулира и дека ќе набљудува неколку потенцијални засилувања, пред се’ Фунес Мори од Евертон.

Ова за Маске е супер вест, оти ако го пуштат да замине ќе биде голем удар во моментов. А за Фунес Мори не сум многу убеден дека би бил добар избор за Барса...

Фунес Мори има(ше) ненормално брза адаптација во ПЛ, и го седна на клупа најдобриот англиски талент Стоунс. Добар во воздушни дуели, плус Хиспанец, има феноменално да се вклопи во Шпанска средина.

Габриел ако дојдел Нејмар ич не ни требал а Фунес Мори имал брза адаптација во ПЛ (зато и Евертон примаа по 3 гола секоја утакмица :icon_lol:)

Ај вакви муабети во вашите фан клубој ќе ве молам

Prema pisanju "Mundo Deportiva" Barcelona u narednoj sezoni računa na Aleixa Vidala i Sergija Roberta kao desne bekove, tako da se zamjena za Alvesa neće kupovati.

Најверојатно Серхи Роберто прв десен бек од следната сезона.

Prema pisanju "Mundo Deportiva" Barcelona u narednoj sezoni računa na Aleixa Vidala i Sergija Roberta kao desne bekove, tako da se zamjena za Alvesa neće kupovati.

Најверојатно Серхи Роберто прв десен бек од следната сезона.

Добро утро :D

Какво играчиште е овај Перишиќ. Добро би било да им текне да пуштат понуда за него :D

Вака или така изгледа ќе се искомпликува продолжувањето на договорот на Нејмар. Спорт пишува дека му е доставена финална понуда од 15м евра по сезона.

http://www.sport.es/es/noticias/barca/perisic-alternativa-del-barca-fichaje-nolito-5221408

Nakon posljednjih sjajnih nastupa na Evropskom prvenstvu, Ivan Perišić se, navodi katalonski "Sport", našao na radaru FC Barcelone. Kao što smo pisali, Klub u ovom ljetnom prijelaznom roku namjerava dovesti "četvrtog" napadača, a svakodnevno se u medijima pojavljuju nova imena. Inače, Perišić ima 27 godina i važeći ugovor s Interom do 30. juna/lipnja 2020. godine.

Го прифатиле мојот предлог изгледа, експресно :kafence:

Нејмар че си оди бе? Шо мислите? Се почесто се шпекулира за ПСЖ, наводно 25 милиони понудени, наспроти 15 од Барса. Ако му е за парите, нека тера, кој го еба :D

Iskreno mene ne bi mi bilo tolku krivo ako si zamini kolku sho bi mi bilo za Masche na primer.

Реално Нејмар го има тоа што е потребно да биде следната Златна Топка и еден од најдобрите играчи во негово време, ама ако е толку отворен за пари нека оди и нека трча против Бордо, Рен и остала багра, со тие 150-160 милиони од неговата продажба ќе има кој да се купи, тоа сигурно.
Само што огромен ремонт ќе се направи на тимот ако заминат Нејмар и Маскерано. Сите нормални тимови прават ремонт после неуспешна сезона, само нашиве ќе прават после 2/3 титули освоени.

Масче не си оди, исто и Вермален, нашиве биле многу задоволни како играл на Европското.
Нејмар искрено, после Меси и Роналдо е најдобар играч, и секако дека ќе ни фали, ама не е незаменлив.
Искрено нема да ми биде криво, прво многу пари би би бил трансферот (190 мил.) второ дека е Бразилец и многу е веројатно дека ке стагнира за некое време.
За тие пари ќе купиме 4-5 многу јаки играчи штопер, везњак, шпиц... а он нека чека да го утепаат миграти у Париз :D

Вермален е ѕверотиња , али многу малце шанса доби да го докаже тоа. Плус ситни повреди го мачеа. Ги одгледав 3те утакмици на Белгија , и освен против Италија на другите две сам им ја држаше одбраната. Прав координатор , даваше инструкции на дефанзивците како некој капитен.

За Нејмар реков еднаш , страшен играч е , али за парите што стојат во клаузата во најмала рака ќе најдеме некој што ќе го замени и воопшто нема да се осети неговото отсуство. Ројс плаче за да дојде во Барса , какви ли не понуди само одбиваше. :D Плус би отишол во ПСЖ , никаква конкуренција не биле овие ниту пак ќе бидат , ако сакат и Марадона нека го вратат од пензија. :D

Секако дека повеќе би сакал да остане Нејмар, млад е а веќе има страшно искуство, неверојатен играч.
Ама ако он сака да си оди, шо го ебам. Ако му е за повеќе пари, нека крши глава, не е он Меси па да се потресуваме.
На него останува да избере, досега цело време кажува дека е среќен и неговата иднина е во овој клуб, веројатно со овие глупости, сака само поголема плата од таа што му ја нуди клубот.
За тие пари шо ќе ги земат за Нејмар, ќе го донесат Агуеро и плус замена напаѓач.

И нормално, 24ти јуни е, така да, СРЕЌЕН РОДЕНДЕН НА НАЈДОБРИОТ ИГРАЧ НА ПЛАНЕТАТА.

2520952_heroa.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom