Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Јас мислам подобро е да не игра Меси. И да изгубиме нема да е страшно бидејќи без Меси сме играле нели :kuracc: ама ни вака нема да изгубиме од цреповиве бе :tvg:

Ако Меси не е 100% спремен нема потреба да се форсира. Имаме и бодовна и психолошка предност,
играме добро, нека биде спремен комплетно, па тогаш нека се врати. Секако тоа е само еден натпревар, а сезоната е долга.

Мислам дека нема шанси Меси да биде стартер, има уште 2 недели, а он не е ни почнал да тренира. Ако се опорави може ќе игра 20-30 мин. У таков случај сакам да играме со 4-4-2 ако е спремен Раќитич. Цврста средина, многу посед и Нејмар и Суарез нека се тепаат напред. Сакам Вермален да почне на штопер, а Маске со Бускетс у средина, со тоа што џокер од клупа ќе биде С.Роберто и Меси дај Боже. Ја искрњно би бил презадоволен со бод ако не игра Богот.

Мислам дека нема шанси Меси да биде стартер, има уште 2 недели, а он не е ни почнал да тренира. Ако се опорави може ќе игра 20-30 мин. У таков случај сакам да играме со 4-4-2 ако е спремен Раќитич. Цврста средина, многу посед и Нејмар и Суарез нека се тепаат напред. Сакам Вермален да почне на штопер, а Маске со Бускетс у средина, со тоа што џокер од клупа ќе биде С.Роберто и Меси дај Боже. Ја искрњно би бил презадоволен со бод ако не игра Богот.
Шанса нема да игра Вермален, се знае секое класико Пике-Маскерано играат стопери. Средина Бускетс, Иниеста, Ракитиќ, Роберто. Напред Суарез и Нејмар. Јас вака би одиграл, ни треба јака средина за да ја контролираме играва, нарочито кога од друга страна се Модриќ, Иско, Хамес,Крос, Касемиро.

За Ел Класико ја би вака во ситуација кога го нема Меси а и со тоа што располагаме:

Браво

Дани - Пиќе - Маскерано - Алба

Ракитич - Бускетс - Иниеста

Роберто - Суарез - Нејмар

Сигурен сум дека Роберто на таа позиција подобро ќе одигра од колку Мунир или Сандро, плус што каде каде подобро ќе покрива од нив во одбрана.

Најубаво едно 15 мин на крајот нека влези.

Јас искрено не сум за Меси воопшто да игра. Подобро и (не дај Боже) да изгубиме отколку тој да се исфорсира неспремен и да се случи некоја глупост со нова повреда или слично. Нека биде 100% спремен па тогаш нека влезе. Сезоната е долга и ова е само еден натпревар, не е финале и некој натпревар да се биде или не.

Јас мислам дека Меси ќе биде на клупата со Реал и можеби ќе влезе во последните 20мин, како и да е во овој момент ни одговара и да одиграме нерешено на Бернабе

Сигурно не се луди да го пуштат незаздравен и да му ебат цела сезона, не дај Боже и повеќе. Мое мислење е дека и да биде спремен сепак нема да игра повеќе од едно полувреме. Нека почнат на почетокот позатворено со повеќе посед и колку можат Нејмар и Суарез напред толку. После у второ влагање Меси и ебење матер. И не се лажете, сите сакаме да победиме, друго ќе е +6 на овие повреди и оваа клупа, од јануари ќе играат поопуштено и ќе можат да се посветат повеќе на ЛШ. И дај нека го баталат купот или нека играат само тие шо не играат и од Б-тимот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom