Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Пресингот одличен, мада изгледа толку можеа Лион. Штета што бар еден гол не се постигна, се создадоа доста шанси, многу лоша завршница и еден куп лоши завршни пасови. Доброто е бар што се влага во шанси, ваљда ќе се распуцаат кај и да е.

Чисто Валвердева замисла како треба да се изигра на еден гостински натпревар. Машкоста ја изгубија со овој Валверде, бетер од Мурињо е. Средината е таа што треба да проигрува, да им создава шанси на напаѓачите а тука Ракитиќ, Бускетс и Роберто делуваат ко одбранбени играчи. Не се криви играчите, крив е тренерот што им дава такви задачи. Овој Лион требаше да се победи и да се растеретат играчите за другите натпревари зошто следува пеколен распоред. Комотно 2-3 гола ќе им плесневме да изиграа похрабро ама тоа е, со ваков тренер толку е капацитетот.

Единствено повреда на дрворез може да го извади од состав, а дрвата не се повредуваат. валверде е лимитиран во мозокот, багован е, толку му е капацитетот, еден план има само во зелката.

Не играа Барса толку лошо.Лоша беше реализацијата.Измените катастрофа.Требаше во последните минути да влезе Малком место Ракитиќ а Кутињо во средина или пак место Суарез па Меси на лажна деветка.

Суарез нема дадено гол во ЛШ милион минути.
As well as not scoring away from home in the Champions League since 2015, Suarez has yet to convert in the competition this season and has just four in his last 23 games in Europe. If Barça are to make a credible challenge this season, they need his goals...

А последната победа на гостински терен во фазата на елиминации - Barça beat Arsenal 2-0 at the Emirates on February 23rd, 2016. Almost three years ago. Messi scored both goals.

Мислам дека и на Меси полека му оди преку кур дрворез, колку и да му е другар мора да се помири дека на крај сезона дрворез мора да ги пакува куферите, односно да ги закачи копачките на клин.

As well as not scoring away from home in the Champions League since 2015, Suarez has yet to convert in the competition this season and has just four in his last 23 games in Europe. If Barça are to make a credible challenge this season, they need his goals...

А последната победа на гостински терен во фазата на елиминации - Barça beat Arsenal 2-0 at the Emirates on February 23rd, 2016. Almost three years ago. Messi scored both goals.
Мислам дека ми излезе статистика на ФБ и дека во последните 5 елиминациони дуели на гости Барса има постигнато само 1 гол. Поразителна статистика во секој случај, ако не ја подобрат ефикасноста на гости и некои играчи не ви се разбудат, тешко до титула во ЛШ искрено.

Ние сме единствениот клуб каде што играчите играат ради стара слава, а најголем кривец за тоа е мртвиот Валверде СВЕ ДА МУ ЕБАМ!
Абе стави го Алења, стави го Малком за кој кур мора да играат цело време Суарез, Ракитич...
Предвидливи сме ептен, и оваа година типувам 1/4 или полуфинале дека искачаме.

Очаен е Суарез, ни Бензема во најлошите денови не беше толкав бот. Ај шо неможе гол да постигне, незнае и топката да ја смири и да ја исконтролира. Или ќе му се заплетка во нозете, или ќе даде предолг фор и неможе да ја стигне. На моменти изгледа како почетник во фудбалот. Жално е дури за гледање, каков ѕвер беше а не остана ни 10 % од него.

Меси ќе полни 32 летово, ако сака барем уште една ЛШ титула мора да се отараси од Суарез и да направи притисок барем за едно мега засилување напред. Ако не е Алба да го раздвижува нападот со уфрлување по неговата страна ептен стерилни ќе сме, дечкото ни е втора виолина во тимот после Меси.:cuc: Со среќа наоѓање замена за него, али ај нема ни 30 год сеуште, има уште 3-4 добри сезони во него.

Суарез е тешка мизерија ама и поголем дел од тимот не се на ниво. Како после оние 6-1 со Севиља да ја загубија силата. Дури и Меси не е на неговото ниво моментално. Штета е синоќа што не заврши барем 0-1. На толку шанси посебно во второ полувреме ова е лош резултат. Па дури и да не беше Тер Штеген можевме да примиме гол во прво полувреме и да заврши 1-0 за Лион.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom