Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Официјално го собраа и овој, ај со здравје...

Вака-така добро поминаа периодов. Реално ние тоа топ засилување го имавме зимоска со Кутињо, не ни очекував летово да лупнат којзнае колку пари, ама јас би да тргнат по Видал ако стварно Ковач не смета на него за понатаму. Немаме пргав играч у екипава, онака на ниво на идиот, а плус и малку конкуренција нема да е лошо за Бускетс

Го немам овој гледано, десно крило може да игра ?

Артур 21, Малком 21, Ленгле 23 (y)
Баравме подмладување на тимот, еве го. Сега имаме мешавина на искусни и млади играчи, рецепт за успех. Уште јак везњак, по можност Тиаго и има преодна оцена трансфер роков :D[DOUBLEPOST=1532454191][/DOUBLEPOST]
Го немам овој гледано, десно крило може да игра ?
Мислам дека е десно крило.[DOUBLEPOST=1532459961][/DOUBLEPOST]FB_IMG_1532459723266.jpg

Последно уредено:
Мислам дека е десно крило.
Едно мислам друго пишувам. Мислев лево крило дали игра. Ќе пуштам сега на јутуб да видам на што личи, ако може нешто да се види од таму.

Едно мислам друго пишувам. Мислев лево крило дали игра. Ќе пуштам сега на јутуб да видам на што личи, ако може нешто да се види од таму.
И јас сега го гледам на YouTube :D десно крило игра типацот. Шутира со лева нога. Го имаме Дембеле таму, Меси исто така може да игра десно крило. За кој кур го донесоа овој Малком, не ми е јасно...
Ама добро, бразилец е, па сигурно некои провизии, криминали, матни зделки се прават.

Да прашам некој во фан клубов можеби знае, кој ќе ни игра лево крило на нас наредна сезона? :D

И јас сега го гледам на YouTube :D десно крило игра типацот. Шутира со лева нога. Го имаме Дембеле таму, Меси исто така може да игра десно крило. За кој кур го донесоа овој Малком, не ми е јасно...
Ама добро, бразилец е, па сигурно некои провизии, криминали, матни зделки се прават.

Да прашам некој во фан клубов можеби знае, кој ќе ни игра лево крило на нас наредна сезона? :D
Според тоа што го знаеме кај Ернесто факинг Валверде ќе се игра 4-4-2 па никој нема да игра таму, па ќе се уфрла Алба од втор план или ако случајно му текне да смени Кутињо ќе игра најверојатно.

А логично би било еден од Дембеле и Малком да оди лево. Дембеле повеќе бидејќи игра и со лева нога.

Пак ќе биде 4-4-2, во тоа ич не се сомневајте. Дембеле може по двете страни да игра, Малком исто (ко Ди Марија што игра лево поголемиот дел од кариерата).

Доколку игра 4-3-3 јас мислам ова дека би било најлогично.
1.) напад: Кутињно - Суарез - Месси,
средина: Артур Бускетс и Ракитич/С.Роберто
2.) Дембеле ( Пошто може со две нозе да игра, а и на СП играше лево крило ) , Суарез, Месси
средина : Кутињно - Бускетс - Ракитич/С.Роберто

Но доколку продолжи 4-4-2 валјда
напад: Суарез Месси
и на лево крило Кутињо, а на десно крило Дембеле/Малком.

ПС: На С.Роберто нели му е ветено дека ќе игра во среден ред оваа сезона. Што мислите вие дали Ракитич ќе иде на клупа и повремено ќе ги менува со Бускетс на позиција задни везни или?

Па по се изгледа дека Валверде ке тера 4-4-2,па по таа лева страна по мое скромно мислење очекувам Кутињо да искине,(Најубавте партии таму ги имаше) одколку десно кога беше кога Иниеста беше лево

Минатата сезона ми се одмили фудбалот од таа 4-4-2. Кој сака нека игра само да е 4-3-3. Сега има опции за напад, нема оправдување ако не се игра формацијата што е како создадена за Барса.

Управата ни е како Иванов шо кажа еднаш, можда изгледа шашаво али функционира. :D Тиаго да го соберат по некоја случајност зошто ништо не се знае со овие, и преодниот рок ќе е 10 од 10. Убаво спомна некој поназад, имавме големо засилување зимата не е реално да очекуваме Азар тип на играч. Чекајте големо име во нападот наредното лето кога ќе си оди Суарез.

Очигледно е дека ќе е 4-4-2... или некоја си 4-2-3-1... Не знам зашо неможете да разберете дека веќе Меси не игра на крило, а не е ни класичен шпиц??? Значи 10ка најмногу му одговара, затоа Валверде бара партнер за Бускетс, цврст, пошо играме доста офанзивно.

Тер Штерген
С.Роберто - Пиќе - Умтити - Алба
Ракитич - Бускетс
Дембеле - Меси - Кутињо
Суарез

Силенсен
Семедо - Ленгле - Вермален - Дињ
С.Роберто - Артур
Малком - Меси - Денис
Пако​

Најверојатно кога ќе бидат во исто време во игра, Дембеле ќе биде тој што ќе покрива на лево крило, со ооглед дека игра подеднакво добро со двете нозе. Само што тоа ќе биде реткост, Валверде ќе продолжи со 4-4-2 или 4-2-3-1, а во таа ситуација еден од нив често ќе си грее клупа. Нема да ме чуди под Валверде често и двајцата да греат клупа. :D
Вака ок делува на клипчиња ама па таму кој делува лошо ?! :)

Последно уредено:
Ајде бидна и Малком. Само да не пушти корења на клупата па да му бараме нов клуб под итно за 2-3 години.

Остана уште квалитетен везњак и плус да се расчисти со вишокот во екипата. Мада нешто во последно време како да се стишија сите шпекулации за засилување во средината. Сите збориме за Тијаго, ама нешто како да нема интерес кај управата, или па така ми се чини...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom