Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Да речам солидна партија иако во одредени делови од мечот имав впечаток дека средината имаше доста грешни додавања па Арсенал имаше неколку контри или обиди за контри. Мора да се истакне и момчето на сликата над постов, спаси 2, 3 одлични шанси. Можеше и Барса да ги дотолчи но сепак доволно добар резултат за мирен реванш.

Одличен резултат пред реваншот на Кампот каде што тешко губиме и би си дозволил да кажам ако не 90 %, 75-80 % работата е завршена..победа со 2 гола разлика и без примен гол на гостински терен е и повеќе од одличен резултат,сега може да одморат малце момците па во Недела да ги треснеме и Севиља за поразот во првиот дел од сезоната, иако очекувам да биде тежок меч, некако сум убеден дека ќе ги тепаме,а со тоа и да го израмниме рекордот на мадридистите од 34 меча без пораз.. :D

Има време до Мај али мислам зрело е финале со вас годинава па што сака нека е :D

Пасот на Иниеста до Суарез, кога падна првиот гол...:cuc::cuc::cuc:
Ако го најде некој како гиф нека го стави тука.

Сега читам дека во 33те натпревари во кои немаме пораз, тимот има постигнато 100 гола:cuc:

Далеку од тоа дека бевме совршени вчера или пак надмоќни..Но, колку натпревари одиграа месецов? Мислам дека самиот тој факт направи некој мал замор и губење на концентрацијата во одредени моменти. Првпат по неколку сезони сум опуштен кога ја гледам Барса. Главно поради тоа што првпат чувствувам дека има големо искуство во екипата кое доаѓа до израз во вакви натпревари.. Не сме некако наивни како оние години кога игравме одлично и со Интер и со Челзи и на крај останувавме без пленот.Во нозете на овие момци има илјадници минути на фудбал на највисоко ниво, под најголем притисок. Тоа се докажа и вчера...Требаа само три допири со допката за да се матира Чех, тоа се докажа и минатата сезона со Баерн кога на крај го скршивме нивниот отпор..Ова е шампионски менталитет, и се надевам ќе продолжат вака. Коментари од типот Баерн или Реал се посилни во моментот, не би коментирал од проста причина што сите бројки и факти се на наша страна, и тоа ќе биде така се дури и го потврдиме во евентуален дуел со нив во понатамошната фаза. Сега е најбитно што Февруари помина пефректно. Одиме на Севиља и полека да запловат во нешто помирни води до новата бура и конечна разрешница.Верувам во најдобро. VISCA BARCA!

Мене играта вчера и не ми се допадна многу, ама тоа не е ниту битно. Резултатот е одличен и мислам дека во двомеч шансите на Арсенал да ја поминат Барса беа 0%

Ме потсети со сликата од Тер Штеген, ако издржи уште некоја сезона да биде втор голман во тимот тој ке има светла иднина во клубот.

Далеку од тоа дека бевме совршени вчера или пак надмоќни..Но, колку натпревари одиграа месецов? Мислам дека самиот тој факт направи некој мал замор и губење на концентрацијата во одредени моменти. Првпат по неколку сезони сум опуштен кога ја гледам Барса. Главно поради тоа што првпат чувствувам дека има големо искуство во екипата кое доаѓа до израз во вакви натпревари.. Не сме некако наивни како оние години кога игравме одлично и со Интер и со Челзи и на крај останувавме без пленот.Во нозете на овие момци има илјадници минути на фудбал на највисоко ниво, под најголем притисок. Тоа се докажа и вчера...Требаа само три допири со допката за да се матира Чех, тоа се докажа и минатата сезона со Баерн кога на крај го скршивме нивниот отпор..Ова е шампионски менталитет, и се надевам ќе продолжат вака. Коментари од типот Баерн или Реал се посилни во моментот, не би коментирал од проста причина што сите бројки и факти се на наша страна, и тоа ќе биде така се дури и го потврдиме во евентуален дуел со нив во понатамошната фаза. Сега е најбитно што Февруари помина пефректно. Одиме на Севиља и полека да запловат во нешто помирни води до новата бура и конечна разрешница.Верувам во најдобро. VISCA BARCA!

Реал неможе да биде посилен и да сака :D
Нема да коментирам за споредба меѓу Баерн и Барса , финале со фул спремни екипи нека одлучи кој го заслужува тронот.Цел фудбалски свет го очекува тоа годинава а и вие и ние исто така.Редно ке биде после овие 6 години да се изгледа таков мегаспектакл -дисциплина против магија..

Пукнав од смеа, каков лудак е Пике :pos:

Gerard Piqué je nakon pobjede nad Arsenalom odgovorio na nekoliko pitanja na Twitteru.

Pitanje: Kako se osjećaš jer nećeš moći igrati uzvratnu utakmicu protiv Arsenala?

Piqué: "Šteta je. Uvijek je teško kada propustiš utakmicu Lige prvaka, ali imam potpuno povjerenje u svoj tim."

Pitanje: Top 3 stadiona?

Piqué: "Camp Nou, Old Trafford, Allianz Arena."

Pitanje: Ko će pobijediti u derbiju Madrid-Atlético?

Piqué: "Remi uopšte ne bi bio loš."

Pitanje: Misliš li da je MSN najbolji napadački trio u historiji fudbala?

Piqué: "Bez ikakve sumnje."

Pitanje: Jesi li mogao dobro spavati poslije onako važne utakmice?

Piqué: "Uvijek je teško zaspati poslije tolikog adrenalina. Sreća pa postoji NBA..."

Pitanje: Šta je važnije, dobar napad ili dobra odbrana?

Piqué: "Jednako su važni, ali teže je nešto stvoriti nego uništiti."

Pitanje: Na terenu si i vidiš kako MSN odigra nevjerovatnu kontru, kao protiv Arsenala... Šta je prvo što pomisliš?

Piqué: "Da sam ja započeo tu akciju."

Pitanje: Kada bi igrao neki drugi sport, koji sport bi to bio?

Piqué: "Tenis."

Pitanje: Kako ti se čini penal protiv Celte? Je li to bio manjak poštovanja?

Piqué: "U posljednje vrijeme je sve što napravimo uvredljivo."

Pitanje: Navijač sam Madrida i moj najdraži igrač je Neymar. Šta misliš o tome?

Piqué: "Mislim da je to sjajno."

Pitanje: Ti spavaš sve dok se ne probudiš?

Piqué: "I budan sam sve dok ne zaspem."

Pitanje: Ako biste stigli do finala u Milanu, kako ti se čini to da Mascherano postigne gol u produžetku, i da tako osvojite titulu?

Piqué: "Odmah bih to potpisao."

Pitanje: Gdje bi volio završiti karijeru?

Piqué: "U Barçi."

Pitanje: Kada bi ponovo mogao igrati s nekim igračem koji je u mirovini, koji igrač bi to bio?

Piqué: "Carles Puyol."

Иначе вчера се сликал со Цукенберг. Се вртеше сликата по фб , али заборавив да ја постирам овде. :)

едит: еве ја најдов. :D

pike.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom