Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
До јануари ќе биде вака , го нема Чави да влегува барем 20-тина минути . :toe:

Дани Алвес нема конкуренција ќе се чека Видал , а Арда на местото на Серхи.

Одбранава нека се управи инаку ќе биде доста зезнато оваа полусезона.

Дани Алвес кој курац му продолжуваа договор. Лани цела сезона мислиш нема да го гледаш наредна и еве ти го :tapp:
Роберто:pos::pos::pos:
Не е он ништо крив, крив е тој што го игра. Иниеста влегува место Рафиња, овој останува во игра за да заебе гол. После му текна да го смени.
Суарез може полошо од ова?
Тоа е , режимот ни ја скрои со распоредов .
11.08 Европски Супер Куп
14.08 Шпански Супер куп 1 натпревар
17.08 Шпански Супер Куп 2 натпревар
Да бе, не се они навикнати на 3 дена утакмици да имаат. Сами се криви што играа додатни 30 минути против Севиља.

Два натпревари по ред примаат по 4 гола, си го заслужуваат епитетот Збирштина од ебени ретардирани идиоти предводени од имбецил.

Не се вадете на набиен распоред или Копа Америка. Едноставно Енрике е кретен кој потценува тимови, често го прави тоа. Билбао е тим кој секогаш ни земал бодови. Затоа му се удира се од глава. Тоа е тоа непишано фудбалско правило. Имаше тим кој освои три титули. Единствено требаше да го надгради, а не со тие негови експерименти да го демонтира.
Не знам само кој лудак треба да си во одбрана да го играш Вермален кој имаше тешка повреда и го нема на терен година дена. На клупа се Бускец, Ракитиќ, Пике, Иниеста, а факинг Серхи Роберто ми игра во прв тим. До кога бе во оваа Барса ќе играат ликови кои ни во маало не заслужуваат да играат. 8 гола на два натпревари. Барса 8 гола ги примала во 14 кола. :facepalm:

Последно уредено:
Не ви е чудно ова: гол паѓа у 13 минута а и денес е Петок. Некое проклетство не прогони... :cautious:

Дани Алвес кој курац му продолжуваа договор. Лани цела сезона мислиш нема да го гледаш наредна и еве ти го :tapp:
Роберто:pos::pos::pos:
Не е он ништо крив, крив е тој што го игра. Иниеста влегува место Рафиња, овој останува во игра за да заебе гол. После му текна да го смени.
Суарез може полошо од ова?

Да бе, не се они навикнати на 3 дена утакмици да имаат. Сами се криви што играа додатни 30 минути против Севиља.

Мораше да ротира е тоа што имаме слепци тоа е друго , голем физички напор е ова за почеток на сезона . Билбао си беа сконцентрирани на овој меч и го искористија максимум. Одбранава е ужас ама потполно сите и прв и втор состав .

Лани Мадрид имаше една недела помеѓу Европски Супер Куп и Шпански Супер Куп .
Ваков распоред е ненормален .

Не дека ги оправдувам за ова денес, но сепак почеток на сезона, ланската ја играа до крај, неколку играчи беа на Копа Америка, неколку се повредени и најважно - пред 2-3 дена играа 120 минути во Грузија, за 2-3 дена ги очекува повторно натпревар против Атлетик.
За се си во право, ама ипак срамота е овој тим да изгуби со толкава разлика :D

Незнам оти Серги е уште во Барса, зошто го форисра толку ко фудбалер од него не бидува (n)...

Не заебавајте , се ротира со максимум 2 играчи на утакмица. А не он пола тим го остави на клупа. Факт е дека Лучо заеба работа и го потцени Билбао , али како што реков подобро сега , отколку во првото коло со нив. И да , Браво мора да брани Лалига , Штеген сеуште е зелен голман.

8 гола е недопустливо у два натпревари макар и во еден ден ги играле натпреварите. Нема никакво оправдување за ова.

Што вика Хенк, Лучо си почнува како ланската сезона со големи ротации против тимови каде што не смее драстичо да ја менува првата 11-ка, посебно кога фалеа веќе двајца првотимци ( Нејмар и Алба ) и повторно тоа му се одбива од глава.

После ова ептен ме плаши почетниот распоред кој што го имаме во Примера, реално ептен е тежок, гостуваме кај Билбао, Валенсија, Севиља, Атлетико Мадрид, Реал, Eспањол, се тоа у први 12 кола.

Ако не се соземе одбраната и ако продолжи Лучо со вакви ротации и потценувања не сакам ни да помислам што може да се деси после само 12 одиграни кола.

Со овој стоперски тандем би требало да примиме повеќе голови и од тие шо ни ги даде Севиља :D
Како што игра висок пресинг Билбао, тешко ќе си идеме без примен гол. Се надевам дека нападот ќе надокнади.
Чувствувам дека ова ќе биде вечер на Суарез.
:bravobe:

Каков потоп ни се случи,ваков дебакл не памтам да сме имале во последните 10 години... сеуште не ми се верува што се деси.. како и да е ова беше една одлична лекција за целиот тим, точно е дека играчите беа уморни бидејќи пред само 3 дена играа 120 минути против Севиља и тоа во Грузија и дека поминале толкав пат за само 3 дена, али сепак се тие професионалци и научени се на тоа и разбирам некој од првотимците да се одмори,но не може ти да го мењаш пола тим како да играме некоја небитна утакмица а не да се бориме за трофеј.. одмори еден-двајца а не пола тим да го одмараш и плус во одбрана излегува со Вермален кој цела година немаше играно и со Бартра кој сеуште не е дораснат за вакви утакмици.. а за средината нема што да се коментира, како да играме против Турново а не против Билбао, со Роберто и Рафиња и Маскерано позади нив... само мене уште сега ме фака страв кога ке ми текне дека до Јануари ќе треба да го гледаме Роберто па макар да влагал и на 5 минути.. :tapp:... се надевам дека на Лучо после овој дебакл ќе му дојде памет и нема веќе да прави вакви глупости со тимот... и можеби е нереално но јас сум сеуште оптимист за ребаншот и дека имаме некоја минимална шанса да го анулираме овој резултат..

Средината со Роберто, Рафиња и Масќерано е реално силна за Сегунда вака да не се залажуваме. Истото се случи и со Севиља кога се направат промените (влегува Роберто) го губиме поседот за половина. Мислам дека овој дебак може и добро да ни дојде за да се размисли за купување на некој фудбалер од средниот ред, кој и да е полошо од Роберто неможе.

Инаку да не ја отпишуваме предвреме Барса, мислам дека 4 гола на Ноу Камп се достижна разлика ако се одигра одличен натпревар.

Го купивме Арда Туран и Видал , а сега кој и да купиме друг нема право на настап до јануари . Таква е состојбата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom