Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Браво Пике кретенчино глупава.

Две години по ред губиме предност од 0-2 против Сосиедад.

Сосема заслужен пораз. Браво за Ла Реал.

Samo edna ekipa moze da izgubi ako predhodno ima vodstvo od 2-0 i plus i crven da dobie.....
Tito sto mislese so izmenata vo 90ta minuta?Kako amater se ponasa......
Eve,pocnaa negativnite rezultati,rekov i pred nekoj den,ne ocekuvajte da ja tepame Malaga......
Ne mi e jasno kako moze da padne igrata taka.....

Повторно у второ со слична игра како против Малага у четвртокот. Треба малце да се спуштат на земја, не ми се свиѓа ова раздавање на бодови на почетокот од вториот дел на сезоната.
Маскерано месечар.
Честитки за Сосиедат.

Сосема заслужено. Последните 2 кола дефинитивно покажуваат дека сме надвор од форма.
Инаку, 20 години ја гледам Барселона, никако ама никако да се оттарасиме од неколку проблеми. Без разлика каква екипа имаме и без разлика со кого играме. Прво, секогаш кога ќе не притиснат во одбрана, се крева паника, се греши, буквално се прават глупости, отсекогаш било така и сеуште е така како што гледам. Второ, секогаш кога имаме водство се опуштаат играчите, прават глупости и од готово вересија. Исто ни се случи и лани со сосиедад, тогаш од 2 0, заврши 2 2, сега изгубивме.
Освен што сме надвор од форма, некои играчи како Пиќе никако да се научат напамет, мал милион вакви глупости имаат направено. Се' може човек да прифати ама омаловажување на противникот никако не. Да водиш 2 0, имаш одлична игра, наместо да изиграш до крај концентрирано, се глупираш и губиш. Кога гледам дека играат со омаловажување искрено сакам да изгубат, како што се случи денес.

Познато е одамна тоа дека на Пике не му се игра и со мислите е кај Шакура така да ништо ново од него, ама Маске бе како можеш некад да си топ во одбрана а некад си небитен како Шундо на тајм аут:tapp:

Заслужена победа на Сосиедад го преораа цел терен, притисок уште на центар ни правеа, заслужен пораз на нашиве и добар шамар да се свестат малку.

Samo edna ekipa moze da izgubi ako predhodno ima vodstvo od 2-0 i plus i crven da dobie.....
Tito sto mislese so izmenata vo 90ta minuta?Kako amater se ponasa......
Eve,pocnaa negativnite rezultati,rekov i pred nekoj den,ne ocekuvajte da ja tepame Malaga......
Ne mi e jasno kako moze da padne igrata taka.....

Ај почнале негативните резултати?! Пораз после 20 утакмици. Тито иди си не ни требаш аматеру еден! Просто ко грав, не успеаа у прво да ги искористат шансите и ги казнија и толку. А и додади го неверојатниот потег на Пике за првиот жолт.

-3 boda od Pique....ako pocna da igra kako lani ubo ni se pisuva....
iniesta nekogas epten preteruva so zadrzuvane na topakta i ja gubi....
Plus i edno nesto ne mi se dopaga,vo kakva situacija da sme bilo da tepame bilo da gubime ili nereseno,mora 100 pasovi da pravime od centar do golot,morame da igrame podirektno nekogas....

Мораше да дојде и овој ден.. Нема непобедлив тим. Треба да се продолжи понатаму, натпревар по натпревар. Нема потреба да се плука по играчите. Секогаш е иста приказна, се опуштаат и губат бодови, но тоа е тоа. Кај секој тим доаѓа до пад на формата, па дури и кај Барса. Се надевам дека ќе научат нешто од овој пораз и дека ќе се освестат малку за да влезет во финишот на сезоната со уште подобра игра од досегашнава. :)

Ај почнале негативните резултати?! Пораз после 20 утакмици. Тито иди си не ни требаш аматеру еден! Просто ко грав, не успеаа у прво да ги искористат шансите и ги казнија и толку. А и додади го неверојатниот потег на Пике за првиот жолт.
Drugo e da gubis bod ednas na 10 meca (da se povtori toa 2 pati) a drugo e da gubis bod dva meca po red.....Tito najprvo go zgresi celiot mec protiv Malagaa i sega zgrese,sto mu trebase izmena vo 90ta minuta....
P.s: Dali crveniot na Pique znaci deka nema da igra protiv Malaga ?

Како комплетно различни екипи да играа во прво и второ полувреме. Според мене главна причина за тоа е преголемото опуштање и да не речам непочитувањето на противникот. Мал удел исто така има и фактот дека не зафаќа криза на фудбалски план, тоа е неминовно ама очигледно на овој натпревар не беше пресудно.
Како и да е, кога гледам дека се улетуваат во облаци, кога не ја почитуваат противничката екипа, мислејќи дека без проблеми ќе го добијат натпреварот, тогаш сакам да изгубат, па ако треба ни една титула да не освојат додека не им дојде памет и не се научат на почит.
Пеп успешно ги приземјуваше со ваквите залетувања, се надевам и Тито ќе успее во тоа.

Drugo e da gubis bod ednas na 10 meca (da se povtori toa 2 pati) a drugo e da gubis bod dva meca po red.....Tito najprvo go zgresi celiot mec protiv Malagaa i sega zgrese,sto mu trebase izmena vo 90ta minuta....
P.s: Dali crveniot na Pique znaci deka nema da igra protiv Malaga ?

За кои бодови збориш? Со Малага од купот, таму нема бодови. Денес изгубија пак ќе ти потенцирам, после 20 утакмици од кои 18 се победи! Што згрешил Тито со Малага, шо Санчез е теле? И требаше 4:1 да биде на полувреме со горе-доле втор тим. Или денес шо Меси у 2 минута еден на еден промаши или Педро погоди статива или Меси пак статива. Дај бе не навивај за екипа ако не си спремен да примиш пораз.
И уште еднаш, пријателски совет, почни да пишуваш со кирилица. Се надевам нема пак да ми го игнорираш ова.

Vilanova: "I told Pique at half-time to be careful, that his first foul would be a second yellow."

Абе Тито, немаше потреба да му го кажеш тоа! Извади го уште на полувреме и мирна глава!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom