Фан Клуб: Барселона

• Креатор на темата Креатор на темата TripleH
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Со мало доцнење нека ни е честито првата титула и нека ни се множат:)

Виља би бил 100 пати подобро решение ..ама невервам Валенсија да го пуштат да замини, посебно не во шпански тим.

Сигурни се овие дека Меси зема 8 милиони по сезона ??? Не би рекол. Знам дека пред нова година имаше подобрување на договорот и зема поголема плата од тоа... многу поголема. А дека Барса ќе достави 70 мил. за Ибра... глупости! За тие пари ќе ги земе и Силва и Виља, а повеќе го сакам Виља пошто е машина за голови, навикнат е на играта во Шпанија и совршено би се вклопил во системот на Гвардиола. Ето мислам дека ќе си оди, Анри ќе остане а Бојан ќе оди на позајмица.

Реална цена за Ибрахимовиќ е од 35-45 милиони евра и никој дури ни Перез не би ја платил цената што Интер ја бара 70-100 милиони.

Значи, ако му ставаат толкава цена јасно е ко ден дека ќе остане во Интер.

Мислам дека летово приоритет ќе ни биде да го купиме Виља. Ето си ја запечати судбината со катастрофалната форма на крај на оваа сезона ама и покрај тоа може да се очекува добра сума за него затоа што даде 28 гола.

Под добра сума подразбирам од 25-30 милиони евра (или 50-60 ако Манчестер Сити успее да го натера да потпише за нив :D ).

За Виља ќе мора да потрошиме од 35-40 милиони. А може Валенсија да не го продаде ако се кваливикува за ЛШ.

Втора опција за напаѓач демек ни е Адебајор... тоа не сакам ни да помислам дека може да се случи....

Друга цел мислам дека ќе ни биде лево крило (Рибери или Силва). И мислам дека ќе го земеме Силва за нешто околу 25 милиони евра. Валенсија ќе мора да продаде еден од Виља и Силва поради економската криза и мислам дека тоа ќе биде Силва затоа што ќе има помал ефект на тимот (Мата и Хоакин и онака играа на крилата поголемиот дел од сезоната затоа што Силва беше повреден.)

Средниот ред ќе има мали измени со тоа што ќе си оди Хлеб, а ќе дојде некој друг на негово место. Би сакал тоа да биде Хернанес од Сао Паоло, ама може да се купи и DM затоа што Кеита и Туре ќе бидат во Африка цел месец.

Одбраната е приказна за себе и можно е да има многу промени, а можно е само да се купи замена за Силвињо (Емануелсон од Ајакс) и да се повика Енрике од заемот и да се прати Касерас на заем.

Значи во најдобар случај ќе ги земеме: Виља, Силва, Хернанес, Емануелсон и можеби Асенхо како втор голман.

DM може да се земе и на заем во Јануари.

А ќе си одат: Ето, Хлеб, Силвињо, Гудјонсен и Касерас (на позајмица)

Реална цена за Ибрахимовиќ е од 35-45 милиони евра и никој дури ни Перез не би ја платил цената што Интер ја бара 70-100 милиони.

Значи, ако му ставаат толкава цена јасно е ко ден дека ќе остане во Интер.

Мислам дека летово приоритет ќе ни биде да го купиме Виља. Ето си ја запечати судбината со катастрофалната форма на крај на оваа сезона ама и покрај тоа може да се очекува добра сума за него затоа што даде 28 гола.

Под добра сума подразбирам од 25-30 милиони евра (или 50-60 ако Манчестер Сити успее да го натера да потпише за нив :D ).

За Виља ќе мора да потрошиме од 35-40 милиони. А може Валенсија да не го продаде ако се кваливикува за ЛШ.

Втора опција за напаѓач демек ни е Адебајор... тоа не сакам ни да помислам дека може да се случи....

Друга цел мислам дека ќе ни биде лево крило (Рибери или Силва). И мислам дека ќе го земеме Силва за нешто околу 25 милиони евра. Валенсија ќе мора да продаде еден од Виља и Силва поради економската криза и мислам дека тоа ќе биде Силва затоа што ќе има помал ефект на тимот (Мата и Хоакин и онака играа на крилата поголемиот дел од сезоната затоа што Силва беше повреден.)

Средниот ред ќе има мали измени со тоа што ќе си оди Хлеб, а ќе дојде некој друг на негово место. Би сакал тоа да биде Хернанес од Сао Паоло, ама може да се купи и DM затоа што Кеита и Туре ќе бидат во Африка цел месец.

Одбраната е приказна за себе и можно е да има многу промени, а можно е само да се купи замена за Силвињо (Емануелсон од Ајакс) и да се повика Енрике од заемот и да се прати Касерас на заем.

Значи во најдобар случај ќе ги земеме: Виља, Силва, Хернанес, Емануелсон и можеби Асенхо како втор голман.

DM може да се земе и на заем во Јануари.

А ќе си одат: Ето, Хлеб, Силвињо, Гудјонсен и Касерас (на позајмица)
Што ти е бре Ето да си оди ? колку придонесе само за Барса му падна оваа форма пред крајот на сезоната ни треба само еден добар голман другите играчи ни се супер доколку дојде Виља јас Анри би го ставил на клупа и Ето за Барса кажа дека ќе игра и другата сезона и доколку Барса стане троен шампион овие што ги напомена нема да си одат.

ne e loso da dojde nov napagjac ama eto i anri da ostanat i da ne si odat
zasto eto mnogu napravi za barsa ovaa godina i nesakam da si ode
mozebi anri ke ja gree povike klupata od narednata sezona i ke bide nesto slicno kako so bese larson pred 4 5 godini,da bide glaven dzoker od klupata
a bojan ne e loso 1 2 godini da bide pozajmen da se poispece malku povike

IN: Villa ili Ibrahimovic,Ribery,Emanuelson ili Lahm,nekoj DM koj bi igral 1 mesec vo prva postaa a potoa bi se zadovolil i so sedenje na klupa kako na pr. Ledesma od Lazio,Henrique da se vrati i bi mozele i eden desen bek rezerva a mn bi sakal da e toa Zabaleta ama tesko deka bi go zemale :)
OUT:Hleb,Gudhjonsen,Eto'o,Silvinho i Caceres moze da go pratime na edna godina pozajmica :)

Што ти е бре Ето да си оди ? колку придонесе само за Барса му падна оваа форма пред крајот на сезоната ни треба само еден добар голман другите играчи ни се супер доколку дојде Виља јас Анри би го ставил на клупа и Ето за Барса кажа дека ќе игра и другата сезона и доколку Барса стане троен шампион овие што ги напомена нема да си одат.

Ако дојде Виља ти би го ставил Анри на клупа а? Си слушнал дека Анри игра лево крило за нас, а Виља е централен напаѓач? Виља не може да игра лево.

Зошто, ако станеме троен шампион, би ги задржале Хлеб, Силвињо и Касерас? За да бидат уште побескорисни следната година? Ни треба подлабок состав. Немаме доволно силна клупа. Би требало да имаме фудбалери што можат да влезат и да направат промена. Моментално немаме такви.

За Ето не реков јас дека сакам да си оди. Ми изгледа дека Пеп ќе се реши да го пушти. Вчера Чики Бегеристан се сретнал со челници за Валенсија за Давид Виља и Силва што значи дека Барса веќе бара замена за Ето.

Сезона 2009/2010 ...
Голмани: Валдес,Асенхо,Пинто
Одбрана: Пујол, Алвес, Абидал, Милото, Маркез, Пиќе и уште еден лев бек ( Жирков,Емануелсон );
Среден ред: Чави, Иниеста, Кеита, Туре, Бускетс и уште еден DM ;
Напад: Меси, Анри, Ето/Виља , Бојан, Рибери ...(ако си оди Ето, Виља на негово место ако не добар е Ето )..

Сезона 09/10
Голмани-Гиљермо Очоа,Валдес,Пинто
Одбрана-Алвес,Пујол,Пике,Маркес,Милито,Касерес,Енрике,Емануелсон,Абидал
Среден ред-Чави,Иниеста,Туре,Бускетс,Кеита,Евер Банега
Напад-Меси,Анри,Виља,Кркич,Д.Силва

abe kako so gledam povekjeto od vas sakate eto da si ode
a mene ke mi bide mnogu krivo ako go prodadat oti eto zasluzi da ostane vo barsa i da stane legenda vo klubot
moze ne e od tie napagjaci najopasnite no vazno znae da bide opasen koga treba

Ето никако да си оди од Барса!

А, бе какво одење на Ето, најдобар стрелец е во лигата! И ако навистина одлучат да го отстранат од екипата... WHAT A LAME-O! :tapp:

Јас лично не сакам Ето да си оди од Барса поради неговиот карактер и неговата приврзаност за клубот. А дека можеме да најдеме подобар и поконстантен голгетер од него, можеме. Виља е еден од тие. Технички е светлосни години пред Ето, и секогаш кога му се укаже шанса постигнува гол. Ето да искористеше барем 10% од стопроцентните можности на секој натпревар до сега ќе имаше 50 гола.:toe:
Инаку реално мислам дека ќе го земеме Виља за сметка на Ето.:smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom