Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Ej izvina vaka,ama stvarno treba da si retard za da ne zabelezis deka Mandzukic ednostavno "vojuva" protiv Pep.
Znaci dva pati na Audi Cup go pcue i pokazuva kon nego a Ribery nekako go smiruva i + na natprevarot so Dortmund.

Ne znam sto te buni tuka,ali kako sakas misli si,tvoja rabota si e toa. (y)

Леле леле,срце ме заболе сеа.....Шо сака нека праи,негова работа,балкански менталитет не ме чуди..Битно е дека вчера ја размрда играта,се бореше за секоја топка и ја донесе на крај победата со гол...Мене тоа ми е битно.

Што му кажал на Пеп,искрено таквото ме заболе.

Поентата ми е дека не треба сеа у несвест да паѓате ако опцул или бил изнервиран нешто,јебига луѓе се,се дешава,немора секогаш за све да се слагаат...Битно е да дава максимум за екипата,а другото е на нив да си средат внатре.

Еднаш викаш дека не го пцуел Пеп,после викаш не ме чуди можно е,балкански менталитет ово оно..:unsure:
Ништо не реков за Манџо за вчерашниот натпревар,си одигра феноменално + статива погоди.(y)

993636_501623339912288_1515998968_n.jpg

Маркуц 4-6 недели се повредил.:(

article-0-1A85124A000005DC-864_634x558.jpg

tumblr_mpms23I8Xy1rio24wo1_500.jpg

Како излажа за Емре Чан.Ваков,таков и на крај го шитнаа.:facepalm:

"Winning titles is obviously nice, but that's not what it's all about in the end," Guardiola told reporters.

"What matters to me is that your players tell you at some point: 'Coach, you have really helped me become a better player. I have learned a lot from you'. That's what makes me happy."
Се чувствува во воздухот дека поседува некаков Венгер синдром.:facepalm::facepalm:

Coach,I want to win a trophy.Ok son,you can go.Im happy that you`ve matured as person and footballer.

:icon_lol::icon_lol:

И кој курац ако Баерн е топ тим а има тренер кој не може сеуште да ја „модификува“ играта на Баерн според квалитетот кој го поседуваат играчите?Изгледа и ние ќе завршиме како Реал Мадрид кога беа под Мурињо, така ми изгледа работава.Мурињо затоа не успеа во Реал Мадрид, сите го научија со една иста игра и сите го реметеа, плус тоа и не знаеше како да ја подреди играта на Реал, по се изгледа така ќе испадне и Баерн со Пепе.....Имаше доволно простор да ја подреди играта како што треба, ако сака уште простор нека тргне од дневната сè што има и ќе му се ослободи бајаги простор, ова тука е професионален фудбалски тим а неговиот претходник му остави тим во совршена форма со сите можни освоени титули, требаше само да ја модификува играта и да донесе напаѓач и ништо повеќе, требаше да го продолжи она што го имаше зацртано Хајнкес а не вака застарени методи.......Инаку знаел Пепе да се покаже лицемерен, и за тоа се имаше жалено и Ибрахимовиќ во Барса.Кој сака нека јаде бурек Ибрахимовиќ ваков, таков, сељак или нешто, али си го бива за позицијата и е играч кој поседува квалитети.

Да не ме сфатите погрешно ама не очекував волку рано да го хејтате Пеп. Мислев дека до Декември ќе верувавте во него макар и добри резултати да има, а вие и среде победи сте против него.

Реално било кој тренер да го донесевте после Јуп ќе беше downgrade, ама мислев дека ќе ве заслепеа успесите на Пеп во Барса.

Сепак и покрај тоа можеби е прерано да го хејтате Пеп, почекајте до Декември и после кога ќе видите дека лани за полусезона сте биле многу подобри тогаш хејтајте го :D

Што им требаше да го шитнат Емре Чан, имаше талент дечкото имаше техники некои за да може да биде добар дефанзивец во иднина али тоа е. Баерн премногу изгуби со продавањето на Емре.

Да не ме сфатите погрешно ама не очекував волку рано да го хејтате Пеп. Мислев дека до Декември ќе верувавте во него макар и добри резултати да има, а вие и среде победи сте против него.

Реално било кој тренер да го донесевте после Јуп ќе беше downgrade, ама мислев дека ќе ве заслепеа успесите на Пеп во Барса.

Сепак и покрај тоа можеби е прерано да го хејтате Пеп, почекајте до Декември и после кога ќе видите дека лани за полусезона сте биле многу подобри тогаш хејтајте го :D

И јас мислам дека е прерано....

Факт е дека,и јас лично имам некои грижи гледајќи го подгтвителниот дел од сезоната,околу тактиката околу позициите на играчите итн.

Меѓутоа неможам да критикувам и да правам споредби сооглед на тоа дека ни еден бод немаме изгубено,ниедна официјална утакмица не е одиграна.Мене тоа ме занима,официјалниот дел,титулите.Кога тука ќе потфрли најгласно ќе критикувам.

Знам и дека неможе да ја победуваме секоја утакмица,но ќе биде важно каква е играта,во кој правиц ја води екипата,итн..

Најголемиот страв ми е,што делови од играта односно дефанзивата потсеќа од времето на Ван Гал.Тогаш примавме по 2,3 гола но секогаш бевме спремни да дадеме гол повеќе.Се плашам дека и сега ќе сме спремни да даваме голови но нападот добива утакмици а дефанзивата титули.Мора да постои баланс....

Ние го немаме Меси да дава +50 гола у сезона,и да ја вади од гомна екипата кога не и оди.
--- надополнето: 3 август 2013 во 01:18 ---
Сепак се работи за процес,кој захтева време.....Иначе која е логиката на носењето на Пеп ако не направи некои промени...Ондак ќе останевме со Јуп.Меѓутоа само со промени на подобро можеме да останеме конкурентни,инаку ќе стагнираме.

tumblr_mqwgzbbRJL1qd5yffo3_250.gif

Види го ти него, он на мене пичко :icon_lol:
--- надополнето: 3 август 2013 во 02:46 ---
Да не ме сфатите погрешно ама не очекував волку рано да го хејтате Пеп.

Не го хејтаме сите, заради 2-3 не може да кажеш дека сите го хејтаме. Не за друго, утре ќе речете еј види ги фановите на Баерн во август го хејтаа Пеп, а сега се курчат со него.
--- надополнето: 3 август 2013 во 03:04 ---
Што им требаше да го шитнат Емре Чан, имаше талент дечкото имаше техники некои за да може да биде добар дефанзивец во иднина али тоа е. Баерн премногу изгуби со продавањето на Емре.

Има buy back опција за Чан за фиксна сума(како Реал со Карвахал). Така да ако се покаже ќе си го вратиме.

Сега читам на Билд дека имаме buy back опција, но важи од 2015, до тогаш Емре во Леверкузен ќе игра.

Како сте пријатели, оди со новиот тренер (y)? Оддамна не сум го посетил вашиот фан клуб, всушност од кога ни одржавте лекција :icon_mrgr:. Се надевам дека наредна сезона пак ќе се сретнеме во ЛШ, да ни дадете можност за реванш.

П.С ^ Абе Ули, тебе не те затворија веќе :cautious:?

Не го хејтаме сите, заради 2-3 не може да кажеш дека сите го хејтаме. Не за друго, утре ќе речете еј види ги фановите на Баерн во август го хејтаа Пеп, а сега се курчат со него.

Подобро кажано амин! (y)
А Манџава е се подобар и подобар во настапите, на инает е тргнат... :icon_mrgr:

Да во право си, ама јас не очекував ни 2-3ца да го хејтаат. Лоша проценка сум направил :)

Да во право си, ама јас не очекував ни 2-3ца да го хејтаат. Лоша проценка сум направил :)
Toa sto ima nezadovolstvo poradi nekoi odluki ne znaci deka go hejtame.

Kako prvo koga ke zabelezis deka odbranata e dupka a istite igraci od lani se,normalno ke se prasuvas kaj otide odbranata.

Koga ke go vidis Lahm vo sredina normalno ke se prasuvas sto se glupira Pep.

Koga ke go vidis Mandzukic na levo krilo normalno ke se prasuvas sto se slucuva ovde..

Koga ke gi vidis Alaba i Lahm kako pravat presing na 20 metri od golot na Dortmund normalno deka ke se zaprasas dali ima sansa da se odbranat na super brzi kontri od strana na Dortmund..

Koga ke ti se zdosadi natprevarot,tiki taka se igra.

Koga izjavi deka nema da pravi radikalni potezi,site mislevme deka toa e super.Se ispostavi deka toj veke pocna da implementira mnogu potezi,a eve pocnuva sezonata a ne ni imaat poima kako prvo na koja pozicija ke igraat.

Koga ke procitas deka Robben veli deka ima mnogu novosti vo taktikata i tesko im e da se vklopat vo toa,znaes kolku e saatot.

Koga sakase da go pravi Ribery poluspic ama si ja olesni dusata i si kaza deka pozicijata levo krilo mu lezi poveke.

Koga eden Schweinsteiger izjavi deka nemal poima kaj ke igra.Sammer ja spusti topkata i rece deka 6-ka e negovata pozicija.

Koga igraat so Dortmund ocekuvas da gi pobedat.Gubat 4-2 so uste najmalku tri ziceri neiskoristeni.
Se pravdaat deka ne bil prviot tim a zborea deka Baern nema veke prv tim.Koga ke ti tekne deka Gotze go nemaat a Pisczek i Mkhitaryan im bea povredeni.

Nie site bevme popaleni po Pep i se uste sme(mozebi) ama nekolku potezi sto napravi dovedoa do toa da ne mu veruvame vo celost.Jas navivam za Baern kako institucija,ne navivam za Guardiola.

Mecot so Chelsea ke bide reper dali ima sposobnost da go vodi ovoj tim.Ne bi sakal ako izgubime,da slusam izjavi od tipot na 'ne bese vazen toj kup',istoto sto se sluci i so Dortmund sega..

I za kraj,ne sakam da slusam izjavi ili da citam tuka postovi kako treba da mu se dade vreme..Ako mu se dade vreme otidoa titulite vo nepovrat.Heynckes napravi istorija so Baern no i toj bese uzas straha od pocetok.Dve godini po red bea posramoteni od Dortmund.
Da ne se povtorat tie dve sezoni,neka se povtori minatata sezona.Ete na Ferguson mu uspealo posle nekolku katastrofalni sezoni da uspee,ama koj fan na Baern bi go izdrzal toa..
Guardiola potpisa na tri sezoni i kojznae dali bi prodolzil potoa,zatoa jas ocekuvam instant uspeh.Koga go drzi primatot za dosta uspesen trener a i go smetaat za najdobar trener uste poveke apetitite mi se zgolemuvaat. Hehe ,ok pozz :D

Toa sto ima nezadovolstvo poradi nekoi odluki ne znaci deka go hejtame.

Kako prvo koga ke zabelezis deka odbranata e dupka a istite igraci od lani se,normalno ke se prasuvas kaj otide odbranata.

Koga ke go vidis Lahm vo sredina normalno ke se prasuvas sto se glupira Pep.

Koga ke go vidis Mandzukic na levo krilo normalno ke se prasuvas sto se slucuva ovde..

Koga ke gi vidis Alaba i Lahm kako pravat presing na 20 metri od golot na Dortmund normalno deka ke se zaprasas dali ima sansa da se odbranat na super brzi kontri od strana na Dortmund..

Koga ke ti se zdosadi natprevarot,tiki taka se igra.

Koga izjavi deka nema da pravi radikalni potezi,site mislevme deka toa e super.Se ispostavi deka toj veke pocna da implementira mnogu potezi,a eve pocnuva sezonata a ne ni imaat poima kako prvo na koja pozicija ke igraat.

Koga ke procitas deka Robben veli deka ima mnogu novosti vo taktikata i tesko im e da se vklopat vo toa,znaes kolku e saatot.

Koga sakase da go pravi Ribery poluspic ama si ja olesni dusata i si kaza deka pozicijata levo krilo mu lezi poveke.

Koga eden Schweinsteiger izjavi deka nemal poima kaj ke igra.Sammer ja spusti topkata i rece deka 6-ka e negovata pozicija.

Koga igraat so Dortmund ocekuvas da gi pobedat.Gubat 4-2 so uste najmalku tri ziceri neiskoristeni.
Se pravdaat deka ne bil prviot tim a zborea deka Baern nema veke prv tim.Koga ke ti tekne deka Gotze go nemaat a Pisczek i Mkhitaryan im bea povredeni.

Nie site bevme popaleni po Pep i se uste sme(mozebi) ama nekolku potezi sto napravi dovedoa do toa da ne mu veruvame vo celost.Jas navivam za Baern kako institucija,ne navivam za Guardiola.

Mecot so Chelsea ke bide reper dali ima sposobnost da go vodi ovoj tim.Ne bi sakal ako izgubime,da slusam izjavi od tipot na 'ne bese vazen toj kup',istoto sto se sluci i so Dortmund sega..

I za kraj,ne sakam da slusam izjavi ili da citam tuka postovi kako treba da mu se dade vreme..Ako mu se dade vreme otidoa titulite vo nepovrat.Heynckes napravi istorija so Baern no i toj bese uzas straha od pocetok.Dve godini po red bea posramoteni od Dortmund.
Da ne se povtorat tie dve sezoni,neka se povtori minatata sezona.Ete na Ferguson mu uspealo posle nekolku katastrofalni sezoni da uspee,ama koj fan na Baern bi go izdrzal toa..
Guardiola potpisa na tri sezoni i kojznae dali bi prodolzil potoa,zatoa jas ocekuvam instant uspeh.Koga go drzi primatot za dosta uspesen trener a i go smetaat za najdobar trener uste poveke apetitite mi se zgolemuvaat. Hehe ,ok pozz :D

2012 со Јуп на чело беше веројатно една од ако не и најкатастрофалната сезона во историјата на Баерн,во која искочивме како лузери на деценијата со 2ро место во сите можни натпреварувања,посрамотени од Дортмунд,и понижени од Челзи со тоа што ни ја земаа титулата ЛШ со тој дигимон-тренер на наш терен!

Многу од овдека меѓу кои и јас на моменти ја баравме главата на Јуп-да си иде!

А после дојде ова:

2013 беше не само во историјата на Баерн туку и во историјата на германскиот фудбал најуспешна сезона било кога за еден германски клуб!

Сега Јуп е вечна легенда!

Такада заради се ова погоре јас би се воздржал од многу нервирања критики и слично,кога уште ни една утакмица официјална не е одиграна од новата сезона!

Кога ќе го изгубиме првиот натпревар,првиот бод,ондак остро ќе критикувам....Сега за сега само посматрам.

Нема логика да носиш некого,што се вика Баерн озбилно агитирале да го донесат,и сеа уште не почната сезоната сите знаат поише од него...
--- надополнето: 3 август 2013 во 13:54 ---

Кај нас неможе да се критикуваат Генерацијата 2001(Кан,Ефенберг...),после тоа Бекенбауер Милер и уште некои легенди кои се недопирливи...И од тренери Хитцфелд Хајнкес Латек....

СВЕ друго може да се критикива :D

Знаеш дека сме терсене....:pos: Не треба да те чуди.

Se slozuvam so napisanoto definitivno.
No,posle istoriskiot triple ne bi sakal da doziveam/doziveeme sezona bez trofej.Ne bi sakal da stigneme do kraj a da zavrsime pozadi nekoja ekipa.
Jupp imase i toj lozi potezi no i mnogu polosa ekipa od pocetok a i istive igraci sto bea pod negova komanda a se se uste tuka se mnogu pojacani,poiskusni,zreli sega itn..Znaci na Guardiola mu ja ostavi ekipava bez nikakov problem,apsolutno nikakov problem.Prethodnicite na Pep ne ja doziveale taa sudbina,mozebi toj e prv covek vo Baern sto predvodi ekipa bez problemi a + dopolnitelno pojacana so Gotze,Thiago,Kirchoff.

Nie sme gi kritikuvale site dosega,no koga ke podrazmislam kakva klupa imaa mi se place.Ako ne mu odese na Ribery nemase zamena,na Robben itn.
Kolku i da gresea Van Gaal,Magath i Jupp na momenti mora da se priznae deka togasnite ekipi ne bea ni 20% od ovoj Baern.

Ova ti e kako da vozis M5 a ti davaat posle RS8.Pep dobi strasna ekipa,ako ne osvoi minimum dva trofei neka se utepa.Ovaa sezona 5 se na raspolaganje pa ke vidime sto kako.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom