Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
1044250_10151633938719387_147579006_n.jpg

Тиаго повредениот.:vozbud::vozbud:

Ќе одигра добар меч денес осеќам, само на офанзивата треба да мисли,за дефанзивата господ ќе се грижи.:icon_lol:

Е ова е више озбилен состав!!!!

Ајде да ги газиме нафташите!!!

без геце ова може е најдобар состав, само мартинез место крос и боатенг место мартинез

Alaba i Lahm ednas ne im ja olesnija rabotata na Robbery.Ke dobacat i begaat ili stojat v mesto samo..
Muller drvo nekastreno.Kakov prodor mu poeba na Robben ni samiot ne e svesen.

Ima sansi ama finisot uzasno los.City cetiri pati napadnaa,cetiri sansi za gol.
Sreka u pm.

Mislam deka so Schweinsteiger,Thiago i Kroos nema leb.Trojca igraci vo prv sostav so zadaca da davaat pasovi.Dvajca se dovolno,eden im e viska.Muller ili Shaqiri za polu spic podobro resenie e.

So samo 4-5 poseriozni napadi na City se vide kolku Martinez ne se vklopuva vo odbranata.Kako partalce go setaa.

Ako vlezat Silva,Dzeko,Toure i Navas ke bide mnogu potesko,vaka sredinata im e polna kopaci i ne znaat eden pas da napravat.

Mislam deka ke padne gol vo najbrz mozen rok. :D

...

Za neceli 15 minuti tri 100% sansi na smetka na Martinez.Za 60min se napravija 6-7 cisti sansi od kaj nego.Lahm povtorno vo sredina.

OFICIJALNO MI SE SERE OD GUARDIOLA!

Тапа игра. Откако си изглегоа Швајни, Тиаго и Крос стана интересно. Ќе пишам малку подолг пост.

4 години ја усовршувавме 4-2-3-1 и кога успеа се менува. Не ми е криво формацијата е најмал проблем затоа што тактика != формација. Многу лошо Гвардиола ги одбира позициите на играчите. Мартинез во одбрана од кај него најмногу шанси прават, а голот што го примивме затоа што неможеше да го чува Негредо.

Боатенг најмногу покажа на подготовките и е многу напреднал и за мене ни е најдобар дефанзивец. Со Данте заедно се ѕверови во одбрана.
Крос просек беше, не беше лош ама ништо посебно, ако нешто не смени тој или Гвардиола клупа не му бега.

Тиаго моментално ништо не покажа дека е подобар од првотимците од лани и треба да служи како замена и ротирање. Швајни како последен во средниот ред е лимитиран во нападот, видовме како се размрда играта кога дојде напред , но се остава место за контра кога оди напред.

Милер делува изгубен на неговата нова позиција, со влегување на Манџо како напаѓач колку само се размрда нападот , Манџо е играч кој се гура, трчи , прави дупли пасови , отвара празен простор и се добро уиграни со Милер. Коментаторот нонстоп велеше како е пред излезна врата , најголема грешка ќе направат ако го продадат сега.

Рибс и Робен нема што да се коментира многу оваа година очекувам најмногу од нив затоа што се победници. Да и Робен е победник и има желба да победува затоа и шутира нонстоп.И за Лам исто се знае дека е прв тим и нема потреба за коментар.

Алаба е ѕвер, нека му го продолжат договорот до 2023та затоа што ќе стане еден од најдобрите бекови на сите времиња. Шакири има потенцијалда стане за 2 години еден од носителите на играта, а со оглед што не е толку нафуран и уфилман ко некој "ѕвезди" на негови години има да успее.

Од утакмица на утакмица и мене како миа сан миа ми се сере од Гвардиола. Очигледно дека му даде шут карта на Л.Густаво и Е.Кан. На Goose не му ни даде да се покаже очигледно не смета на него. Би го шутнал и Манџо ко 13 прасе ама знае дека му е потребен. Исто мислам и дека Милер би го исфрлил ама ако го спомне тоа, Ули и компанија одма ќе му го покажат местото. Контенто мора да остане како замена неможе Алаба да игра по 2 натпревара неделно 90 минути и да ора по таа страна.
Мартинез одбрана , Лам и Кирхоф среден ред, Манџо лево крило со Дортмунд, Милер 9ка, пресингот не ни е толку добар како лани, контрите ги нема ај како и да ги има кога екипите ни се бранат кога видат дека почнеме да си додаваме нонстоп.
Уште кога беше во Барса велев дека не е којзнае кој тактичар, план б се нема кога не му функционираше играта.
Сепак имам некоја надеж дека ќе ја среди екипата и ќе ја одбраниме тројната круна, човекот има некоја победничка среќа.
Толку од мене до средина на септември од форумов, за да се земе плавата карта за Дојчланд треба да се дипломира а и време ми е :icon_lol:

Ako по натпреваров не увиде Гвардиола дека не иде со Барселона тактика, без Манџукиќ напред, тогаш, стварно имате причина да го мразите...

Манџо е мен оф д меч според мене....

Ako по натпреваров не увиде Гвардиола дека не иде со Барселона тактика, без Манџукиќ напред, тогаш, стварно имате причина да го мразите...

Манџо е мен оф д меч според мене....

Нојер пријателе, Нојер... :)

Нојер пријателе, Нојер... :)

Си пише погоре убаво, СПОРЕД МЕНЕ...

Ноер имаше среќа, фати топка од рамо на Негредо, потоа шут со глава директно во него, и лоша зафатена топка до Џеко при крајот на мечот...
Иако изгледаа како супер одбрани, сепак, поголемиот дел беа лоши шутеви и шутеви во него...

Си пише погоре убаво, СПОРЕД МЕНЕ...

Ноер имаше среќа, фати топка од рамо на Негредо, потоа шут со глава директно во него, и лоша зафатена топка до Џеко при крајот на мечот...
Иако изгледаа како супер одбрани, сепак, поголемиот дел беа лоши шутеви и шутеви во него...

Во право си, се извинувам што спомнав. Само за едно ќе те корегирам. Јас мислам дека и самата поставеност на голманот спрема ситуацијата и затворањето на аголот игра многу битна улога. Иначе онака само спомнав, се' со позитивна конотација, без да се навредиш. Поздрав. :)

Во право си, се извинувам што спомнав. Само за едно ќе те корегирам. Јас мислам дека и самата поставеност на голманот спрема ситуацијата и затворањето на аголот игра многу битна улога. Иначе онака само спомнав, се' со позитивна конотација, без да се навредиш. Поздрав. :)

Не се навредив, без гајле :D ...

Ајде една мала анализа:

1.Без класичен напаѓач против вака солидни екипи тешко ќе иде.Баерн неможе и никогаш не функционирал без класичен напаѓач.Штета што Лева не дојде летово.

2.Мартинез не е за централен,односно ни од блиску не е така добар како на средината

3.Не е уште најден правиот баланс со играчите,но го очекувам тоа во скора иднина.Тоа ќе биде кључно.Швајни Крос и Тиаго немаа хемија.Крос беше поготово многу слаб.

4.Гетце што побрзо да се инсталира во екипава!

Посед имаа,играта беше течна на моменти но не правеа човек повеќе!Во моментот кога требаа да направат човек повеќе се петљаа....

Дефинитивно ова е вистинскиот предизвик у кариерата на Гвардиола....Ова ќе биде далеку од лесна задача за него!

п.с.

MiaSanMia Те поздрави Манџо денес! Пошто се утепа јадење трици за него....

Udarot na Nasri ?
I tuka na sreka da ne bese ?
Da ne bese Neuer,ke go jadea nemien za vecera.Vo dvata natprevari dokaza Neuer deka e vo vrvna forma.

A denes na "masa" bese Barsa 2.0.Pas,pas,pas,pas,dolg pas,pas,pas,kratki pasovi x190, i nisto..

Mislam deka vremeto na rotacii i eksperimentiranje trebase da zavrsi na ovoj Audi Cup no ne veruvam deka toa ke go doziveeme.Audi kupot e vazen bidejki startuva sezonata posle nego a i sramota e da bidat porazeni na svoj teren.Kolku i da se smeta deka se prijatelski natprevari,sepak ova e dosta respektabilen turnir.

Se uste imam nadez za laznata 9-ka bidejki ne go imam videno Getze.Muller ne go sporeduvam so nego,nema sporedba pomegu niv dvajca.Muller denes ne uspea da ja smiri topkata mnogu pati.Koga se prefrli na krilo druga prikazna se gledase.

Ocekuvam a i realno e deka ke patat bez spic.Mandzo odigra fenomenalno ama negovite performansi mnogu variraat pa ke vidime sto ponatamu.So vakvi Ribery i Robben Gomez ke gazese ama sta je tu je.
Pep posle primeniot golot sakase kosata da si ja iskorne ama kade be sine ,nemas kosa ti od nervozi. :D

Emre Can vistina go snema,sto se desi so nego?
Go forsirase i naednas nisto.

Najgolemi flopa dosega :

1.Martinez kako CB.Mi padna zal sto mu pravea City a i so Sao Paulo ne bese stabilen ama mnogu ne se primeti bidejki tie ne napagaa.
2.Thiago kako DM.Prikaznata so Dortmund ili nekoja pojaka ekipa moze da se povtorat dokolku pak go stavi na ovaa pozicija.
3.Lahm kako CM.Gluvce vo sredina? :icon_lol: Ne vredi da se diskutira za ova.
4.Kirchoff kako DM.Igral vo Mainz na ovaa pozicija,ne mu e vcerasna ama covekov ima skoro 2 metri i stvarno ne mu lezi.Vo Mainz kopac igral mozebi,ovde treba poveke da dodava.Ne e toa toa.Slag na se e deka Martinez igra odbrana a Kirchoff DM.
5. Formacija 4-1-4-1 .. Kako blokiran soobrakaj na 2 Avgust se.Znaci ne im lezi formacijava,od avion se gleda.
6.Toa sto ja napusti soblekuvalnata za da igracite mozele da go kritikuvaat,salat itn.Denes ne otide da se slika so trofejot,del od zamislata sigurno.
So eden zbor receno STADO BEZ KUCE.Polosa odluka zdravje.
7.Zamenite mu se beter od Heynckes.Jas se nadevav deka ke bide podobar,toj beter.

Kako igraat Ribery i Shaqiri zaedno papapa.Ovoj tandem + Robben za sega e vo vrvot na formata.Jas definitivno da mozam bi gi igral ama sudbinata e surova. :D

Za kraj samo da ne bidam sfaten deka go mrazam Pep,tuku ovoj tim mora da ima instant uspeh bez razlika sto kako.Toa sto osvoija triple uste poveke go zgolemi pritisokot.Osvojuvaat triple i sega da cekame godina dena da se uhoda? E toa stvarno bi bil luksuz od ogromni razmeri.

Posle poveke od mesec dena edinstveno nesto sto mi se dopaga e toa deka na prekini se branat mnogu dobro. (y)

P.S
Mandzukic koga vlagase kako rezerva bese dupka nevidena ama eve vcera i denes pokaza deka umee da odigra dobro.Motiviran e bidejki ne se mirisaat so Pep.Mnogu socno go pcuese vcera.Boateng isto denes pokaza znaci na istata bolest sto ja ima Mandzukic.Posle golot na Mandzo ja rokna topkata i nekako ljut pogled upati kon Pep.

Cento ti vikase i za Gomez deka daval otpadoci ili slicni vakvi tap in golovi,ama interesno majkata sega go velicis Mandzukic.Toa ti se dvojni arsini.

Ako i Getze ne se dokaze vo spicot ,mora Mandzukic ili Pizarro.Muller kazav deka ne e za tamu.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom