ЧЕНТО
Претседник
- Член од
- 27 јануари 2007
- Мислења
- 8.239
- Поени од реакции
- 4.839
Se slozuvam so napisanoto definitivno.
No,posle istoriskiot triple ne bi sakal da doziveam/doziveeme sezona bez trofej.Ne bi sakal da stigneme do kraj a da zavrsime pozadi nekoja ekipa.
Jupp imase i toj lozi potezi no i mnogu polosa ekipa od pocetok a i istive igraci sto bea pod negova komanda a se se uste tuka se mnogu pojacani,poiskusni,zreli sega itn..Znaci na Guardiola mu ja ostavi ekipava bez nikakov problem,apsolutno nikakov problem.Prethodnicite na Pep ne ja doziveale taa sudbina,mozebi toj e prv covek vo Baern sto predvodi ekipa bez problemi a + dopolnitelno pojacana so Gotze,Thiago,Kirchoff.
Nie sme gi kritikuvale site dosega,no koga ke podrazmislam kakva klupa imaa mi se place.Ako ne mu odese na Ribery nemase zamena,na Robben itn.
Kolku i da gresea Van Gaal,Magath i Jupp na momenti mora da se priznae deka togasnite ekipi ne bea ni 20% od ovoj Baern.
Ova ti e kako da vozis M5 a ti davaat posle RS8.Pep dobi strasna ekipa,ako ne osvoi minimum dva trofei neka se utepa.Ovaa sezona 5 se na raspolaganje pa ke vidime sto kako.
Затоа и одговорноста но и срамот ќе бидат три пати поголеми ако заебе работа...И он претпоставувам самиот е свесен за тоа за тоа што ги има сите услови исполнето кои му се потребни за совршена екипа.
Затоа сметам дека треба да се почека,да видиме што навистина се неговите замисли,каков ќе биде неговиот однос со екипата низ сезоната па да дадеме оцена.
Дефинитивно лигата и купот се MUST,но Бундесот после Премиер е најјаката лига у свет такада ќе биде ѓаволски тешко.
Дефинитивно ова е огромен предизвик за него,и треба да се остави простор барем до првата изгубена утакмица у сезоната па да критикуваме што е погрешно.