Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не сакам да го кривам Белерин оти се гледа дека му е паднат моралот.[DOUBLEPOST=1503863060][/DOUBLEPOST]Не сакам веќе ни да јадам гомна ни да ги критикувам играчиве оти не се они криви. Ни Холдинг е крив што на 21 година му ставаат ваков притисок а детето е преталет ама со Венгер ќе трули, ни Белерин исто не сакам оти очигледно е дека му е паднат моралот поради експериментиве , ни сакам Велбек да го кривам што е импотентен а игра прва постава, ни сакам Озил да го кривам што нема кој да му удри заушка и да му каже дека треба јајцата да ги остави на терен, ни сакам Ремзи да го кривам што нема асална замена па за да игра ко да му е последна утакмица, ни сакам Џака да го кривам што исто така нема замена...преочаен е , а пак е прва секоја утакмица , нема кој да го седне за да се запраша малце,ни сакам Окс да го кривам за утакмицава оти човекот одбива договор на ден пред утакмицата и Венгер што превзима околу тоа ГО СТАВА ПРВА ПОСТАВА... ПА КАКО БЕ КУРОВ МИ сакаш да ти игра со мотив,желба и страст... Не очекувам ништо смена се додека е Венгер тука. И да купат 10 играчи нови прејаки за секоја позиција џабе ќе е со Венгер. Едноставно ги има изгубено сетилата за фудбал.Кога видов тимовите само се надевав да не изгубиме многу. ФАН на тим за кој играле ебани Анри,Беркамп,Виера,Љумберг,Рајт,Кембел,Кол,Силва и ред други кои гинеле на терен и да очекувам да не изгубиме многу... Кривицата е кај овие што ги набројав.- Поставија стандарди за кои ниеден играч моментален не може да ги достигне. И самиот Венгер си постави стандарди за кој ни самиот 12 години не може да си ги достигне. Веќе и уморен сум да коментирам,критикувам и зборувам за Венгер...буквално згадено ми е да го гледам веќе. И да, не е цела кривица негова. Управата е многу повеќе виновна за неуспесиве од него. Можеа на време да го сменат. Али се додека имаме управа што е задоволна со профит ќе си останеме меме за фудбалската нација. Толку од мене.

Последно уредено:

Горе-долу кажуваат сѐ што сите знаеме, ама кога Анри, легенда на клубот за кого срце оставаше на терен, го кажува тоа дека она што е лошо во клубот е комфорот што го нуди и дека се е ок дури и ако играш лошо и ако не оди, тогаш стварно треба да си ја чукнат главата малку раководството. Тешко ми е дури да го гледам Анри како проголтува знаејќи дека се во право кога велат дека сме кукавички клуб поради тоа што се влечкаме толку време со Венгер со надеж дека ќе е подобро и никад не е.

На другата страна од Лондон, Конте му еба мајката на Коста затоа што многу знаеше и ќе го продаде без око да му трепне, Абрамович го шитна Хозе после пола сезона откако освои титула, ама тоа е затоа што Абрамович сака титули и знае дека во таков клуб со престижот секако доаѓа и профитот.

Не ми е јасно како многу често тимот изгледа аматерски на терен, како да не се работи за професионалци (денес, со Стоук и на еден куп други утакмици), а сепак во ретки моменти делува како вистински тим, решителен и разигран- финалето на ФА купот против Челзи, истите играчи се и истиот менаџер.

Зошто таква посветеност и професионалност од тимот гледаме се на се 2-3 пати во сезоната, како можеа толку добро да го изиграат тоа финале против шампионот на Англија а не можеа да шутнат кон голот денеска?

Сезонава сите три утакмици што ги изигравме бевме ужасни, со Лестер имавме малце и среќа но денес се покажа колку прво формацијава не одговара на моменталните играчи (играме 3 позади а немаме три салам централни дефанзивци) и колку немаме никаков среден ред (поарно цела сезона да играме со Елнени, бар ќе има малце повеќе стабилност).

Зошто таква посветеност и професионалност од тимот гледаме се на се 2-3 пати во сезоната, како можеа толку добро да го изиграат тоа финале против шампионот на Англија а не можеа да шутнат кон голот денеска?

Еден, двајца па еве и петмина нека се, да речеш дека се исклучуваат. Играат топло ладно. Кога цел тим игра така очигледно не е до играчите. Денес ( особено денес, а и неколку утакмици уназад ) Чех е криминал. Кога Чех, човек со негова кариера и репутација игра толку мизерно, што да речеш за други. Проблемот е само во Венгер и никој друг. Јасно им е на сите, ваљда и него самиот, али што е инаетот со останување уште на клупа никогаш нема да го објаснам.

Ако им е за парите, ни пари нема да им прави на газдите ако продолжи со вакви изданија, а не гледам како бе си консолидирал. Сеа коа ќе летнат уште 4-5мина до четврток, дури и да се решат да трошат и да отидат и во минус што би се рекло, не знам кој сеуште би се нафатил да дојде.

Не во Србија, Германија или Бугарија. Скопје да играше ваква мизерија не им давав ни 2 денари да ги гледам. Нека се ебат.

Еден, двајца па еве и петмина нека се, да речеш дека се исклучуваат. Играат топло ладно. Кога цел тим игра така очигледно не е до играчите. Денес ( особено денес, а и неколку утакмици уназад ) Чех е криминал. Кога Чех, човек со негова кариера и репутација игра толку мизерно, што да речеш за други. Проблемот е само во Венгер и никој друг. Јасно им е на сите, ваљда и него самиот, али што е инаетот со останување уште на клупа никогаш нема да го објаснам.

Ако им е за парите, ни пари нема да им прави на газдите ако продолжи со вакви изданија, а не гледам како бе си консолидирал. Сеа коа ќе летнат уште 4-5мина до четврток, дури и да се решат да трошат и да отидат и во минус што би се рекло, не знам кој сеуште би се нафатил да дојде.

Не во Србија, Германија или Бугарија. Скопје да играше ваква мизерија не им давав ни 2 денари да ги гледам. Нека се ебат.

Абе знам дека главниот кривец е Венгер, но пак истото прашање, како Венгер го победи шампионскиот менаџер Конте во битна уткамица како што е финале на куп, и тоа не на среќа, туку со добра игра и паметна тактика?

Во право си за парите, на времето беа задоволни со профитите, топ4 и пласман во ЛШ, но се се менува, топ4 веќе не ни е сигурно како порано, играњето во ЛЕ ги намалува профитите, дури и средно квалитетни играчи размислуваат двапати дали да дојдат во клубот, продажбата на мерчендајс паѓа, вредноста на клубот во целина паѓа. Стварно не знам каков е долгорочниот план на клубот но мислам дека таков план не ни постои.

Дај веќе нека го продаде клубот тој грдиот американец Кронке, и за него на долг рок оваа ситуација не му одговара, паѓа брендот, паѓа профитот, сега треба да го продаде, клубот вреди повеќе отколку кога го презема, секако ќе биде во ќар.

Абе знам дека главниот кривец е Венгер, но пак истото прашање, како Венгер го победи шампионскиот менаџер Конте во битна уткамица како што е финале на куп, и тоа не на среќа, туку со добра игра и паметна тактика?

Како со утакмицата против Сити пред пар години. Не знам дали Пелегрино или Манчини им беше тренер, али небитно. Кога излегоа и буквално во џеб го ставија убедливо најдобриот тим на островото во тие години. Сами си се мотивираат играчите. Дури и пред а и после натпреварот имаше изјави, сами тренирале, сами си држеле разговори на полувреме, сами се организирале на терен.

Sto pobrzo gi sitneme Ox, Sanchez, Ozil i sekoj drug sto saka da si odi toa podobro.
Edno trulo jabolko vo kosnicata gi rasipuva site, nie vekje imame nekolku.

Ama site vakvi transferi se resavaat vo Juli, sitni gi tie sto nejkat da ostanat, donesi igraci sto sakaat da igraat.

Vaka niso ne praime sea, Ox ne veruvam vekje da zaigra, a ako ne ide nedelava Wenger e glup.

I sekako, najgolema vina za sve snosi Wenger, i za transferite i za igracite so se kurcat i za taktikata/sostavot ovie 3 natprevari. Da nemavme srekja so Lester sea ke imavme 3 porazi.

Во право си за парите, на времето беа задоволни со профитите, топ4 и пласман во ЛШ, но се се менува, топ4 веќе не ни е сигурно како порано, играњето во ЛЕ ги намалува профитите, дури и средно квалитетни играчи размислуваат двапати дали да дојдат во клубот, продажбата на мерчендајс паѓа, вредноста на клубот во целина паѓа. Стварно не знам каков е долгорочниот план на клубот но мислам дека таков план не ни постои.

Дај веќе нека го продаде клубот тој грдиот американец Кронке, и за него на долг рок оваа ситуација не му одговара, паѓа брендот, паѓа профитот, сега треба да го продаде, клубот вреди повеќе отколку кога го презема, секако ќе биде во ќар.
Поголема мотивираност на играчите на Арсенал него ли тие на Челзи. Знаат дека тоа им е единствена шанса за титула. Додека за Челзи тој трофеј па и не им толку битен. Венгер веќе од дамна требаше да си оди. Секоја година е само продолжување на агонијата. Ок напраил доста за Арсенал ама реално со ништо не заслужи последниве сезони да остане на клупа на Арсенал. Дур е Венгер нема да има напредок.

Со ништо не заслужи последните 10 години да е уште тука. Освен тие фамозни ФА купови и шилдови ништо нема друго. Веќе сезонава јас ко навивач не го сметам клубот за топ тејбл него веќе го ставам во ранк на Евертон, Лестер, Вест Хем. Според овие три утакмици и според ситуацијата во клубот сезонава во топ 5 да бидеме ќе биде премија.

Sto pobrzo gi sitneme Ox, Sanchez, Ozil i sekoj drug sto saka da si odi toa podobro.
Edno trulo jabolko vo kosnicata gi rasipuva site, nie vekje imame nekolku.

Ama site vakvi transferi se resavaat vo Juli, sitni gi tie sto nejkat da ostanat, donesi igraci sto sakaat da igraat.

Vaka niso ne praime sea, Ox ne veruvam vekje da zaigra, a ako ne ide nedelava Wenger e glup.

I sekako, najgolema vina za sve snosi Wenger, i za transferite i za igracite so se kurcat i za taktikata/sostavot ovie 3 natprevari. Da nemavme srekja so Lester sea ke imavme 3 porazi.
Slicno vaka igraa i Celzi pred 2 sezoni pa toa go resija so nov menadzer, so novi idei so novi igraci i osvoija titula. Ama kaj nas e druga prikazna, 3va sho gi spomna se vo posledna godina od dogovorot, i da se reshime da gi shitnime ne mozime ni cena ni kurac da im napravime koga od januari se slobodni da pregovaraat so drug tim. A poloshoto e sho ne mozime ni soodvetno da gi zamenime bidejki em sto nema klasa igraci na transfer pazarov, dokolku bi imalo neznam koj bi se nafatil da dojde vo Arsenal. Edinstveno nekoj vtoro razredni nadezni igraci poso prvorazrednive kako Dembele za astronomski sumi ke odat vo Barca,PSG i slicni na niv.

Денес ако не беше Чех ќе изгубевме 7-0. Спаси три чисти гола.

Белерин не беше само денес криминал, сите 3 натпревари е дупка, али кога ќе видиш кај игра ништо чудно....
Нека смени формација дрталото, 3 натпревари по ред сме катастрофа, Окс да се продаде под итно, одбил 180 000 неделна плата, ни 100 000 не би му понудил, шупак глуп!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom