Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто игра играчи вон позиција ? Затоа што Ремзи е подобро десно крило од Окс, иако тоа не му е природна позиција.
Па постои пазар каде може да купи квалитетно крило, а за Окс подобро да напредне да го прати на позајмица. Вака само играта ја уништува+Ремзи. Ремзи да си игра според природната позиција нема да го критикуваме често.

Изглеа ја не го разбирам фудбалот чим сум единствен шо мислам дека Окс одлично напредува.

Венгер сезонава ако ја заврши со ПЛ титула, може да остане, не е проблем тоа. Ама дека ОДДАЛЕКУ се гледа дека ќе завршиме 4ТИ, значи да го испратиме со неговиот најголем трофеј, 4тото место. :D

Дава сосем нов стил на игра кога е он на терен отколку Рамзи на крило. Побрза игра , се креираат озбилни шанси од десна страна , со Рамзи ми е мртва. Рамзи ја нема таа експлозивност , а и асален центаршут или продор по десната страна, не памтам кога сум видел од Рамзи вакво нешто. Али тоа е ве разбирам фанови на Арсенал сме 1-2 утакмици лоши или ако не му се погодат и не го бива , праќај го на позајмица, слаб е . До вчера Рамзи камен беше ко крило , сеа е подобар од Окс на крило... А и ако треба различен од сите на форумов да бидам ќе си останам на своето дека Окс напредува и дека е одличен.

Па постои пазар каде може да купи квалитетно крило, а за Окс подобро да напредне да го прати на позајмица. Вака само играта ја уништува+Ремзи. Ремзи да си игра според природната позиција нема да го критикуваме често.
Можеби е во слаба форма моментално Окс ама не би го ставил во ист кош со играчи кои се за на позајмица.[DOUBLEPOST=1443729133][/DOUBLEPOST]
Дава сосем нов стил на игра кога е он на терен отколку Рамзи на крило. Побрза игра , се креираат озбилни шанси од десна страна , со Рамзи ми е мртва. Рамзи ја нема таа експлозивност , а и асален центаршут или продор по десната страна, не памтам кога сум видел од Рамзи вакво нешто. Али тоа е ве разбирам фанови на Арсенал сме 1-2 утакмици лоши или ако не му се погодат и не го бива , праќај го на позајмица, слаб е . До вчера Рамзи камен беше ко крило , сеа е подобар од Окс на крило... А и ако треба различен од сите на форумов да бидам ќе си останам на своето дека Окс напредува и дека е одличен.
Моментално само во овие два аспекти од фудбалската игра е подобар Окс од Ремзи.Дриблинг и брзина.

За мене многу е поопасна десната страна со Окс отколку со Рамзи.

Можеби е во слаба форма моментално Окс ама не би го ставил во ист кош со играчи кои се за на позајмица.[DOUBLEPOST=1443729133][/DOUBLEPOST]
Моментално само во овие два аспекти од фудбалската игра е подобар Окс од Ремзи.Дриблинг и брзина.
И јас не би го ставил на позајмица, само ти реков каква опција има Венгер ако смета дека Окс не е доволно добар за таа позиција, па да игра некој играч што не му е природна позиција крилото.
Само да се разбереме, Окс сметам дека е многу подобар избор од Ремзи, само фали уште дефанзивните задачи да ги повежба. Со често седење на клупа нема воопшто да напредне.

Јас сум на теза дека да не беше Венгер ние немаше ни да навиваме за Арсенал, а со тоа ни овој фан клуб немаше да постои. Затоа секогаш ќе сум Венгер ин. Минимум што можеме да добиеме од него е 4-5 место во првенство, финансиски здрав и играчки квалитететен тим, така да кај и да е за брзо време и он ќе си замине самиот од клубот, па неговиот наследник ќе има добри услови за работа.

Јас се двоумам сеуште дали да биде Венгер ин или аут. Озил,Санчез и Чех незнам дали би дошле во Арсенал да не беше Венгер. Но Венгер некако многу заостанува од модерниов фудбал. Па порано со Вела Бентнер и Фабрегас на тимови како Олимпијакос и Динамо по 3-4 комада им лупавме. Искрено мислам дека Венгер е многу слаб мотиватор. Друга работа е што ни еден од нашиве играчи нема муда. Карагер или Невил кога критикуваше дека нашите се грижат повеќе за селфи слика отколку за натпреварот беше во право. Ќе победат некоја утакмица како што треба и одма се сликаат како манекени. Кош е можеби добар но не и лидер во одбраната. Каде имаме денеска играч како Кембел ?? Кембел кога ќе им свикаше на играчите сите до еден се враќаа во шеснаесетник. На утакмицата кога се повреди Кош влезе Пер. Само што влезе направи две грешки еднаш кога ја изгуби топката и подавањето кон Белерин. Да беше некој сериозен тим со добри играчи после такви грешки од едната сигурно примавме гол. Поентата е тоа што него никој ништо не му пререче, си продолжуваат да играат како некој да имал лошо нафрлање во противнички шеснаесетник.
Ох, од овој јас многу очекував ама некако многу се глупира. Тргнува во дуели кои неможе да ги добие, кога се врака назад не е толку добар во дефанзива а плус и кога ќе одземе топка почнува да дрибла, но ќе пониме еден играч или двајца и после на средина терен ја губи топката. Погледнети ги контрите што ги правевме во времето на Анри па и во времето на Фабрегас како дававме голови од контри. Во 2-3 подавања нашиот напаѓач испагаше со голманот или со уште еден противнички играч кој можете без никаков проблем да го помине поради големиот простор и да постигне гол. Денешниве контри ни се ептен отепани. Некој ќе рече Жиру е спор.Добро еве Волкот го бива за тоа ама пак кога се игра во шеснаесеник он е изгубен.

Искрено јас го сакам Клоп за тренер но Венгер да се стави во некој дел од бордот бидејки мислам дека сеуште има влијание за купување на добри играчи. И само уште ова не туку го величете Мартијал или како и да се вика оти за него прв пат слушнавме пред 2 недели. Има страшен потенцијал да прерасне во класа играч но не заборавајте дека ние баравме класа играч а не потенцијал.

Се глеало дека ќе бидеме четврти после 7 кола. Да ви ебам копуците.

ЛШ и онака неможеме да освоиме, нити па некој англиски тим може сезонава, барем да испаднеме и да се фокусираме на ПЛ, после два ФА купа, една ПЛ би била супер и нека се пензионира Венгер. Барем ќе се исчисти фан клубот кога ќе зееме некој ко Мацари и ќе завршиме 11ти.

Никoј не гo спoри фaктoт декa Венгер пoрaнo имaл успеси сo Арсенaл и никoј ете немa дa ги зaбoрaви д инвинсиблс aмa aјде aкo не нa стaрa слaвa дa гo држиме дур не умре...
Бил дoбaр и успешен, сеa више не е и тoлку oд негo. Не знaм зoштo сите имaте нaдеж декa ќе oсвoиме ПЛ кoгa и вo ПЛ игрaме истo тoлку лoшo кo ви ЛШ.

И пaк ќе кaжaм не мoже сaмo некoј зoштo бил дoбaр некoгaш сеa нa стaрa слaвa дa гo држиме у тимoт. Акo прaиме тaкa тoгaш пaк aј дa гo стaиме Артетa у прв тим...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom