Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Да да,почнавме сите планови да правиме шо како понатаму :D

Абе тактики се прават, позиции се местат, акции се планираат, што да ти кажам, како стручен штаб.

Само за транфери малце збориме, еве Венгер пак повтори денес дека сеуште бараме дефанзивец, логично со оглед дека ги немаме во доволен број.

Ај како прво нека ни е честито одличната игра на целокупниот тим, посветеноста, концентрацијата и мотивацијата на ниво ни донесоа 3 бода. Следење на играчи до крај , ниту еднаш не успееа да направат вишок играч преку бековите, поради одличните Ох и Алексис во дефанзива, а и кога не успеваа да се вратат на време, Санти/Аарон ја пополнуваа таа дупка.
Денес игравме 4-1-4-1. Озил поради слабиот физикус ,односно слабата игра во дефанзива, не се вклопува во овој систем, ниту пак Тео. Многу повеќе одговара со Санти и Окс да се игра ,бидејќи се многу поквалитетни во одбрана од нив.
Санти не игра 10ка последниве утакмици , туку баш игра б2б заедно со Аарон , и си ги менуваат позициите.Не само што одлично успева се справува со пресингот на нашата половина и ги креира тој тие контри и полу контри, на мене ме импресионира и дефанзивата која ја игра во последно време, успешни стартови одземени топки,пресекува акции. После неколку одиграни утакмици головите шо ги постигна,му се врати самодовербата, контролата на топката му е перфектна.
Кокелан изигра ѕверски , му дишаше во врат на Силва, секоја дупка ја затвори , безброј успешни стартови , ме изненади што беше одличен и во воздушните дуели.
Белерин се посигурен од утакмица во утакмица , покажува зошто Венгер има доверба во него и го пушти Џенкс на позајмица.
Оспина сигурен,верувам дека ке го задржи местото и за следниот натпревар(ООООООООООООООООООООООООООООООСПИНА ,јакичко ми е :) )
Аарон се виде дека му фалат утакмици во нозе, на моменти премногу размислуваше, како да немаше самодоверба во себе , а и кога сте виделе да го фатат грчеви на него, истрча доста , му требаат 2-3 утакмици да сврзе , ќе си дојде претпознатливата игра.
Кога ќе играме со 4-2-3-1 формација Озил сигурно ќе биде 10ка, ке ротира со Санти на моменти, како лани, но пак мора да биде подрзок при пресингот и поцврст во стартовите во дефанзива.За офанзивните квалитети нема што да се коментира,знаеме дека се на врвно ниво. Со Тео и Велбек како шпиц ,ќе го видиме најдоброто од Озил. Санчез повеќе му одговара играта со Санти, Жиру, Росицки кои играат кратки дупли пасови, а и овој ја сака топката во нозе и да дрибла одколку да се уфрлува во празен простор како Тео и Велбек.
Добро е што имаме повеќе опции и план на игра,бидејќи како што беше порано, имавме само план А и ако не успеваше тој , тешко доаѓавме до победа, така зависно од противникот и ситацијата , ќе може да се прават различни формации, рокади, измени .
Од вчерашната утакмица не ми се свиѓаше тоа што малце подзаспано влегоа во второ полувреме и незнаевме како да се справиме со Јоветиќ во првите тие 10 минути , кога и на неколку пати Сити имаа полу контри 4 на 5 и 3 на 4...што при водство не смее да се случи во никој натпревар ,а не па во вакво дерби. После тоа се консолидираа и ги затворија сите можни премини :)
Да се купи централен дефанзивец обавезно мора, Рид е одлична опција а мислам оти за некои 6 милиони ќе може да се купи.
Толку од мене ,ако ми текне уште нешто..пак ќе пишам :D
Да ни се множат победиве.

Да, во првите 10-тина минути од второ се направија старите грешки, водиме гол разлика со шампионот на гостински терен, а тргнале еден куп играчи напред, неколку пати на таква контра не фанаа, за среќа без успех, но многу брзо се вратија назад без непотребни излети.

Венгер иначе искоментирал дека и на други дерби утакмици сме играле добро но не сме имале резултат, и точно е тоа, пред се со Сити и Тотенхем претходно и особено со Јунајтед дома. Се игравме како што треба, но ете една глупа грешка и пропадна наптреварот, тие за мене се најбедно изгубените три бода сезонава.

Еххх една ваква победа лани, како оваа и едната дома со Сити и ете титулата кај ни е. :(

Мене ми се допаѓаше и тактиката против Челзи, али неколку ситници направија да делуваме толку лошо и немоќно таа утакмица. Пенал на Челзи, каде што ако имавме добар дефанзивец во средината, како Кокелин, мислам дека Хазард ќе немаше толку слободно движење, а потоа и недосуден пенал за Арсенал на 1-0. Играта на Арсенал при 1-0 за Челзи беше иста како играта на Челзи при 0-0.

Мене ми се допаѓаше и тактиката против Челзи, али неколку ситници направија да делуваме толку лошо и немоќно таа утакмица. Пенал на Челзи, каде што ако имавме добар дефанзивец во средината, како Кокелин, мислам дека Хазард ќе немаше толку слободно движење, а потоа и недосуден пенал за Арсенал на 1-0. Играта на Арсенал при 1-0 за Челзи беше иста како играта на Челзи при 0-0.
И лани во првиот дел од сезоната игравме одлично на гостински терен, мирно ,трпеливо , ќе дадеме еден гол и ги фаќавме на полу контри и контри и се браневме ко луди после :) ,само што беше доста попанично ако беше само 1 гол разлика,а за
разлика денес играта и мотивацијата која ја имаа играчите ми даваа смиреност дека нема да примиме гол.
Мило ми е за Кокелан што конечно добива шанса, а сигурно повеќе и на тебе, ако се вратиме едно 4 години назад кога дебитираше , дисуктиравме за него баш , миленик ти беше ако добро памтам :). Иако кога се проби тогаш во првиот тим изигра неколку утакмици како десен бек и една како лев мислам, беше феноменален, со одични центаршутеви во офанзива и асистенција некоја мислам, а и цврстината во дуел што ја имаше :)

Не би било лошо Санти да ја игра позицијата на Фабрегас во Челзи, а пред него да е Озил и како крила брзите Санчез и Волкот. Треба вакво нешто да се проба.

ESPN
"
Gunners open Paulista talks

It would be safe to say that Arsenal fans will be riding high after Sunday's 2-0 dismantling of reigning champions Manchester City. Imagine their delight, then, when they hear that Arsene Wenger has opened talks with an accomplished centre-back with a view to signing him in January -- utter ecstasy! Probably bit of shock too.

The Guardian reports Villarreal's Gabriel Paulista is the man the FA Cup winners have their eye on, with the 24-year-old Brazilian apparently confirming that talks were well underway. "Whether I go to Arsenal or stay at Villarreal, I won't lose my head," the former Vitoria player said. "I'm very calm. My head is at Villarreal and I'm very focused. My agent is working on making sure I continue being calm."

The Yellow Submarine, however, aren't going to let their prize defender just walk way for nothing. He is a key reason the team is unbeaten since early November, and it's expected the North Londoners will need to use Joel Campbell as a makeweight if any deal is to come to fruition."

Клизачот на 4:34 , 6: 43 слалом :love::love::love:

Маестро Санти :cuc::cuc::cuc:

колку само вистина има во сликава :pos:

arsene-wenger-cartoon-of-the-day_148tvb7u9f05g1k5846wwa95xm.jpg

Според мене Озил и Казорла не се ист тип на играчи. Преднос на озил е што знае да даде пас за гол, но слабе во држење на топка. А Казорла пак играч што знае да задржи и изнесе топка. Она како Казорла почнува Озил завршува. Мислам дека Казорла повеќе ќе страда поради Ремзи отколку Озил. Лани кога Ремзи беше во форма или Озил или Казорла беа праќани на крила каде двајцата беа бледи и кркаа критики. Кога двајцата си играат на своите позиции биле топ. Казорла сметам дека најдобро игра кога е околу центар кругот, или б2б како што ги викаат да земе тока да изнесе да подаде за да се направи акција, но не е помалку способен и да асистира и да шутне од далеку. А Озил е играч пред него кој би ја превзел топката од него и би асистирал.

Според мене има место и за озил и казорла во ист тим но за ремзи или џек ќе нема. Но затоа се тука ротации така да како што кажаа повеќемина според противникот да се прави и формацијата. Ако е потребно позатворено ремзи и казорла ако се напаѓа озил и казорла ил иремзи или џек....

Kajgana Shop

Back
На врв