Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Sagna, 31, wants a three-year deal worth £100,000-a-week and a £6million signing-on fee, and so far discussions have not reached an agreement.

Шо мислете за ситуацијава ? Треба да му дадеме исполниме желбите или да бараме помлад играч којшто нема толку да не кошта ... А и многу се попедерчил 100к пер вик, кој од бековите зима толку у Англија ебаго ? Нема да му даде Венгер нов договор изглеа, летово доста играчи ќе си заминат најверојатно и доста нови треба да дојдат :unsure:
Не сакам да си заминат Бак, Верма и Фабиански али јбг ...Со среќа нека им е ако одлучат да одат

Јас искрено би му рекол да си оди,и онака е веке стар а и мислам дека можат да најдат добар десен бек,еве на пример колман од евертон,човек за долгорочно решение.

Играчи кои најверојатно ке си одам од кај нас: Фабијански,Сања,Бентнер,Рио.

Вермален ќе биде грешка доколку се пушти.
На лето очекувам Фабијански и Сања да си одат,заедно со Џуру,Парк и нормално Бентднер.
Ќе се води тешка битка да се зачува Вермален исто така и Подолски.
И да дојдат нов десен бек и класа напаѓач.

Најмногу би сакал да останат Вермален и Фабијански. Вермален можеби и ќе се задржи али фабијански тешко. Џуру, Пар, Бентнер се секако заминати.
За Сања сум на 2 памета би сакал да се задржи ама не по таа цена.

Ако не го вратат Џоел наредна сезона има да ги сечам, дај бре греота е детево, башка талент е. Не ми се верува Венгер да е толку глуп и да не го проба барем во премиер лигава....

За Сања сакам да остане али за помала плата, малце усул нека има....[DOUBLEPOST=1395076249][/DOUBLEPOST]Добра мотивација за играчиве да му се заблагодарат на чичо со една победа.

Can Wenger win his 1,000th game with Arsenal at Stamford Bridge

Јако јако јубилејче[DOUBLEPOST=1395077242][/DOUBLEPOST]Него можно е да го игра Венгер Фабиански наместо Војче, дека ептен ќе не коштаа неговите киксови. Се надевам Венгерчо ќе размисли поубоо што како до сабота.

Последно уредено:
Сања никако не сакам да си оди, оти до сега знаете колку ни беше тешко да направием тим кој до крај ќе се бори за титулата во ПЛ. Сања барал 100 000, па нека му ги дат. Демек од џебот наш ќе ги даваме, ебаве. Има бекој шо земат поќе од 100 000, еден Кол кој седи на клупа во Челзи зема толку, Евра сигурно. А и да не земаат Сања заслужи да земи. Најконстантен е во формата од сите и е еден од оние со подолг стаж. Не смееме да продаваме играчи врз кои ја базираме играта. 31 година имал. За бек не се ништо 31 година. Види го Занети на 41 игра уште фудбал, на 37 крена 4 трофеи. Нема врска то. Невил играше до 40 во Јунајтед и освојуваше титули. Поарен е Џенкинсон демек !? Смешно.

Друг муабет ми е дека ако не му се исполни желбата на Сања, особено кога сега клубот е на стабилни нозе ќе си замини. Истото го мислам и за Фабијански, Вермален, Подолски и ако е ова вистина со Жиру и тој. И повторно ќе ни треба ремонт на тимот. Да се донесат достојни замени шо значи купување на 7-8 играчи, а Венгер дека о ќе го напрај мало морген. Сакам што е можно помалце играчи да си заминат, за наредната сезона да бидиме уште поконкурентни, со минимални засилувања.

Трет муабет на Стемфорд одиме со лимитиран тим. Значи таа е првата постава, можеби Фламини би играл место Росицки или Окс прва постава, но тој е тимот. Ако можиме и подефанзивно и со 0-0 да се враиме на Емирати. Не ни треба победа на мостот, доволно е и реми. Челзи до крајот гостува кај Ливерпул и очекувам да изгуби некој бод кај Кристал Палас, според мене. После мечот со Челзи играме и со Сити и после тоа со Евертон. Тоа ни се трите најтешки мечеви до крајот. Сите други можиме и мораме да ги добиеме.

Многу паметно кажано Македонец7, посебно делот за Сања. Што се 100.000 навистина, не е веќе 2003 година, 100.000 и не се некои пари, па Подолски зима 100.000 и не се изнаигра нешто во прв тим, Апсолутно мора да се задржат што е можно повеќе играчи оти тешко дека ќе се пополнат сите празини кои ќе се отворат па пак ќе мора да импровизираме како толку години досега.

А само да ве потсетам за вредноста на Сања, памтите пред некоја утакмица што се изигра, десен бек, лев бек и на крај централен дефанзивец, и во сите три улоги сосем солидно се покажа. Тоа сигурно вреди 100.000. Но за жал не сме ние тие кои одлучуваме.

Jас сум за да се продаде,и да се земе еден добар десен бек.31 има типот,не дека не е добар,солиден е ама наредна година 32 ќе има и мислам дека му е доста.

Jас сум за да се продаде,и да се земе еден добар десен бек.31 има типот,не дека не е добар,солиден е ама наредна година 32 ќе има и мислам дека му е доста.

Кој е добар десен бек според тебе и сакате да го земеме ? Колман ? Знаете колку ќе му биди откупната клаузула ? Сигурно околу 25 000 000 фунти. Така да размислувајте некаде околу 10 000 000, колку што би дал Венгер и дадете ми еден добар десен бек.

Кој е добар десен бек според тебе и сакате да го земеме ? Колман ? Знаете колку ќе му биди откупната клаузула ? Сигурно околу 25 000 000 фунти. Така да размислувајте некаде околу 10 000 000, колку што би дал Венгер и дадете ми еден добар десен бек.
Толку,сигурно ако си замине Сања нема да даде повеќе од 10 милиони за некој десен бек,22-23 години,од Ајакс,Севиља,Сосиедад ќе најде некој добар,кој ќе не служи наредни 7-8 години.

Толку,сигурно ако си замине Сања нема да даде повеќе од 10 милиони за некој десен бек,22-23 години,од Ајакс,Севиља,Сосиедад ќе најде некој добар,кој ќе не служи наредни 7-8 години.

Многу лесно е да речиш, а многу потешко е да го напрајш то. Не е само да најдиш бек од Ајакс, Севиња, Сосиедад, влијат мал милион работи. А јас секогаш сум за то да се зачува то шо го имаш, макар и по повисока цена, одколку да експериментираш со нешто.

Мене не ми е проблемот кај Сања од 100к туку што е за 3 години. Нека му дадат и 120к ама од сезона на сезона да се обновува. Он знае дека уште 1 макс2 ќе игра врвно и сака да добие плус некоја пара. Значи 100к за наредна година ако пак е добар пак 100к. итн...

Многу лесно е да речиш, а многу потешко е да го напрајш то. Не е само да најдиш бек од Ајакс, Севиња, Сосиедад, влијат мал милион работи. А јас секогаш сум за то да се зачува то шо го имаш, макар и по повисока цена, одколку да експериментираш со нешто.
Формата на Сања ќе биде само во надолна линија од наредна сезона па натаму,зошто да му се продолжува договор на 2+ години,за 100к плата,кога за помали пари може да се земе подобар бек,мое мислење е и дека Венгер е свесен за ова и дека од лето ќе си оди Сања во Франција.

Како бе не ви е срам? :noze:

Па какви се крпеници зимале плата со години, а не заиграле ко луѓе исто толку години.. Јас да сум би му го потпишал договорот на Сања уште сега. Најконстантен и еден од најквалитетните играчи што играле во Арсенал изминативе години. Ке му паднела формата, незнам што.. кога можеше Бентнер да седи, па и да го лечат во Јувентус, може и Сања да добие плата која и те како според мене ја заслужил.

Башка што неќам ни да помислам каква замена би нашле на лето за него. Ако веќе бараат замена, подобро е Сања да остане и да се купи некој со кој ќе ротира, па со тек на време Сања да седне на клупа. Инаку сценарио обратно, воопшто не би сакал да видам.

По можност ништо да не се продаде и само да се купуват квалитетни играчи, да има квалитетна борба за стартните 11. За купување треба еден деструктивец ко Сонг што беше на времето да се земе, да се освежи малку таа позиција со некој млад, потенцијален :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom