Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека Јоветиќ е 90% повреден сезонава ама не верувам дека така ќе биде и понатаму. Башка на тие 2-3 утакмици шо ги играше сезонава ок беше. Е сеа на Дракслер комплетно заборавив и во тој дел си во право. Муабетот ми беше дека ако уопште сакаме од Сити да купиме нешто најкорисен би ни бил Џеко/ЈоветиќDzeko moze, ali ne jovetic.sto ke ni e jovetic ako ideme po drexler letovo.baska i on pola sezona nikade go nemase, imase bas jaka zaebancija za nego, where is jovetic, ako go najdam ke go postiram :-D
100к неделна плата +6м однапред се многу пари за 32 годишен бек кој многу ја има изгубено брзината.Да моменатлно сезонава игра во добра форма,ама сетете се лани во колку лоша форма беше,два пати ногата му е скршена.Формата на Сања оди во надолна линија, затоа сакам да земеме нов бек во стилот на Дани Алвеш,но кога ќе подразмислам што избор од бекови има на пазарот,некако тешко да ми дојде некое име на памет,како дефицитарна позиција да е во фудбалот.
Ако наредна сезона останеме со Сања и Џенкинсон ќе биде најлошото можно сценарио,најдобро би било да остане Сања(со помала плата), Џенкинсон на позајмица и да се земе нов десен бек.Мора нов десен бек и напаѓач да се донесат ,нека се фатат за работа скаутите, ако воопшто имаме скаути оти последниве неколку трансфер рока ептен ограничени играчи се купија и севкупно земено лошо организирани,со трансфери во 5 до 12.
Зборувам за последниве 2/2.5 години,катастрофа сме за време на трансфер роковите,како да немаме скаути.Летово па ептен се избламиравме со Игуаин и Суарез, Озил во последниот ден го земавме,а немавме потреба од таков тип на играч, требаше на други позиции да се зајачаме.Во Јануар да влезевме поорганизирно на трансфер пазарот сега ќе бевме на далеку подобра позиција во борбата за титула,а не во последен ден купивме играч што немал играно 2 месеца и со повреда на грбот.Абе си работаат тие. Од нигде никаде ќе се појави нов Кошиелни или Вермален или слично. Сигурно не чекаат да почне трансфер пазарот па тогаш да разгледуваат да бараат тогаш. Е сега дали ќе се најде и што ќе се најде е друг моабет![]()
Или до мене е и начинот на размислување или вие премногу влеговте во „Венгер стил“. Не знам. Џабе ќе се контраме, кога според мене нема да најдеме подобар бек од Сања. Мое размислување и мое правило. А, ако си замине сигурен сум дека Џенкинсон ќе добие шанса во прв тим. И после првата сезона по која ќе го плукаме и кога ќе велиме дека не заслужува да игра во прв тим, во втората ќе се подобри, а во третата ќе стани случај како „Ала Ремзи“. И после 3 години, пак на форумот, ќе пишиме „Ви велевме“ и „Кај е сега Македонец_7 да речи дека е лош“, а догогаш повторно ќе се бориме за титула во ПЛ, ќе играме финале или полуфинале во Карлинг Куп и ќе им извадиме нерешено на Баерн Минхен. И стадионот ќе ни биди нашиот најголем успех. Дежа ву ситуација. Како и до сега.
Сања е најдоброто решение за десен бек во моменталниот тим на Арсенал.
морав братАјде сине мој златен, пошто гледам знаеш како ќе игра Џенкинсон наредната година, кажи ми дали ќе ми се падни лото среда. Да не чекам за џабе, жити мајка.![]()
Олсон не реализираше пенал, дај му на Гнабри или Акпом да шутира ц ццМладинците со барса на еуроспорт, у првиве 12 мин арсенал доминира !!!