Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако можеме убава пара да извадиме сеуште од него, јас сум за продавање на Вермален.
Искрено и јас не би се жалел, катастрофа е сезонава, а мислам дека и голем притисок има од лентата на раката, али со тоа докажува дека не е големина за Арсенал. Затоа може да се продаде слободно, да се земе друг централен и конечно да му се даде лентата на Џек, знам дека е многу млад за капитен, али сме имале и порано млади капитени што одлично си ја вршеле работата.

Искрено и јас не би се жалел, катастрофа е сезонава, а мислам дека и голем притисок има од лентата на раката, али со тоа докажува дека не е големина за Арсенал. Затоа може да се продаде слободно, да се земе друг централен и конечно да му се даде лентата на Џек, знам дека е многу млад за капитен, али сме имале и порано млади капитени што одлично си ја вршеле работата.
Според мене, капитенската лента не треба да се дава спред години, туку според залагање на теренот и инспирирање на играчите околу тебе. Во тој аспект Џек е најзрел и најсозреан во цел тим.
Иронично е што Вермален се залагаше и командуваше пред да ја добие капитенската лента, откако ја доби, ќути како пичка, прави почетнички грешки и дупло помалку се залага.

‎"Arsene Wenger is facing greater scrutiny than at any point in his 16-year reign. But I'm told the Gunners have absolutely no intention of sacking him - regardless of whether they qualify for next season's Champions League.

"Wenger is contracted until 2014 and while we do not know how long he plans to remain in charge, increased TV revenue and a new shirt sponsorship deal mean significant funds are available to him this summer. With the likes of Arshavin, Squillaci, Chamakh and Bendtner set to leave, finances and squad places will be freed up for a number of signings. January's pursuit of David Villa shows Arsenal are ready to spend big.

"There will be no return for former chief executive David Dein, and do not expect to hear from owner Stan Kroenke, but Arsenal believe they are putting pieces in place to compete with Europe's biggest clubs in the near future. They accept the move from Highbury to Emirates Stadium - allied to the way cash-rich clubs like Chelsea and Manchester City have transformed football's landscape - has hampered progress. The hierarchy argue, however, that short-term pain will make way for long-term gain."

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/21521390

Јасно ви е ?

Што да ни е јасно? дека уште 3-4 години ќе бидеме мекуши кои ќе се борат за 4то место и ништо друго?
Сфаќаме тоа.
и ти мислиш дека за моменталната ситуација е крив венгер ?

Абе реално не е крив Венгер за тоа што трофејче неможеме да освоиме 8 години. Според мене главен виновник е Кроенке, кој го заеба клубот со катастрофалната политика на правење пари и профит...

Што да ни е јасно? дека уште 3-4 години ќе бидеме мекуши кои ќе се борат за 4то место и ништо друго?
Сфаќаме тоа.
А со друг тренер ни е загарантирана титула и трансфери од по 30 милиона. (y)

Венгер имаше една изјава каде кажа дека доколку ви набројам со кого сме сакале и со колку да потпишеме нема да верувате. Некогаш не е така едноставно да речеш овој го сакам и оп клубот ти го носи. За жал ја немаме таа моќ ние така да доколку не донесе некои други незначи и дека не се обидел...

А со друг тренер ни е загарантирана титула и трансфери од по 30 милиона. (y)

Не ама бар ќе се менува нешто. Вака тапкаме у место (т.е. идеме надоле) секоја година.
Ни годинава не припаривме да се бориме за некој трофеј. И Венгер пак ќе купи некој Жервињо на лето и така у круг.

Дочекавме уште еден катастрофален пораз, играме уште една катастрофално - трагикомична сезона. И секогаш истиот муабет се врти, сите не преплавуваат емоции и бараме работи и промени кои всушност не ги разбираме.
Што знаеме ние, фановите, оддалечени на илјадници километри од самиот клуб, ако се земе предвид дека и луѓето околу клубот па дури и самите вработени (на пониските скалила во хиерархијата) не знаат што всушност се случува внатре.
Ние ќе побараме да биде избркан Венгер, да ги продадеме Вермален, Кошеилни, Волкот, да го шитнеме Жиру... но јас ќе кажам дека не е проблемот во индивидуалниот квалитет и формата на играчите. На хартија изгледаме прилично силни. Но нешто е фундаментално погрешно во овој клуб, играчи како Вилшир, Подолски, Казорла и Артета да неможат да создадат шанса за гол против клубови како Брајтон и Бирмингем и речиси без борба да се предадат со Баер.
Пред некое време налетав на текст кој ја анализираше борбата во самиот борд во времето кога се одлучуваше клубот да започне да гради стадион и да се пронајде сопственик кој ќе инвестира (за жал истиот при форматирање на компјутерот го изгубив). Самиот автор потенцираше дека има инсајдерски информации, но никој од нив не можел да му ја претстави ситуацијата која доведе до заминување на Дин и до промена на политиката на управување со тимот, тука станува збор за играчите, купувањето нови и смешно малите цени за продажба на нашите ѕвезди.
Според него таа борба сеуште не е завршена и тоа е примарната причина за лошите резултати, затоа што и самиот Венгер е вовлечен во превирањата во бордот. Никој не знае кои беа вистинските причини за да се избрка Дин, човекот кој со Венгер се најзаслужени за трансформацијата на Арсенал.
Клубот заработува но никој не знае и неможе да објасни како тие средства се управуваат, Арсенал не ги соопштува деталите од задолжувањата за изградбата на Ешбуртон Гров (Емирати), и не ги дава комплетните информации и точниот износ на ратите. Моделот според кој клубот функционира е неверојатно ефикасен, од финансиска гледна точка, затоа што кој било друг модел, неможеше да ја подржи комплетната обвнова на инфраструктурата и до извесен степен да ја задржи компетитивноста на тимот.
Затоа што и мене ми е пукнат филмот, исто како и на вас, истражував малку повеќе за бордот и самата изградба на стадионот. Целата борба во клубот се води за тоа кој ќе ја собере славата кога самоодржливиот модел ќе почне да „штанца“ пари и кога клубот ќе биде во состојба да ги донесе најдобрите играчи и да се натпреварува со „големите момци“ дома и во Европа.
Ова не мора да биде комплетно точно, секако заклучоците се подложни на оспорување, и не велам дека сум целосно во право, но никој не може да ме убеди дека, речиси истите луѓе кои порано одобруваа скапи трансфери, освојуваа титули а играчите ги продаваа за неколкукратно повисоки цени, не се во состојба да го повторат тоа.

^ ретко удирам ми се допаѓа но овој пат морав. Се гледа дека не е се онака како што изгледа од страна и дека има некои игри што врска си немамо. Неможе некој од толку добар стратег да падне “ниско“, а да не одговара пред никого и никој да небара објаснување за оваа ситуација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom