Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Чемберс нема играно како централен пола година, во Фулам цела полусезона како ДМ играше.
Спор е, лош преглед на игра, башка дечкото почна како десен бек у кариера.

Топ е за ротација, и да покрие повеќе позиции ама не за главен централен.

Холдинг незнаеме како ќе се врати, ама ако игра како што играше пред повредата тогаш ќе ни биде најдобар централен.

Јас не реков дека Холдинг е слаб, напротив реков дека врз него и тие што ги набројав треба да се гради тимот дефанзивно и дека мора да се задржат. Но, исто така нагласив дека Чемберс не заслужил да е жртвено јагне, првенствено ако памтите Чемберс е технички супер поткован играч, и не зборам само поради голот со надворешна против не знам кој беше таму, туку и знае да исконтролира топка, знае како да му се залепи топката за нога што и не е секојдневно за одбранбен играч, да одигра паметно и смирено да не избрза кога е последен позади, убаво памтам пред да оди на позајмица во Фулам во неколкуте натпревари кога играа со Мустафи во почетен состав, секојпат кога Мустафи ќе заебеше нешто, Чемберс поправаше и тоа убаво памтам дека и тука беше фален. Имал и лоши партии, ама и Роб киксал, нека се задржат и двајцата и нека се оди со млади ако се нема пари, подобро тоа отколку некој некој потрошени играчи 30+ да ти пополнуваат ростерот, посекако нема врз нив да градиме тим, а и немаат простор да изненадат. Јас лично верувам дека Чемберс ако добие шанса ќе биде позитивното изненадување сезонава.

Припремиве во САД ќе ни бидат, алелуја, арно им текна.
Еден фан од Америка вреди ко 10 од било каде во светот.
Тотенхем, Ливерпул и Челзи се светлосни години пред нас на Америчкиот пазар, да не зборувам за Јунајтед.
Ние класика хибернираме 10 години, после се чудиме оти заостануваме со комерцијални приходи.

Бонус денес Харден беше на Емирати.

Се има десено голема фрка за да Косчиелни одбие да патува, не е на арно ова

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Се има десено голема фрка за да Косчиелни одбие да патува, не е на арно ова

Сакал за free да го пуштат во бордо а имат уште една година од договорот...како и да е капитен е ова не смееше ни тимот а ни тој самиот да си го дозволат...

Што не е на арно, сакал да си иде имал понуди од 3 клубови ама нејќеле да платат, а нашите не го пуштаат.

Laurent Koscielny has for several weeks been asking Arsenal for a mutual termination agreement so that he can accept 1 of the 3 firm offers he has from Ligue 1. They've so far refused.

Не гледам како клубот е крив тука, година дена беше аут, клубот не му го раскина договорот, и сеа да си оди без обештетување. Не иде.

Сакал за free да го пуштат во бордо а имат уште една година од договорот...како и да е капитен е ова не смееше ни тимот а ни тој самиот да си го дозволат...
Знм дека се пишува за ова ама од кај знаеме дека е точно. Ја мислам дека е друг проблемот

Laurent Koscielny has told Arsenal he wants to be released for free. He wants to go back to France.

Sources close to Koscielny refusing to comment on the player's decision. Arsenal shellshocked and understandably hugely disappointed that such a respected player is acting in such a manner.

Arsenal will confirm tour squad soon. Koscielny's decision has thrown makeup of that party into confusion and leaves transfer plans in disarray. Club had wanted to sign another CB, sell Mustafi and package Chambers in Zaha deal.

Arsenal would have considered selling Koscielny this summer (for the right price) but they're hugely reluctant to rip up his contract to do him a favour...

Arsenal have been treated pretty shabbily by a lot of captains in recent years (Gallas, Van Persie) but this might be the worst yet. Stunning lack of leadership and respect from a player who had been held in such high esteem.[DOUBLEPOST=1562840498][/DOUBLEPOST]Премногу player-power у последно време, имаш договор со клубот, ако го прекршиш со недоаѓање на тренинзи или вакви глупости за да исфорсираш трансфер, треба драстични казни и тоа со забрана од играње фудбал одреден период.

Вака секој може да штрајкува и да си исфорсира трансфер кај и да сака.

Многу повеќе ме нервираат вакви играчи што глумат лудило ко Кошчелни или Алексис, се супер им е, лојални на клубот, борци респектирани од цела фан база, и оп за курово здравје им текнува дека не им чини клубот нешто, па се мочаат врз цел клуб и цела фан база, одбиваат да патуваат, одбиваат да играат, кога играат не даваат се од себе или слично. Овде и Озил спаѓа. Подобро ќе трпам играчи ко Насри и Клиши, кои играле ко што треба, и за прва понуда летнале по пари кај близок ривал, барем знаеш и дека клубот е крив што пуштил кај ривал. Него ова тотално непочитување на клубот и одбивање на инструкции, професионалец си или што ебате дегенот. Толку го респектирав, ама сега ми станува одбивен ако е ова вистина и нема нешто во позадина.

Последен играч беше од кого ова го очекував, сигурен сум дека никој не му брани да замине но не може за џабе да го пуштаме кога е под договор, многу срамен потег, има капитенска лента кретенов, се што е денес му должи на Арсенал и на Венгер, анонимец од втора лига што ни во сон не можел да стане француски репрезентативец го направија играч.

Секогаш сум го бранел, ми беше еден од омилените играчи, знаеше да направи огромни киксови од кои два сигурно не коштаа два трофеи, но секогаш сум сметал дека е квалитетен играч, се покажа дека е уште една пизда и психички лабилна особа.

Сега заслужува никаде да не го пуштиме, да не мрдне од клубот цела година и да не заигра ни минута, само знам дека нема тоа да го направиме затоа што ќе биде оптеретување платата што му ја даваме и на крај ќе си го добие тоа што сака, сигурно сега ќе биде раскинат договорот.

И така сме танки на дефанзивци, најлошото у ситуацијава е што сега Мустафи ќе ни биде главен играч во одбраната, а Џака ќе биде капитен, од сабајле ептен позитивна ми изгледа сезоната со овие двајца кловнови и тактичарот Емери, седмо место не ни бега.

Ако го земеме Себаљос убава работа ќе средиме. Ете ви Ремзи.

Тотенхем ќе ни го собере Салиба од пред нос.:mad:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom