Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Иако имаше неславен крај, го сметам за легенда на клубот. Остана верен во најголемата криза (после денешната), штета што повредите му ја уништија самодовербата.

И на 90 години ако сум жив истата емоција ќе ми дојде кога ќе се сетам како го претрча Волкот цел терен против Ливерпул и му асистираше на Адебајор. Еден од топ10 моменти од играч на Арсенал што никогаш нема да го заборавам, на внуци ќе им раскажувам.

Венгер потврди дека ако успее дилот, најверојатно е директна трампа Санчез-Мики, дека сме заинтересирани за Обамејанг и дека нема ништо од Малком. Ако може да му се верува на стариот (оти знае да подлажне за транфери) тогаш тоа што го пишувавме за најлошо сценарио се оствари. Да ги добиеме Микитрајан и Обамејанг без крило пак ќе ги гледаме Велбек и Ивоби како стартери, ќе имаме ужасно неизбалансиран тим со четири централни напаѓачи (Обамејанг, Лаказет, Жиру и Велбек) и три офанзивни везњаци (Озил, Мики и Ивоби) и буквално ниеден природен крилен играч.

Каква формација би играле. кои играчи би играле ја стварно не знам но јасно е дека клубот појма нема што прави

Венгер потврди дека ако успее дилот, најверојатно е директна трампа Санчез-Мики, дека сме заинтересирани за Обамејанг и дека нема ништо од Малком. Ако може да му се верува на стариот (оти знае да подлажне за транфери) тогаш тоа што го пишувавме за најлошо сценарио се оствари. Да ги добиеме Микитрајан и Обамејанг без крило пак ќе ги гледаме Велбек и Ивоби како стартери, ќе имаме ужасно неизбалансиран тим со четири централни напаѓачи (Обамејанг, Лаказет, Жиру и Велбек) и три офанзивни везњаци (Озил, Мики и Ивоби) и буквално ниеден природен крилен играч.

Каква формација би играле. кои играчи би играле ја стварно не знам но јасно е дека клубот појма нема што прави

Се само Михтаријан на крило не. Најдобрите партии во Јунајтед ги играше зад шпицот, најлошите како десно крило.

Се само Михтаријан на крило не. Најдобрите партии во Јунајтед ги играше зад шпицот, најлошите како десно крило.

А ако не купиме друго крило токму тоа ќе го видиме од Венгер

Најидиотски дил ќе биде трампа глава за глава...
Да го земевме Михитаријан плус некој милион ќе беше супер, вака thumbs down...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Дортмунд се налутиле оти Венгер зборувал за Обамејанг.

Ако дојде Обамејанг, Жиру оди аут.

Sent from my SM-J510FN using Tapatalk

Со Микитарјан барем (да не ме сфатите погрешно дека го ругам во некоја смисла, не ми е тоа целта) добивате вистински професионалец, поради тоа и на нас ни е жал зошто не успеа во МЈ. Нема кај него лудување до 3 сабајле како Ајвоби, тие забавите на Џек, пушење цигари по дискотеки или па скраја да е вакви видеа како што ги снима Лингард. Типичен СССР стил воспитуван спортист, за него читав дека додека играл за Шахтјор, целото време живеел во воената база која не се користела и била препуштена на користење на Шахтјор за фудбалери кои би живееле таму додека не си најдат стан. Жими една луксузна кола што ја има, може во Манчестер во контејнер има живеено. Венгер не бара агресивност од офанзивните играчи како што бара Мурињо, мислам дека подобри бројки ќе има во Арсенал. Исто сигурна сум дека во ЛЕ ќе прикаже одлични партии, лани со Погба најдобри играчи ни беа на турнирот. За дека е креативен, креативен е, на моменти има преглед на теренот и на локацијата на соиграчите како да игра ФИФА и да го гледа теренот одозгора, некои топки што ги праќаше беа нереални, знае да направи некој луд flick on и сите голови што ги даде за нас се кој од кој поубав.

Маани му се што знае да го нема по цел натпревар и после да извади гол или асистенција, слично како Озил до пред некој месец и што на моменти промашува зицери. Но како што кажав, првово можеби е резултат што не се вклопи во системот на Мурињо, не мора да значи во Арсенал дека нема да се вклопи.

Ќе се повампири Мики во Арсенал, милион посто. Во очи на навивачи на Арсенал трансфер свопов изгледа поразително а и треба, зошто го губиш Алексис кој оди кај Мурџо али Мики е далеку, далеку од промашај, ќе вергла дечкото и има да гази у средина со Озил, ќе фрлаат топки на сите страни. Проблемот, сами си ги знаете веќе, немате крила и дефанзивата ви е срам.

Венгер не бара агресивност од офанзивните играчи како што бара Мурињо, мислам дека подобри бројки ќе има во Арсенал. Исто сигурна сум дека во ЛЕ ќе прикаже одлични партии, лани со Погба најдобри играчи ни беа на турнирот. За дека е креативен, креативен е, на моменти има преглед на теренот и на локацијата на соиграчите како да игра ФИФА и да го гледа теренот одозгора, некои топки што ги праќаше беа нереални, знае да направи некој луд flick on и сите голови што ги даде за нас се кој од кој поубав.

Маани му се што знае да го нема по цел натпревар и после да извади гол или асистенција, слично како Озил до пред некој месец и што на моменти промашува зицери. Но како што кажав, првово можеби е резултат што не се вклопи во системот на Мурињо, не мора да значи во Арсенал дека нема да се вклопи.

Таков ист беше во Дортмунд, само што во Дортмунд ептен офанзивно си играа и креираа многу шанси за гол, па се забораваше на неговите промашувања затоа и јас мислам дека ќе биде поефикасен во Арсенал отколку што беше во Јунајтед.

Проблемот, сами си ги знаете веќе, немате крила и дефанзивата ви е срам.
Само средниот ред ни е топ.Ланските Модрич-Касемеиро-Крос гомна да јадат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom