Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ми е прикаски за мали деца муабетов...
Венгер и одговорните во клубот за греота до вчера немаа појма клубот на кој дава плата и кој колку игра/придонесува за резултатите па чекаа да дојде скаут од Германија и за неполн месец да им каже "видете вака дечки, овој, овој и овој не чинат, треба да ги продадеме"...

Ова ми личи на истите муабети секое лето "ааа Венгер годинава ја научи лекцијата, сеа летово ќе земе еден играч во одбрана, еден креативец во средина да има кој да ни изнесе топка од средина и еден топ класа напаѓач и наредна сезона подобро ќе биде"...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ми фали времето кога не викаа бебињата на Венгер, кога 20 години ни беше просечна возраст на составот и кога се немаше пари да се купуваат врвни имиња, игравме со младинци или со некои играчи што како тинејџери сме ги скаутирале и донеле. Се знаеше секој гине на терен, трча се мачи 90 минути, знаевме дека не сме подобри секогаш, ама игравме на победа. Сега време дојде главен проблем да ни се играчите што не сакаат да играат, па се бафтаме со проблеми како “игра само кога сака да привлече атрактивен трансфер“, “не му се игра бидејќи не сме зимале трофеи“, “не му се игра бидејќи не сака на таа позиција“, “не му се игра бидејќи немало водка на вчерашната забава“... Ало бе мочковци, колку луѓе се би дале да заработуваат таа плата, и да играат за тим каков што е Арсенал, сме станале тим преполн со мекуши. Никој не е поголем од клубот, за сите тие што се “немотивирани“ од х причини, ако малку сме сериозен клуб, патот под нозе и чистка ! :вонзем:

Алтернатива за Малком е Леон Бејли од Леверкузен.

Од кај инфото?Оти од тоа што јас пребарав сега набрзина,единствено ми излезе една многу никаква шпекулација од гол.ком од 9ти јануари.

Mene samo toa vreme ne mi fali poso radi mockovci kako Denilson, Song i vecno povredeniot Diaby ne go donesovme Xabi Alonso da mu e partner na Cesk (bas sabajlevo citav statija od 2009ta deka radi toa ne go zemal Wenger,poso nemalo da igraat ovie).

Супер !
20 милки од овој, 12 милки од Кокелан, 15-20 да извлечеме од јунајтед за Санчез и тоа ти се негде 50тина милиони, таман за да го земеме Малком.
Плус би го добиле и Михитаријан и реално има шанси да се земе и плус уште Обамејанг зошто летото у ситуација ако ни го купеа Санчез за 60 милиони имавме за Лемар понуда од 90, шо значи сме имале вишок од минимум 30 милиони што е доволно за Обамејанг :D

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom