Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
@Факе Сколс на млади години воопшто не играл средина.

Види го па овој сега :cuc: Од кога почнал Сколс да игра средина?Чисто информативно,зошто не е онлајн магистерот. :P

И јас не сум 100% убеден во Кокелан, но за мене направи доволно за продолжување договор, не мора да биде првотимец, но замена за Фламини секако ќе биде. Ситуацијата со Артета најмногу ќе зависи од неговата физичка спремоност и волјата да продожи да игра на ниво.

Војче нека си поседи уште малце на клупа, но само уште малце, нека чека грешка на Оспина и ќе се врати на своето место, не може на никој да му биде гарантирана позицијата, но не белки работата дојдена до толку да го продаваме, освен ако ептен не се замерени со Венгер. Нема зошто Војче да се лути што е на клупа, нека се сети како тој стана прв голман во клубот, ги искористи грешките на своите конкуренти за голманската позиција и влета со неколку извонрдени партии.

Го има некој гледано Габриел Паулиста, да каже два три збора, многу анонимец ми е, а и 20м за него многу се некако.

Го има некој гледано Габриел Паулиста, да каже два три збора, многу анонимец ми е, а и 20м за него многу се некако.

Имам гледано неколку утакмици на Виљареал и кажав и претходно сличен профил на играч ко Кос и верувам дека можат да створат страшен тандем само да не испадне втор Скилачи оти и он беше јак у Ла Лига а кај нас тиквар најголем , а иначе за цената не верувам дека 20 милиони ќе биде трансферот освен ако има проблеми само некои со work permit а ќе има оти никогаш не заиграл за Бразил.

Гледам сте се убиле од пишување за Кок и Артета.
Добро бе луге нели свативте дека ако на сите така им даваме кредити нема ништо да направиме.Во оваа работа емоции не смее да има ако сакаме трофеи.
Ајде ке му го продолжиме договорот на Артета и пак ке се повреди еве како годинава.Јас искрено не очекувам он да заигра до крај на сезона.Заради него нема да се купи класа ДМФ и после сите пак ке плачеме како мали дека и ке пцуеме.Времето на Артета му помина.Ако сакате титули тогаш најдобро решение е да не им се продолжи договорот на Артета и Фламини туку на нивно место да се донесе класа ДМФ(Шнајдерлин моја желба) а Кок ако продолжи со вакви игри да биде резерва.За оној малдион има време.
Исто така јас би го продал и Вилшер,тој ке остане вечен талент.Карактер има катастрофа цело време се повредува.Додека не беше летнат во облаци играше ама сега веке е тотално изгубен.
Дијаби исто ако добие продолжување на договорот ке се убијам.Единствен кој заслужува продолжување на договорот од постариве е Росицки.

Имам гледано неколку утакмици на Виљареал и кажав и претходно сличен профил на играч ко Кос и верувам дека можат да створат страшен тандем само да не испадне втор Скилачи оти и он беше јак у Ла Лига а кај нас тиквар најголем , а иначе за цената не верувам дека 20 милиони ќе биде трансферот

Ако е сличен на Кош, тогаш барт тоа е лошо, Кош не игра добро со сличен играч како него, сети се колку бевме несигурни во одбрана кога играа Кош и Вермален.Кош е "Cover Defender" и му треба до него некој баш како Мертесакер кој е "Limited Defender" а воедно и командант на одбраната.Кај нас целата дефанзивна поставеност е градена околу лидерството на Мертесакер, додека Кош со неговата брзина,агилност и антиципација ги надополнува недостатоците на Мертесакер.На вој начин имаат функционирано многу тимови Тери и Карваљо во Челзи, Тиаго Силва со Луиз за Бразил, Пике и Пујол,Кембел со Туре(на млади години) и др.

Ако е сличен на Кош, тогаш барт тоа е лошо, Кош не игра добро со сличен играч како него, сети се колку бевме несигурни во одбрана кога играа Кош и Вермален.Кош е "Cover Defender" и му треба до него некој баш како Мертесакер кој е "Limited Defender" а воедно и командант на одбраната.Кај нас целата дефанзивна поставеност е градена околу лидерството на Мертесакер, додека Кош со неговата брзина,агилност и антиципација ги надополнува недостатоците на Мертесакер.На вој начин имаат функционирано многу тимови Тери и Карваљо во Челзи, Тиаго Силва со Луиз за Бразил, Пике и Пујол,Кембел со Туре(на млади години) и др.

До негде си во право али сепак јас мислам а и веќе се докажува тоа во овој модерен фудбал дека најдобрата одбрана е со двајца подвижни деф. Кос и Вермален не се мирисаа , не можеа да створат тандем што не мора да значи дека Паулиста-Кос иако се слични нема да направат добар тандем. На крај краева лани патевме заради неспретноста и неподвижноста на Мерте со Ливерпул, Челзи и Сити.[DOUBLEPOST=1422013653][/DOUBLEPOST]Успат и да ве прашам Чемберс или Бељерин ? Јас сум за Бељерин , паа според мене во секој поглед е подобар од Чемберс на десната бек. позиција. Чемберс треба да се форсира или за ДМФ или за ЦД.

Последно уредено:
Му се скурчи на Венгер од глупостите на Шчезни ? Не ми е верно некако, а спомна нешо Венгер дека можеби нема да му е последен трансфер Паулиста :unsure:
Мислам дека се обични шпекулации ова со Нето, ваљда пробуват да го продадат, па со кој друг Арсенал е секад поврзан со вакви.

Глопотсти сега поради караницава со сите ке не поврзуваат

За утре очекувам ваков состав
Счезни
Белерин Кошиелни Чајмберс Гибс
Волкот Озил Фламини Алексис
Жиру Кембел

Счезни
Волкот Озил Фламини Алексис
Жиру Кембел
Шчезни не ми се верува да почне, затоа што ако почне тоа е знак дека веќе го изгубил бр.1 местото на голманската позиција во тимот (а Венгер сеуште изјавува дека Шчезни е сеуште бр.1 голман)

Счезни
Волкот Озил Фламини Росицки
Жиру Кембел
Јас би играл вака.Мора да му се даде одмор на Алексис.

B79uaxsIcAIhJeC.jpg

Santi Cazorla on his FA Cup final free-kick vs Hull is the perfect ode to Wenger's eye for detail...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom