Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Единствен сум што мислам дека глупости се ова за Кок ? Да се прати на позајмица или да не му се продолжи договорот? Не се докажа ?

Не си.. Уште пред да го пратат во Германија имаше квалитет во него, но тамо уште одма се повреди и паузирашеи мислев дека заврши исто како и други млади. Но сепак ете го се врати и покажува доста завидни игри. Само незнам зошто Вилшир има поголем кредит од него кога знае и да се губи поради недисциплина и лош темперамен а тоа може да биде доста негативно во некои ситуации, а и повредите го искинаа. Сепак јас мислам дека има квалитет за во арсенал па макар и како резерва. На времето знаеше да игра и како бек и одбрана а знаеме дека венгер обожава сестрани играчи така да одличен човек кој може да потполни дупки и тоа доста солидно. Артета колку направи 33 некаде така да доста му е. Не сум против носење на нов “докажан“ но сум против “бркање“ на кок

Да бидам искрен според мене Алексис, Кок, Окс,Монреал и Санти највеќе се трудат во тимов, секоја утакмица трчаат ко луди , а и реално гледано т.е не само реално и статистички гледано само заради нив ги имаме овие победи. Ок Кок игра 5 утакмици али неверојатно е тоа колку само е он значаен во играта на Арсенал, јас имам кажано и ми се имаат смеено Челзи се први само заради МАТИЌ ! Поентава ми е во тоа што неверојатна е статистиката за Кок утакмициве колку украдени топки има , клизачки стартови , освоени дуели и се. Погледнете само и ќе видите колку акции им пресече на Вест Хам , Сити итн... Кок е од огромно значење за Арсенал, нејкам да го споредуам со Матиќ ама со малку повеќе работа го имаме нашиот Матиќ :D

Мора да се задржи Артета поради неговото искуство и влијателност во соблекувалната.Да не пишувам за тоа дека е најпотценет играч во оваа генерација на Арсенал.Лани кога имавме одлични дефанзивни партии сите заслуги им се препишуваа само на Пер и Кош, ке изиграат една лоша партија целата кривица се префрла кај Артета.Си треба играч како Артета во екипата што знае да ја задржи топката и да ја смири играта.Со оглед на тоа дека и Кок и Артета се сестрани играчи јас лично сум да се задржат и двајцата, да се купи нов ДМ и да пукаме на сите фронтови.Доколку изборот паѓа само на еден тогаш сум да се задржи Артета.

Го направивте Кокето демек Макелеле е.Чекај нека изигра до крај на сезона, од 6 утакмици ништо не можеш да заклучиш.
Јас сум да се донесе ДМФ, поточно замена за Артета, некој плеј ДМФ но со подобри физички предиспозиции од Артета.Додека Кокето,Биелиќ и Артета ќе бидат замени.
Секако само еден ДМФ може да ни игра, бидејќи останатие две позиции од средината ќе бидат зафатени од Ремзи,Вилшер,Санти и Озил, а да се потпреме само на Кокелан цела сезона некако не ми е сигурно, поарно да донесеме некој веќе докажан играч за таа ранлива позиција, некој со искуство.

Мора да се задржи Артета поради неговото искуство и влијателност во соблекувалната.Да не пишувам за тоа дека е најпотценет играч во оваа генерација на Арсенал.Лани кога имавме одлични дефанзивни партии сите заслуги им се препишуваа само на Пер и Кош, ке изиграат една лоша партија целата кривица се префрла кај Артета.Си треба играч како Артета во екипата што знае да ја задржи топката и да ја смири играта.Со оглед на тоа дека и Кок и Артета се сестрани играчи јас лично сум да се задржат и двајцата, да се купи нов ДМ и да пукаме на сите фронтови.Доколку изборот паѓа само на еден тогаш сум да се задржи Артета.

Не заборавај дека Артета е 32 год а Кок е 23

Впрочем голема улога игра и тоа каков ДМ ке се купи ако е некој робусен деструктивец тогаш сум дефинитивно да се задржи Артета.Доколку се купи некој плејмејкер тогаш би требало да се задржи Кок.[DOUBLEPOST=1421974483][/DOUBLEPOST]
Не заборавај дека Артета е 32 год а Кок е 23
Ако мислиш на физичката подготвеност тогаш не играат улога годините ако се земе во предвид дека ке бидат на клупа и ке имаат лимитирана минутажа.

Последно уредено од модератор:
Да али ретки се тие играчи што можат да играат на солидно ниво со 32+ години во ПЛ. Факт ![DOUBLEPOST=1421974633][/DOUBLEPOST]
Впрочем голема улога игра и тоа каков ДМ ке се купи ако е некој робусен деструктивец тогаш сум дефинитивно да се задржи Артета.Доколку се купи некој плејмејкер тогаш би требало да се задржи Кок.[DOUBLEPOST=1421974483][/DOUBLEPOST]
Ако мислиш на физичката подготвеност тогаш не играат улога годините ако се земе во предвид дека ке бидат на клупа и ке имаат лимитирана минутажа.

Знаеш Арсенал колку имаат среќа со повредите...

Да али ретки се тие играчи што можат да играат на солидно ниво со 32+ години во ПЛ. Факт ![DOUBLEPOST=1421974633][/DOUBLEPOST]

Знаеш Арсенал колку имаат среќа со повредите...
Една од причините поради која сакам и двајцата да се задржат се повредите но муабетот тука е повеќе хипотетички, доколку мораш да се одлучиш за еден кој би бил.Не е факт дека играчи над 32 години не ги бива во ПЛ.

не заборавајте дека и Кокелан е доста склон на повреди, а како што влегува агресивно во дуели, не би ме чудело уште оваа полусезона да скине конци.:P

Единствен сум што мислам дека глупости се ова за Кок ? Да се прати на позајмица или да не му се продолжи договорот? Не се докажа ?

Не ми е јасно како може да се докаже од 5 утакмици?Многумина скокнаа после победата на Сити во гости.Премногу се лета,треба да се спуштиме на земја.Тоа што фали на Арсенал е континуитет.Неможе да леташ во облаци во сезона каде факинг Стоук во прво полувреме ти водел 3-0,факинг никаков Ман.Јун. дома ќе не тепаше за малку 0-3 и на 70% од натпреварите играме се само не фудбал.И една победа против Сити сето ова го избриша.Наеднаш Кокелин го рамнат со Матич,новиот Виера,Пол Сколс на млади години.Детето нема ич искуство.А ако е искуство да играш во ебан Хамбург и Чарлотн си ебало матер.7 години е во клубот,15 пати е пуштан на позајмици.
Анонимецов пак ќе кажам не ми е по кеиф,сакав проверен искусен играч,но не се бунам многу.Овде му верувам на Венгер и мислам дека за месец дена до два одлично би се вклопил овој.

Како што читнав низ нет,Венгер го спрема Мартинез да брани во купот,што ми е ептен ок поради лигушот Шчежни.Треба да му се даде до знаење дека не игра за Легија,ниту пак за Челзи,па вакви инциденти и непрофесионални работи не смее да се прават во ваков голем клуб.Би ми било мило до крајот на сезоната Оспина да е н1.

Не ми е јасно како може да се докаже од 5 утакмици?Многумина скокнаа после победата на Сити во гости.Премногу се лета,треба да се спуштиме на земја.Тоа што фали на Арсенал е континуитет.Неможе да леташ во облаци во сезона каде факинг Стоук во прво полувреме ти водел 3-0,факинг никаков Ман.Јун. дома ќе не тепаше за малку 0-3 и на 70% од натпреварите играме се само не фудбал.И една победа против Сити сето ова го избриша.Наеднаш Кокелин го рамнат со Матич,новиот Виера,Пол Сколс на млади години.Детето нема ич искуство.А ако е искуство да играш во ебан Хамбург и Чарлотн си ебало матер.7 години е во клубот,15 пати е пуштан на позајмици.
Анонимецов пак ќе кажам не ми е по кеиф,сакав проверен искусен играч,но не се бунам многу.Овде му верувам на Венгер и мислам дека за месец дена до два одлично би се вклопил овој.

Како што читнав низ нет,Венгер го спрема Мартинез да брани во купот,што ми е ептен ок поради лигушот Шчежни.Треба да му се даде до знаење дека не игра за Легија,ниту пак за Челзи,па вакви инциденти и непрофесионални работи не смее да се прават во ваков голем клуб.Би ми било мило до крајот на сезоната Оспина да е н1.

Прво за Шчезни, еден кикс и сите го хејтате, паднат е моментално малце психички и тоа е тоа сепак човечко битие е... Јас сум за Оспина да брани моментално али не сум за толку да го хејтате Војо бидејки има и тоа какви квалитети и не вадел многу пати.

Второ за Кок, знам дека е видео со неговите најдобри потези ама треба да сум слеп за да не му ги приметам квалитетите. И да оти да не би го возвишувал наш си е :D Сепак еден Јанузај со дадени 2 гола го направија новиот Роналдо, Стерлинг стана 70 милионски играч со една сезона, се гледа сега без Суарез кој е и шо е итн ги има многу вакви. Јас сум за да се купи нов класа ДМФ од калибар на Кедира, Шнајдерлин, Бендер и тако даље, со купувањето на класа ДМФ и Кок ќе добие конкуренција и ќе се бори повеќе за местото 23 год е има игра пред него.

Трето за Арсенал, и јас мислам дека летнавме у облаци божем прво место сме и бегаме 15 бода али ова е нож со две острици , може и позитивно да се покаже а исто така и негативно. Победата над Сити многу значи , самоувереноста многу ќе им се дигне а знаеме дека иаме лесен распоред, лани тоа ни фалеше , самодоверба!
Само едно ми е чудно , со Парк,Шамак,Бендтнер, Скилачи и ред други тиквари бевме 4-то место а исто така и со Санчез, Озил, Рамбо у јака форма исто Санти,Жиру исто така сме 4-то што е уште полошо ни зависи тоа 4-то. Колку и да бев против за тоа Венгер да си оди сепак мислам му помина времето а овоа е веќе прав доказ затоа... Али чекај у 2005-2006 слаба сезона ПЛ јака сезона ЛШ хммммм :D

Не си.. Уште пред да го пратат во Германија имаше квалитет во него, но тамо уште одма се повреди и паузирашеи мислев дека заврши исто како и други млади. Но сепак ете го се врати и покажува доста завидни игри. Само незнам зошто Вилшир има поголем кредит од него кога знае и да се губи поради недисциплина и лош темперамен а тоа може да биде доста негативно во некои ситуации, а и повредите го искинаа. Сепак јас мислам дека има квалитет за во арсенал па макар и како резерва. На времето знаеше да игра и како бек и одбрана а знаеме дека венгер обожава сестрани играчи така да одличен човек кој може да потполни дупки и тоа доста солидно. Артета колку направи 33 некаде така да доста му е. Не сум против носење на нов “докажан“ но сум против “бркање“ на кок
Будалите од Фрајбург лево крило го играа, затоа и беше лев средњак ставен на ФИФА.

10930517_924306340927275_6103622314204214080_n.jpg

True That :D

@Gazpapir Не ти зборам за неговите квалитети,ниту пак викам требаше да се седне Војче на клупа заради грешките против Саутемптон.Тој требаше и е седнат заради неговото понашање.Ако не знаеш што е работата,Битолчанецов ќе ти каже поопширно.Он може да ти го покаже и К.Роналдо кој е,ако не го знаеш ти.Нема нешто шо не знае. :) :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom