Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе океј сето тоа, ама Линекер е посматрач како сите нас. Мене ме интересира, излезе некој ИГРАЧ моментален или до скорашен да го одбрани ? Сериозно прашувам, не пратам последниве неколку дена.

Gary LinekerVerified account@GaryLineker
Just saw the Wenger abuse video. Disgustingly disrespectful and totally inexcusable, regardless of any bloody football results.

Еве и од Линекер твит, кој важи за еден од критичарите на Венгер. Ама ако, бидете горди вие на видеото..

Никој не е горд на видеото. Не туку сери. Туку викаме дека и англиските навивачи заминаа чекор подалеку. Не се поќе пароли, а ова го гледаме прв пат. Баш тоа на видеото. Никој тука не рече дека е горд. Не се прави најпаметен, не ти личи.

Тие со право го исвиркуваа,тие за разлика од нас ги купуваат најскапите сезонски карти и вака ли да им возвраќа тимот?

7м фунти по сезона зима, најскапо платен тренер во ПЛ е, а не може еден состав да склопи за престојанта сезона:mad:

А што кога купува квалитени играчи кога не ги игра на природни позиции(Озил).

Na kraj nema da zamine, tuku ce go izbrkaat. Istovo treba na bordot direktori da im napravat. I na igracite. Cirkusot na cejmbers i martinez go nema nikade!

Абе океј сето тоа, ама Линекер е посматрач како сите нас. Мене ме интересира, излезе некој ИГРАЧ моментален или до скорашен да го одбрани ? Сериозно прашувам, не пратам последниве неколку дена.

Не знам, не пратам ни јас, сакам да се дистанцирам од лицемериево и да гледам само утакмици.

Значи во ред е критика, во ред е да се бара негово заминување, па дури и она ВенгерАут нека биде во ред, меѓутоа ова на видеово е срамота. Јас стварно не можам да ви објаснам зошто е срамота, ако вие (не ти, туку зборам за сите оние кои ќе се пронајдат во ова) самите не сфаќате. Наредно што е? Да го тепаат? Едноставно срамота е да отидеш да го чекаш додека чека воз и да го исвиркуваш најголемиот човек кој некогаш постоел во овој клуб.

Крај краева, кои стари играчи би го критикувале Венгер? Анри, Пирес, Виеира, Парлур? Венгер е светост за нив, отсекогаш го бранеле и го бранат со изјави. Истото важи и за овие играчи сега што се. Само Пол Мерсон има и имал отсекогаш лоши зборови за Венгер затоа што бил избркан како куче кога дошол Венгер и човекот има нешто лично против него.

Нормално дека ќе ставам изјави од НАЈголемите критичари на Венгер, без разлика дали биле фанови или не на Арсенал. Еве да издвојам некои:

Еве ви го Пирс Морган кој откога памтам е анти-Венгер:

Piers Morgan @piersmorgan · 21h21 hours ago
Criticising Wenger & calling for him to go is OK. Openly abusing/threatening him is not. That video is awful & culprits should be ashamed.

Yes. > RT @GeoffArsenal: Surely even fans that want him to leave found that hard to watch. Its Wenger. 2 doubles 5 FA Cups & 49 not out FFS.

Matt Law @Matt_Law_DT · 21h21 hours ago
Just watched the video of Wenger being booed at the train station. Those involved should be ashamed. He deserves criticism, not abuse.

Можам уште да побарам, ама доволно е ова за да ја доловам поентата. Срамно е мал збор, не знам како да го кажам на наш јазик. Disgraceful. Нели ние бевме оние кои знаевме да почитуваме, оние со we got class. Курац сме биле.[DOUBLEPOST=1418057191][/DOUBLEPOST]
Никој не е горд на видеото. Не туку сери. Туку викаме дека и англиските навивачи заминаа чекор подалеку. Не се поќе пароли, а ова го гледаме прв пат. Баш тоа на видеото. Никој тука не рече дека е горд. Не се прави најпаметен, не ти личи.

Лајк на видеото не значи дека ти се допаѓа? Аналогно на тоа и дека го поддржуваш тоа? Абе магистре, абе немој мене да ми кажуваш, стар член сум јас. Знам еден куп глупости кои ги имаш пишувано и на овој форум и на оној за Арсенал Македонија каде што и таму, како и тука, никој не те почитуваше. Па ти си најголемиот лицемер бе, ти глава даваше за Венгер додека сите реално ги гледавме работите. Уште ја чуваш таа тетратката кога не лажеше цел фан клуб дека си водел статистика за киксовите на Сендерос уште на времето? Не знам зошто секогаш ме цитираш кога јас прекинав да те читам тебе ради твоето лицемерие. Како ветерот си, секој ден различно мислење. Штета сега се спуштив на твое ниво. Образованието е криво...

Последно уредено:
Настанот на видеото е беден, без оглед на нашето мислење за Венгер, а речиси сите поранешни играчи излегуваат со пофалби и со бранење на Венгер од критичарите, особено кога ни се случуваат ситуации слични како поразот од Стоук, веројатно и деновиве ќе има такво нешто.

@Carter брат дефиниција за размислувањето и понашањето на фановите како појава, на општестовото му е многу тешко да најде.
Видеото никој од фанклубов не го подржа, барем јас колку што видов.Тие фанови на железничката(30 луѓе дали беа) им го оцрнија образот на сите фанови на Арсенал, исто како лани што 50 фана на Јунајтед најмија авион со банер "Мојс Аут".
Да беше некој друг тренер кој бил во клубов две години и ништо не постигнал(ко Мацари у Интер), немаше да ми пречат настаните од видеото, али на 65 годишен човек кои 20 години од животот ги посветил на клубов и ни оставил толку добри сеќавања не доликува тоа да му се прави.

Eве еден за почеток.
Пирес, доволен ли е или треба уште?
1378841_771378126243126_4946128050279382512_n.jpg

Не знам, не пратам ни јас, сакам да се дистанцирам од лицемериево и да гледам само утакмици.

Значи во ред е критика, во ред е да се бара негово заминување, па дури и она ВенгерАут нека биде во ред, меѓутоа ова на видеово е срамота. Јас стварно не можам да ви објаснам зошто е срамота, ако вие (не ти, туку зборам за сите оние кои ќе се пронајдат во ова) самите не сфаќате. Наредно што е? Да го тепаат? Едноставно срамота е да отидеш да го чекаш додека чека воз и да го исвиркуваш најголемиот човек кој некогаш постоел во овој клуб.

Крај краева, кои стари играчи би го критикувале Венгер? Анри, Пирес, Виеира, Парлур? Венгер е светост за нив, отсекогаш го бранеле и го бранат со изјави. Истото важи и за овие играчи сега што се. Само Пол Мерсон има и имал отсекогаш лоши зборови за Венгер затоа што бил избркан како куче кога дошол Венгер и човекот има нешто лично против него.

Нормално дека ќе ставам изјави од НАЈголемите критичари на Венгер, без разлика дали биле фанови или не на Арсенал. Еве да издвојам некои:

Еве ви го Пирс Морган кој откога памтам е анти-Венгер:

Criticising Wenger & calling for him to go is OK. Openly abusing/threatening him is not. That video is awful & culprits should be ashamed.

Yes. > RT @GeoffArsenal: Surely even fans that want him to leave found that hard to watch. Its Wenger. 2 doubles 5 FA Cups & 49 not out FFS.

Matt Law @Matt_Law_DT · 21h21 hours ago
Just watched the video of Wenger being booed at the train station. Those involved should be ashamed. He deserves criticism, not abuse.

Можам уште да побарам, ама доволно е ова за да ја доловам поентата. Срамно е мал збор, не знам како да го кажам на наш јазик. Disgraceful. Нели ние бевме оние кои знаевме да почитуваме, оние со we got class. Курац сме биле.[DOUBLEPOST=1418057191][/DOUBLEPOST]

Лајк на видеото не значи дека ти се допаѓа? Аналогно на тоа и дека го поддржуваш тоа? Абе магистре, абе немој мене да ми кажуваш, стар член сум јас. Знам еден куп глупости кои ги имаш пишувано и на овој форум и на оној за Арсенал Македонија каде што и таму, како и тука, никој не те почитуваше. Па ти си најголемиот лицемер бе, ти глава даваше за Венгер додека сите реално ги гледавме работите. Уште ја чуваш таа тетратката кога не лажеше цел фан клуб дека си водел статистика за киксовите на Сендерос уште на времето? Не знам зошто секогаш ме цитираш кога јас прекинав да те читам тебе ради твоето лицемерие. Како ветерот си, секој ден различно мислење. Штета сега се спуштив на твое ниво. Образованието е криво...

Chie obrazovanie e krivo? Ova ovde ? Vo MKD? Mozhi i toa vo Germanija e krivo, neli ? Koga nemash nekakov kontraargument se se sveduva na sporedni raboti. I izvini sho se spushti na moe nivo. Ne mislime site kako tebe. I da, ne baram nikoj da me pochituva. Dovolno e onie koi gi sakam toa da go pravat. Ne obvinuvaj drugi za tvoite neuspesi, te molam. Niti morash, nitu sakam da me citirash. Za razlika od tebe, jas sekogash kje te citiram koga ima potreba, bidejki pocituvam drugi mislenja i nadopolnuvam so sopstveno koga mislam deka ima potreba.

Се можеме тука да пишеме, секој има право да каже што мисли, и секој треба да го почитува другото размислување без разлика дали му се допаѓа или не. Ако сака може да му реплицира со свое мислење, ако не не мора.
Само без лични навреди и дискфалификации, сите сме тука за една цел наречена Арсенал.

Се можеме тука да пишеме, секој има право да каже што мисли, и секој треба да го почитува другото размислување без разлика дали му се допаѓа или не. Ако сака може да му реплицира со свое мислење, ако не не мора.
Само без лични навреди и дискфалификации, сите сме тука за една цел наречена Арсенал.

Апсолутно си во право.

Јас го ставив и мене не ми пречи видеото. Што направија навивачите на снимката? В лице му го кажаа на Венгер (или барем вербално го изразија) она што го зборуваат на трибините. Зошто тој би бил заштитен од тоа? Зема 8 милиони фунти за да има дебела кожа. Во спортот е нормално да ти ракоплескаат кога играш добро, и да те исвиркуваат кога играш лошо. Се бара страственост од навивачите кога треба да пружат подршка - е, па, стравственоста има два краја.

Инаку, не се сложувам со групата од видеото во тоа што не сакам Венгер да си оди на сред сезона, иако пред почетокот на оваа сезона бев за негово заминување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom