old_School_mk
Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Читај што сè имаат поправено во неофицијалните пачеви (особено за Oblivion/Skyrim), па кажи дали местеле пушката да прави 100 дмг наместо 50.Постои ли денес игра бев пачови? ...Работава зашто прават пачови.... Да не правеа ќе викавте абе нема пачови овие ја баталија играва после launch одма....
Неофицијални пачови имало и секад ќе има.... Јас можам да пуштам неофицијален пач ако сакам пушката да ми праи 100 дмг наместо 50....
А излеа немаш претстава ти што е fail launch... Коа ке се соберете 5 другари да гејмате и сте у максимално исчекување на насловот и цела вечер буљите у екран ЛОГИН ФАИЛЕД... Или праиш пола саат карактер за на крај да имаш логин queue 9999 и 1 ден unplayable...... или на машина од 600 евра да ти сецка мочана игра пошо некој го мрзело да удри layer/ниво на оптимизација дур ја праеле а ти наивен си мавнал преордер.... Исто ко Бетмен, од толку поплаки ја повлекоа играта од продажба од Стеам после 1 недела...
Е тоа се фаил launch-еви... А не ти што спомињаш скајрим била локната не знам што, работа што се поправа со едитирање на .ini фајл...
Прва работа, ниеден девелопер на РС игри НЕ СМЕЕ да си дозволи да не стави опција да изгасиш Vsync. Второ, очигледно не си го подесувал тоа во Skyrim, иначе ќе знаеше дека ако исклучиш Vsync целосно ќе ја заебеш играта (поместен day/night cycle, ќе летаат објекти на сите страни кога ќе влезеш во просторија, многу квестови ќе се расипат...). Смешното е што ваква работа немаше во Oblivion, но ете - Bethesda решиле да се downgrade-ираат.