Fallout 4

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
процесор некој AMD X2, графика Geforce мислам беше 460ка, со 4 ГБ рам. Дома треба да проверам ама во тој ранг е.
Ќе ставам се на минималец, можда со некој твик...додуша тогаш ќе има полоша графика од Fallout двојката :ROFLMAO: ама битна ми е приказната.

Vidi ako najdes nekoja povolna Geforce 750ti na eBay i uste 4gb ram, bi trebalo da ti krene performansi za malku pari.

Играва може да се пушти и на 4 гига рам како што видов на јутуб. Еве сега ја спуштам да проверам :D Ако е сварно така шо положив положив, друго се ми ојт на испит :D

Играва може да се пушти и на 4 гига рам како што видов на јутуб. Еве сега ја спуштам да проверам :D Ако е сварно така шо положив положив, друго се ми ојт на испит :D
јас ја играв на 4Гб и тројка и четворка

Хехе, character creation, шега ба
Инсталацијата и отпакуваните фајлови собраа негде 40 ГБ. Вака графиката (иако на нај-low) изгледа интересно. Само не знам како се однесува реално физички, имам преголеми доцнења на било какво вртење, тешко нишанам па лесно ме убиваат без Vats, релоад релоад... :). Ама некако не ми се испушта од рака

Од првите 100тина most helpful ревјуа на Steam, само неколку се позитивни и што е полошо повеќето се трол ревјуа и има само 80% позитивен скор. Премалку за игра што 3 месеци пред излегување сите ја прогласија за игра на годината. Just sayin'...

http://store.steampowered.com/app/377160/#app_reviews_hash

Хехе, character creation, шега ба
Инсталацијата и отпакуваните фајлови собраа негде 40 ГБ. Вака графиката (иако на нај-low) изгледа интересно. Само не знам како се однесува реално физички, имам преголеми доцнења на било какво вртење, тешко нишанам па лесно ме убиваат без Vats, релоад релоад... :). Ама некако не ми се испушта од рака

Дали деактивираше се, или ја стави само на low? Треба да да идеш да исклучиш се од advanced. :-)

За да добиеш VATS треба да го имаш како перк.

Мене искрено ме нервира да градам живеалишта за овие номадиве. И такви врати, онакви врати, вакви кревети, вакви фотељи. Па дрвена куќа, па метален покрив... Па немале вода, па гладни биле. Ајт сиктер. :D

Дали деактивираше се, или ја стави само на low? Треба да да идеш да исклучиш се од advanced.
скоро се е на low, off или 0, и резолуција и antialiasing и anisotropic филтеринг, оставив само object, actor i item distance на 50%. Гадничко е без поголем actor fading :)
Инаку со такви сетирања визуелно ми делува како Fallout 3 со модови како Dynavision или Realism Enb. Него да не се жалам штом заглавив до 2 саат :D
Мене искрено ме нервира да градам живеалишта за овие номадиве. И такви врати, онакви врати, вакви кревети, вакви фотељи. Па дрвена куќа, па метален покрив... Па немале вода, па гладни биле. Ајт сиктер. :D
тоа ми беше врв. Среќа снимив позиција пред Конкордија и не знам колку саати ми требаше да стигнам до armor-от и уште колку сејвови да уништам едно животинче (да не испадне пишувам спојлери, тенк не му е рамен). И на крај оп, ми бара ковање, сечење, збирање бобинки...хехе, Wanderer попрво би рекол Little carpenter. Па го вчитав сејвот од пред градот и сега се осеќам као Рик ##задоволно мрси мустаќ##
Сега уште приказната да се угоде

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Животинчето е Deathclaw. Без VATS и со миниган кој прегрева тешко идеше. Танцувавме 20 минути додека да се направиме покољ. Иначе со пауер армор како кола да вози човек. Интересно. :D:D

Добро, вчера бев уморен од работа, па можеби и тоа има фактор на нервоза за градењето.
Дај Боже приказната да се угоде.

пс. Џеки е закон. ЗА-КОН. :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Abe ne skontav toa gradenjeto, klikam na V i mi dava opcii za masi, vrati, stotijaznam.Kako se stavaat tie i kaj se sobiraat resursi za gradenje?

Abe ne skontav toa gradenjeto, klikam na V i mi dava opcii za masi, vrati, stotijaznam.Kako se stavaat tie i kaj se sobiraat resursi za gradenje?
Значи кога шеташ наоколу активираш со V мод за градење и си бележиш објекти (дрва, коли, сандачиња, огради) и кога го маркираш имаш опција да го растуриш (се притиска на R) и ти дава еден диалог колку ресурси тоа расклопување ќе ти даде (дрво, метал, кожа, платно, итн). Откако имаш доволно материјали соберено, можеш да градиш од овие понудените. Се гради со избирање на објект (маса, стол, куќа, кревет) и притискаш на Е.

Ах, ја божем да не го пишам името на минибосот, да биде изненаџење, :pos:

сегде има, по куќи, паркинзи, највише ги има по оние ѓубришта и работилници ама на ѓубре или има чудовишта или е озрачено, да му се повраќа на човек :sick:

Јас инаку не можев да излезам од power armor-от, фрлив се делови што имаше, пак ми стои дека арморот е на мене. Друго ако знаете како се поправа оштетено оружје, дали како тројката со перк и 2 исти парчиња или поинаку. И дали при градење ако хепинес е да кажеме накај нула, дали е гејм овер или слично или е нешто како бад анд гоод карма? На пример градам до половина и се решам да одлутам на друго место и да не се враќам таму више. Или ако не, ќе спијам неколку дена на друго место па ќе видам

Последно уредено:
Боите се поживи во четворката, кое дава малце поразлична и живописна слика. Тројката и Вегас имаа малце монолитни бои. Иако, му даваа некаков шмек на распаднато и растурено.

Ја поиграв денес едно 3-4 саати и ќе споделам импресии.

Играва ми е прва од серијалот која ја играм и атмосферата ме потсеќа на Half-Life а во некои елементи како градење и open world искуство ми е слична на Skyrim. Приказната ми е интересна и полека се тјунирам со светот.

Ми се допаѓа што има многу за истражување па трошам време наоколу, собирам се што е интерактивно се додека имам простор за носење. На почетокот потрошив можеби пола саат-саат читаќи ги логовите на компјутерите во ваултот. Сега за сега градењето база за пријателчињата ми изгледа како интересно, но мислам дека понатаму ќе ми стане одбивно како во Skyrim па ќе продолжам со приказната. Обемна и детална е играва така да ми изгледа дека ќе пружи стотици часови забава.

Критика имам само за графиката која не е толку детална во затворени простории и ликовите кои изгледаат како да се од игра направена пред 10 години. Надворешниот свет изгледа убаво.

Јас после два саати играње и собирање ѓубре, успеав само една тараба дрвена да направам.Незнам како правите куќи и глупости, има некои ресурси што даваат повеќе дрво и метал?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom