Fallout 4

• Креатор на темата Креатор на темата Ficiani
  • Време на започнување Време на започнување
Тие се опционални (radiant) квестови кои служат за левелирање. Ги имаше и на Skyrim истите. Јас направив неколку за да ми даде идеја за нови локации и да ми ги отвори останатите workshops. Сега ќе се навратам на main/side quests.

Дали ако ставам материјали во една работилница (workshop-от), можам да ги најдам истите и во некоја друга работилница или морам во таа друга од ново да ставам материјали? Бтв, заспаните зомбиња во ѓубрињата кога одам меѓу згради, ги избегнувам со Q на секои 10тина 20 секунди, прпа :D

Јас во работилниците градам во God Mode. Ме мрзи да собирам ресурси за куќи, треви, пченка, и слични ствари. :D:D:D

Дали ако ставам материјали во една работилница (workshop-от), можам да ги најдам истите и во некоја друга работилница или морам во таа друга од ново да ставам материјали? Бтв, заспаните зомбиња во ѓубрињата кога одам меѓу згради, ги избегнувам со Q на секои 10тина 20 секунди, прпа :D
Мора supply lines да воспоставиш т.е. да ги поврзиш и назначиш сељачиња кои ќе одат од еден до друг workshop. За тоа ти треба перкот Local Leader.

Влегов во Railway и си викам ќе ги завршам сите мисии на Railway пред да продолжам со другите side/main квестови. Но едноставно престанаа да ми даваат квестови. Дали треба да продолжам со main story за да отклучам наредни мисии кај Railway? Или сум избагиран?

Влегов во Railway и си викам ќе ги завршам сите мисии на Railway пред да продолжам со другите side/main квестови. Но едноставно престанаа да ми даваат квестови. Дали треба да продолжам со main story за да отклучам наредни мисии кај Railway? Или сум избагиран?
Јас до The Glowing Sea сум со главната приказна, ги завршив Minuteman и Brotherhood of Steel. Сега работам на Railroad фракцијата па кога ќе ги направам моменталните квестови и ќе ми останат само тие што се повторуваат ќе продолжам со The Glowing Sea. Сите фракции се поврзани изгледа со главната приказна.

Го правев Silver Shroud квестот во Goodneigbor, roleplay костум добиваш кој наводно можел да се апгрејдува ама мене ми се багува ликот со кој треба да зборам па го ставив во workshop привремено.

Зараза е играва!

Реилвеј, Минутмен, Брадрхуд се факции кои се битни за главната приказна. Така да изглеа си стигнал до делот кај што мора да продужиш со мејнот или пак моеш да почнеш со другите факции (ако не си влезен).

Ја пошо ја свртев одамна си ја остаив така ако ми прдне некој ден да градам градови, и си инсталирав Бордрлендс 2 и си рокам бандити ко у фолаут :D

@statusQuO @Tegla Фала момци, појасно е сега. Иначе и во Brotherhood сум. Ја завршив првата мисија пред да те приклучат и сега треба да зборам со Paladin Danse но не ми дава мисија. Највероатно треба да продолжам со main.

Ja kupiv ... se razocarav i eve ne ja igram vekje pocnav Shadow of mordor pointeresna mi e :(

Конечно да дадам шанса на некој Фолаут наслов асално, малку играв од тројката. Е сега, играта е заразна, и има доста за наоѓање. Ама како ролплеј игра не е баш тоа. Океј, има левелирања, има ствари за наоѓање, има мисии, различни оружја, ама за многу работи се гледа дека е направено жртвување. Опциите во разговорите на пример. Кратки опции за избор која се сведува на две потврдни, една саркастична и една не. И толку. Билдав харизма, и на крај се разочарав да видам дека само ми помага за да добијам повеќе капчиња или за флерт. Само во две или три ситуации харизмата ми помогна за круцијални моменти. Тешка репететивност во повеќе споредни мисии. На иста локација ми се случи да убивам рејдери оти им правеле проблем на селани за да ги врбувам кај минутниците. Делот со компањоните го сакам, ама и го мразам. Има доста интересни ликови како Ник Валентајн, Пајпер и Кодсворт. Еве и Денс би го ставил, секој со интересна перспектива. Ама кога ќе заменам еден со друг секој му дофрла нешто на другиот, како да се знаат, а во тоа е проблемот, не се случува етаблирање на средбата помеѓу нив.

После ова, најверојатно ќе и дадам шанса на Нов Вегас, за да направам споредби помеѓу насловите и да видам што утнала Бетесда, а што подобрила.

New Vegas е совршено издание. Од секој аспект владее. Елаборација на ликови, приказна, дијалози, амосфера.
Кај Fallout 4 дијалозите се дефинитивно лоша страна, репететивноста кај radiant квестови ај ќе помине, бидејки не си задолжен да ги завршуваш. Мислам дека експанзијата на Fallout 4 ќе го достигне тоа ниво што го имаше New Vegas. Ова е сега малце поедноставно издание, за да се привлечат нови фанови на Fallout 4. Но ескпанзијата имам чуство дека ќе биде легендарна исто како New Vegas. А иначе како standalone игра и Fallout 4 си гази.

Да ти ебам багот,неможам да влезам во бункерот Ricon,ми треба пасворд,тие луѓето што треба да се појават пред бункерот ги нема...

Колку немаат почит према жена чудо едно. И по бикини им одев, џабе, ме љуштат.
Туку и кај мене се јави баг изгледа, fire support и Semper Invicta ми стојат уште во незавршени и кога одам како што вика поинтерот-кај Brotherhood of Steel во дворот на Cambridge Police Station (одвај, пошто има катаљон гоули на плоштадот), ништо не се случува. Само двајца викаат -lookout...а треба да се појави таму паладин Дансе. Пробав да влезам во полицијата, Brotherhood ме запукаа. Одамна го прекинав тој квестлајн ама сакам да го продолжам. Можe оти не зборев со паладинот пред да го завршам Call to Arms или па гоулите беа проблем прво што ги исчистив оддалеку

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom