Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
Овој Грејвдигер изгледа сака да не подуплаши нас. :D
Иначе да и вчера работело copy-pasteto, си поминал еден другар... Иначе не знам што ќе правиме ние што минатата недела губевме КРС а неделава имаме вежби на нов материјал....

Иначе може некој да ми го подобјасни значењето на поените од лабараториски по крс и калкулус? Мислам дали се само за да имаме услов за потпис, или даваат и нешто + поени?

Иначе може некој да ми го подобјасни значењето на поените од лабараториски по крс и калкулус? Мислам дали се само за да имаме услов за потпис, или даваат и нешто + поени?
Да, влегуваат во финалната оценка, 70% од два испита, 15% од два теста и 15% од лабораторски (крс). За калкулус е 20 поени.

zdr nov sum tuka :))
nego ke moze nekoj da mi pomogne
iam kolokviumi drugata nedela pa ako moze nekoj da mi isprati ili da mi kaze kade mozam da najdam baza na prasanja po Programiranje (osnovi na programiranje 1 semestar ) i za Kalkulus 1 od Teorijata sto prasanja se pagale po teorija na ispit ili kolokviumi sto se pagale so tocen odgovor da naucam nesto za 6ce fala unapret
kalkulus go prezapisav pa vidov deka vozmozno e da se polosi so site poeni od labaratoriski i nesto od teorija oti zadaci dzabe ucev sve ebani nedoebani se pagaat de so sinus cos arcus i ln Log takvi ebani bukvi i dzabe snam kako se naoga lim i izvod koga me ebe smile so ovie stranski bukvi

Некој да држи часови по Софтверско Инженерство и Алгоритми на Структури и податоци а да не наплаќа милиони по час ? 3-4 колеги сме ...на 5 полагаме АСП .

Ај вака чисто информативно едно прашање. На вежби ни кажаа дека од прилика тежината на задачите на колоквиум ќе биде иста со тие што ги решаваме на вежби. Арно ама овие колоквиумскиве што ги имам врска немаат со задачите што ги решаваме на вежби,сто пати потешки се. Дали на колоквиум може да се падне нешто што никогаш не сме го поминале на вежби и на предавања?

Ај вака чисто информативно едно прашање. На вежби ни кажаа дека од прилика тежината на задачите на колоквиум ќе биде иста со тие што ги решаваме на вежби. Арно ама овие колоквиумскиве што ги имам врска немаат со задачите што ги решаваме на вежби,сто пати потешки се. Дали на колоквиум може да се падне нешто што никогаш не сме го поминале на вежби и на предавања?
Технички не, практично да.
Што значи ова? Па ако сте имале задача X и задача Y, не може да ви се падне задача Z, али XY може :D

Технички не, практично да.
Што значи ова? Па ако сте имале задача X и задача Y, не може да ви се падне задача Z, али XY може :D
Епа баш такви се :D На пример никогаш не сме решавале ни на вежби ни на предавање скицирање на график со елиминација на параметар со sec и csc, а во колоквиумскиве пола се такви :D

Калкулус стандард е ако се учат x, y, z материјали, они ќе ви најдат најтешки примери од секоја од буквиве и ќе ги спојат у една задача шо ќе носи 5 поени (до максимум 20 по колоквиум на секој дел, така?). Малку претеризам според мене, некои добри програмери мака ќе мачат со математиките запоставувајќи програмирање. А други пак, ќе вадат просек на математики, а у пракса програмирање ќе бидат дупка и ќе се вадат со 6ки или едвај 7. И некако се губи смислата на кој факултет си, ама тоа е прва година.....

Епа баш такви се :D На пример никогаш не сме решавале ни на вежби ни на предавање скицирање на график со елиминација на параметар со sec и csc, а во колоквиумскиве пола се такви :D
Абе, уствари, можат да дадат задачи кои не се дадени на час под основа “сте го учеле у средно“.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom