Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

• Креатор на темата Креатор на темата ASimov
  • Време на започнување Време на започнување
http://finki.weebly.com/krs.html
Тука ги имаш задачите од последните два колоквиум по КРС. Инаку и мене ме интересира теорија по кои предмети се учи и дали е тешко?

ОСИ како се полага ? и КРС какви задачи се паѓаат ? Тешки се ?

На лист, како да се полага ОСИ :) И 50% од бодовите ќе ти носат кејсовите или што и да се учеше за прв колоквиум.
КРС првиот беше боза, ама сега со ова e-lab системот ептен се ограничени студентите на начинот на кој може да ги решаваат задачите.

http://finki.weebly.com/krs.html
Тука ги имаш задачите од последните два колоквиум по КРС. Инаку и мене ме интересира теорија по кои предмети се учи и дали е тешко?

Теорија имаш по скоро сите предмети. ОСИ, КРС (не баш теорија, ама има и таков дел), ВВИ, ...

На лист, како да се полага ОСИ :) И 50% од бодовите ќе ти носат кејсовите или што и да се учеше за прв колоквиум.
КРС првиот беше боза, ама сега со ова e-lab системот ептен се ограничени студентите на начинот на кој може да ги решаваат задачите.

Теорија имаш по скоро сите предмети. ОСИ, КРС (не баш теорија, ама има и таков дел), ВВИ, ...

не мислам, прашања ке има задачи ? а што е тоа 50% што ќе носи ?

Може ли некој да ми каже како се полагаше минатата година структурирано програмирање? :)

не мислам, прашања ке има задачи ? а што е тоа 50% што ќе носи ?
ОСИ е комплетно различен предмет во однос на тоа што се учело минатата година. Лани бил едно 10 пати покомплексен од овој што се изучува оваа година, и професорите и асистентите го рекоа тоа. Знам само дека практичниот дел ќе биде оценет од домашните.

ОСИ ќе имаме 600 прашања, не се учи исто како лани.

Ахам, епа не знам како е сега. Инаку тие 50% се однесуваа на бодовите што ќе ги носи колоквиумот, задачата ги носеше пола од бодовите, ама не беше нешто тешка, така да лесно се добиваа.

Ахам, епа не знам како е сега. Инаку тие 50% се однесуваа на бодовите што ќе ги носи колоквиумот, задачата ги носеше пола од бодовите, ама не беше нешто тешка, така да лесно се добиваа.

Не го учиме истиот материјал од лани. Т.е, учиме тотално различни работи на предавања и на вежби. 2 цели предавања потрошивме за историја на информатиката и за сметачи ( :cautious: ) , а на вежби работиме Ворд и Ексел. Скрипта немаме, ги чекаме прашањата...И така. :D

Некој спомна дека КРС се полага и теорија, ќе може да подобјасни тоа ? :D

Не го учиме истиот материјал од лани. Т.е, учиме тотално различни работи на предавања и на вежби. 2 цели предавања потрошивме за историја на информатиката и за сметачи ( :cautious: ) , а на вежби работиме Ворд и Ексел. Скрипта немаме, ги чекаме прашањата...И така. :D
А де подетални информации :) Јас само на предавања и аудиториски одам, за лабараториски има ли распоред по групи ? немам појма. Де кажи ми и само прашања ќе има на колоквиумот ? домашните се бодуваат ? јас тие домашните така ги направив, кои како ќе ми дојдат :) не целосни

Нас професорот по ОСИ не ни спомна ништо за тоа дека домашните ќе се бодувале ( барем јас не слушнав ако рекол такво нешто ), туку ни рече дека на полагање ќе има 2 теста, еден ќе биде теоријата додека другиот ќе биде со прашања од вежбите што ги работиме.

Теорија по КРС ќе имате 2 тестови пред секој колоквиум и тоа е мислам теорија. Инаку на колоквиум нема теорија само задачи решавање на компјутер.

Пред колоквиум или после него ќе имате тест од 10 прашања. Не се баш теоретски, ама така ги сметаат... од предавања што имало тоа ќе е или дадени 2-3 реда код и што ќе се добие како резултат и слично.

Тоа вежбите ги учеа лани по „Компјутерски апликации“, ќе добиете едно 700-800 прашања, со среќа. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom