POS-51
Infinity Driver
ако најдеш, праќајВеројатност и статискита испитни , колоквиумски , комбинации секакви давајте![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ако најдеш, праќајВеројатност и статискита испитни , колоквиумски , комбинации секакви давајте![]()
Прва година си на ЕТ или втора ? Ако си прва тогаш вие имате Дискретна Математика , неколку часови пред другите смерови , па може да ни ги кажите кои задачи се паднале.Jas sum.
Прва година си на ЕТ или втора ? Ако си прва тогаш вие имате Дискретна Математика , неколку часови пред другите смерови , па може да ни ги кажите кои задачи се паднале.
Ако има некој друг ЕТ што сака да помогни со ова нека се јави.Нека пише ПМ или тука.
Сигурно си мислите дека во случајов не добивате вие нешто посебно па зошто би го правеле тоа. но можеме да изкомпензираме од другите испити или слично.
printf("2+3"); ?Макс мастер ако добиеш некакви информации би те замолил да ми ги препратиш и мене ...
Btw додека пишувам, да си прашам дали е можно да се скрати испринтан знак, со некоја команда? На пример
printf("2+3+") да ми излезе како 2+3 а не 2+3+?![]()
мм, лошо го поставив примерот, мислев на задачава која ја решавав, можеби решението е просто но ете не ми текнува како да го запишамprintf("2+3"); ?
>.<
#include<stdio.h>
int main()
{
int od, interval, i, broj, brojac,j, pom, s;
scanf("%d%d", &od, &interval);
for(i=od;i<=interval;i++)
{
printf("\n%d = ", i);
broj=i;
s=2;
while(broj!=1)
if(broj%s==0)
{
printf("%d*",s);
broj=broj/s;
}
else s++;
}
return 0;
}
Се бара некој/а кој/а полага КРС во 08,00 ,10,00 или 12,00 да ги каже задачите кои паднале .
Исто така некој кој е прва година ЕТ да ги каже задачите по ДМ1 на 07,11.
Ќе ја компензираме услугата како информација за други испити или на друг начин. Пишете ПМ ако не сакате тука.
мм, лошо го поставив примерот, мислев на задачава која ја решавав, можеби решението е просто но ете не ми текнува како да го запишам
Иначе еве ја задачата, која од одреден опсег треба да го разложи бројот на прости делители
Во случајов на крајот ми се печати симболот * и после последната цифра
#include<stdio.h>
int main()
{
int od, interval, i, broj, brojac,j, pom, s;
scanf("%d%d", &od, &interval);
for(i=od;i<=interval;i++)
{
printf("\n%d = ", i);
broj=i;
s=2;
while(broj!=1)
if(broj%s==0)
{
printf("%d*",s);
broj=broj/s;
}
else s++;
}
return 0;
}
За задачата предлог мој е да ставиш уште еден под if ,такашто за ако е последна цифра на ред што треба да се додава да ја принта само цифрата без *. Ја имам решно задачава ако сакаш ке ти ја пуштам.мм, лошо го поставив примерот, мислев на задачава која ја решавав, можеби решението е просто но ете не ми текнува како да го запишам
Иначе еве ја задачата, која од одреден опсег треба да го разложи бројот на прости делители
Во случајов на крајот ми се печати симболот * и после последната цифра
PHP:#include<stdio.h> int main() { int od, interval, i, broj, brojac,j, pom, s; scanf("%d%d", &od, &interval); for(i=od;i<=interval;i++) { printf("\n%d = ", i); broj=i; s=2; while(broj!=1) if(broj%s==0) { printf("%d*",s); broj=broj/s; } else s++; } return 0; }
Значи * треба да се принта во циклусот за да ги добијам точните решенија т.е. кога ќе ја извади 2ката да се напише 2* па следниот број и така натаму, односно помеѓу броевите треба да имам знак множење, па мислев да не има некој полесен начин да го негирам каракерот кога принтф ќе се изврши за последен пат. Иначе сега приметив дека задачата е постирана во погрешна тема, па ако треба нека се префрли во C/C++ или нека се избрише...И така...
КРС ќе ви дадат различни задачи на сите групи, односно во сите термини ќе има нови две различни групи од претходните.
Тоа очекувано но како што ги видов тие од лани мн беа слични , така да ако знаеш 1 група мн лесно можеш да го адаптираш кодот за друга.
Исправи ме ако грешам.
Искрено иам само еден другар на ЕТ, али реално тој слабо учи, не знам ни дали воопшто ќе оди на колоквиум така да тешко дека ќе можам од него да ги добијам задачите... За КРС не знам, ќе видам ќе се распрашам. И да ако може да ми ја пратиш задачата, да видам, со 2 принтф ти е решена, односно посебно за * и посебно за бројка?Тоа очекувано но како што ги видов тие од лани мн беа слични , така да ако знаеш 1 група мн лесно можеш да го адаптираш кодот за друга.
Исправи ме ако грешам.
Во право си за тоа , но јас си решавам задачи , сепак ако може некоја информација плус би била корисна , да знаеме што да се очекува. Како и да е фала за инфото. Навистина го ценам тоа што некој од поискусните дава некоја информација тука.Првите колоквиуми мислам дека само две групи беа, пошто сите полагавме во исто време, ама не ме фаќај за збор. Додека во вториот или на испитите имаше повеќе термини и повеќе групи и тогаш имаше различни задачи. Мислам, на сите имаше некоја рекурзија, матрица и уште нешто, ама проблемите што требаше да се решат беа доста различни.
Ти решавај задачи, не мисли на другата. Џабе ако знаеш од прилика што имало, ако не знаеш да решаваш и во 5 до 12 покушаваш да научиш нешто на памет. Не иде тоа така.
Искрено иам само еден другар на ЕТ, али реално тој слабо учи, не знам ни дали воопшто ќе оди на колоквиум така да тешко дека ќе можам од него да ги добијам задачите... За КРС не знам, ќе видам ќе се распрашам. И да ако може да ми ја пратиш задачата, да видам, со 2 принтф ти е решена, односно посебно за * и посебно за бројка?
#include<stdio.h>
int main () {
int num1,num2,temp;
scanf("%d %d",&num1, &num2);
while (num1<=num2)
{
temp=num1;
printf("\n%d = ",num1);
while (temp>1){
if (temp%2==0) {
if (temp>2) {printf("2*");temp/=2;}
else {printf("2");temp/=2;}