Facebook - официјална тема (новости, прашања, проблеми)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
941
Се плаќаат нотификациите по sms што стигаат?
Пошо читам дека фејсбук не наплаќа, до провајдерот е дали ќе ти наплати за примање пораки.
Не планирам да праќам/апдејтувам статуси, него нотификациите по смс само да ми стигаат.
На VIP сум.
Мислам дека не се наплаќаат.
Моето прашање е поврзано со твоето, а тоа е: веќе 2 пати праќам порака за да активирам преку СМС да ми стигаат известувања (на тој некој број што ми го дава Facebook) и 2 пати ми пишува FAILED т.е. пораката не се испраќа. Се сеќавам дека бројот беше краток, 5 цифри само, ни префикс ни ништо.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.198
Поени од реакции
8.283
ova so chatov sto ide sve u poraki nemoze nikako da se promeni da ne stiga?

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
ova so chatov sto ide sve u poraki nemoze nikako da se promeni da ne stiga?
И мене истото ме интересира, баш сега барав како да го вратам стариот начин на прикажување на пораки, не сакам цели муабети во пораки да ми ги чува. Исто забележев дека и кога ги бришам ми остануваат архивирани. :icon_conf

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.398
Поени од реакции
25.238
И мене истото ме интересира, баш сега барав како да го вратам стариот начин на прикажување на пораки, не сакам цели муабети во пораки да ми ги чува. Исто забележев дека и кога ги бришам ми остануваат архивирани. :icon_conf
Немат да ти останет архивирани, влези во пораките и delete all. Мене одамна ми е така напраено и ептен ме нервират, ама немат назад, фејсбук си воведвит нови работи и то е то :)

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Има ли опција на фб да забранам на само 1 пријател да не ми ги гледа сликите (да не му се покажуват) ?

M

Mr.InF3ction

Гостин
Има ли опција на фб да забранам на само 1 пријател да не ми ги гледа сликите (да не му се покажуват) ?
Account> Privacy Settings>Customize Settings>Edit Privacy Settings for existing photo albums and videos.
И таму ги имаш сите албуми. Според тоа во кој албум сакаш под албумот има опции и одбери пак Customize. Hide This From : Името на предофилот притисни save settıgns и тоа.
Ако ти е на македонски фб подобро смени јазик колку само да направиш ова и после пак смени си на македонски :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
инаку на еден фејсбук форум...имаше прашања од типот дали се зачувува разговорот...нешто како мсн.....официјален одговор беше....НЕ....а сега гледам се што сум правел муабет во пораки...
имаше статија на интернет во која Асанџ вели....дека фејсбук е американска шпионска мрежа...се согласувам :)
а за тоа колку пати треба да се пријави лажен профил........може од еднаш....а може и никогаш......мене ми турнаа 2 профила.......
:salut: :toe:

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
има ли опција, да неможат да ми праќаат понуди за пријателства ?

Р

~~РубинРед~~

Гостин
На братучетка ми и беше хакнат профилот,ја смени е маил адресата и пасвордот(два пати)првиот пат кога го смени можеше да ја логира но вториот пат кога го смени не можеше да се логира.И излегуваше еден вид известување дека го сменила повеке пати пасвордот од дозволеното.Некој начин да си го поврати профилот или нов да отвара?

M

Mr.InF3ction

Гостин
има ли опција, да неможат да ми праќаат понуди за пријателства ?
Не баш, Privacy Settings> Најгоре има Connecting on Facebook и има view settings> И под Send you friend requests имаш само пријателите на твоите пријатели да можат да ти праќаат понуда за пријателство...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Не баш, Privacy Settings> Најгоре има Connecting on Facebook и има view settings> И под Send you friend requests имаш само пријателите на твоите пријатели да можат да ти праќаат понуда за пријателство...
Тоа го видов да, али не ми треба тоа ..сепак фала. :)

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Како да ги направам hometown и current city видливи за другите?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро, како може мултимилионска компанија да си дозволи вакви багови во софтверот?

Ај што долго време не се појавуваат коментари откако ќе пишеш/ти пишат, јас мислев дека тоа е до Chrome-от. Ама не, ниту фајрфокс, лог-ин/лог-аут, ctrl-F5 или пак мобилната верзија еј...не помагаат.

Пишувам коментар, ми текна да го сменам/избришам, точно 13 минути никаде го немаше коментарот, за на крај да се појави. :)

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
се случува да објавиш линк, статус, или што и да е...и него да го нема...посел да се појави......абе избудален е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom