Ex Yu

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241

Екс ју рок, тука може моабет до сабајле да се прави бидејќи навистина постојат многу групи познати и кои толку не се познати но сепак имаат и одлични песни кои ден денеска се слушаат. Една од омилените екс ју групи ми е Divlje jagode. Нешто што премногу жалам е тоа што не сум имал време да бидам во времето на југославија каде што се имало одлични свирки. Во седмо одление паметам со другар ми и уште едно другарче пробавме нешто да пробаме од divlje jagode поточно песната мотори, но само колку што паметам сега дали 80% беше добра музика, се обидовме да имаме си некаков бенд, но на крајот не испадна ништо иако бевме загреани јако можеби едно 3 месеци цело лето дремевме во гаражата негова а и плус татко му кој е патем бивш пејач ни помогна доста но сега жалам ептен што не отидовме крајно. :( Најголем потпик ни беше Divlje jagode секогаш кога ќе слушнеме некоја песна од нив целосно полудувавме :vozbud: посебно мотори. Пак песната: krivo je more, jedina, незнам како се успеа да се пее на патронат :pos: мислам дека беше интересно доста не дека беше ептен јако изведена ама дечишта поточно најмногу се попалија девојките. Сега кога си го вратив филмот назад ми се смеам и едноставно сеуште во срцето си го носам бендов Divlje jagode бидејќи дефинитивно од сите екс ју бендови најдобар бенд за мене е.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Побарав ваква тема , но не најдов .Ако има веќе нека ја спојат или избришат модераторите.

Темата ја отварам и за споделување на ваши омилени песни од тоа време .
Кои биле најпопуларните песни во тоа време кои се создавале во овие држави ? Дали тогаш се слушала домашна музика или се слушало повеќе странско? Кои се вашите омилени песни ?

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.334
Поени од реакции
9.496
уживам во било што и да слушам од Галија Ју група Азра Рибља Чорба

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Каков почеток само, со најдобрата рок група во Ју, на сите времиња и албумот Индехи-се само хитови-ставете уште нешто.
(а после нив се разбира Про Арте, но има и многу други)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.727
Поени од реакции
36.597
Ние веќе организиравме и завршивме цел избор за најдобра песна од тоа време на Кајгана, @khz777 . Ама нема врска, се што сме пропуштиле таму, може да го споделиме овде, а тоа што веќе сме го споделиле таму, може да го споделиме тука пак, па така - I like this тема! :P

Инаку, за потсетување, таму во финалето победи:

Истата беше прогласена за најдобра песна од поранешна Југославија, според Кајгана форум, а со оглед на тоа што во финале се бореше против:

си земам за право да ги прогласам Ekatarina Velika (EKV) за најдобар бенд од поранешна Југославија.

Моите симпатии сепак се наклонети кон нешто друго. Според мене, ова ремек дело е најдоброто парче музика од поранешна Југославија:

Kajgana Shop

На врв Bottom