EX-YU филмови

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Да ги додадам само ...

Три карте за Холивуд
Седам и по
Небеска удица
Дечко који обећава
Свети Георгије убива аждаху
Чарлстон за Огњенку
Млад и здрав као ружа

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.655
Поени од реакции
1.272
И уште

Ивкова Слава
Зона Замфирова
Ни на небу, ни на земљи
Балкан Експрес 1,2
Маратонци трче почасни круг
Пљачка трећег рајха
Мртав ладан
Последњи круг у Монци

Инаку од сериите би ги издвоил
Бољи Живот
Породично Благо
Срећни Људи
Бела Лаѓа
Село гори, а баба се чешља
Отпишани
Вратиће се роде
Мој рођак са села

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.113
Поени од реакции
9.489
Чарлстон за Огњенку

Црвени камион сиве боје

Ми нисмо анџели

Балкански шпијун

Београдски фантом - супер филм,
СПОИЛЕРС, не читај ако не си го гледал: многу интересно снимен филм за вистински настан.

Типче во 1979 година краде бело Порше 911 Тарга (прво и единствено ви СФРЈ со Немски таблици, на гастарбајтер) и 10 ноќи по ред ја излудува милицијата која не може да го фати со Застава 101 и Тристачи. Тито жив али во Куба на самит и сакаат да го фатат пред маршалот да се врати.

Снимен е на делчиња, 20 минути филм, 10 минути документарец со инспекторите кои го бркале, газдата на поршето, политички дисиденти и крадци на коли од тоа време, пак 20 минути филм па 10 документарц и интервјуа и така натаму. Има три верзии и не знаеш кој е точна, полициската, криминалната или дисидентската, сам треба да решиш.

3-тата ноќ на радио се најавува и од тогаш се собираат луѓе со пиво, ракија и семки на Славија да гледаат сеир како ја полудува милицијата која не смее да го затвори центарот на Белград да не искочи дека нешто не е во ред дур го нема Маршалот дома а нема возила да го фати Поршето.

Многу ми се допадна филмот, а во Белград запознав постари луѓе што присуствувале на целата заебанција. СПОИЛЕР ЗАВРШУВА.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Апсолутни сто последна сцена незаборавно нешто.

Член од
8 февруари 2010
Мислења
21
Поени од реакции
4
Нож (од романот на Вук Драшковиќ) - треба да се гледа..

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Читуља за ескобара.. најбоље

eдна сцена еве :)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Без навреда али Читуља за Ескобара е едно тешко ѓубре :)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Јагода у супермаркету.....со Краљевич Марко(Срџан Тодорович)...

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
не сум голем љубител на српски филмој ама можам да одвојам два филма кои ми се гледани -зоне замфирско и жикина династија

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902

Кој ја гледа серијава со царов ќе му стане јасно :pos2:
Бела Лаѓа

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Кој го сака Underground, мора да ја најде долгата верзија од 5 саати, со наслов "Bilo jednom jedna zemlja" во форма на TV фил со 6 продолженија. Неверојатна е разликата помеѓу филмот од 167 минути и неисечената верзија од 300. Вреди секоја секунда плус.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Еднаш ќе уклучам телевизија дур се спремам за излегување навечер и овие од Сител ти даваат некои српски филмови со Лепа Брена и се осеќам ептен... мизерно. Филмскана редакција од Сител се сите ојдени. Колку што знам секоја недела емитуваат по 2-3 српски филма... Можеби се нешто интересно којзнае ама мене ич не ми се свиѓа српскава кинематографија, многу ја мразам и единствено што никогаш не можам да гледам е српски филм. Досега во животов едино алал вера да му е на Зона Замфирова, го имам дури и како оригинал дома го имам гледано безброј пати и можам да кажам дека е многу интересен филм, толку интересен што не личи ни дека е српски, и тоа е адаптиран според книга од 1906 година, мислам дека и книгата е напишана според вистинита приказна. Најомилен цитат ми е "Тактични скроз погрешно". Морам да кажам дека филмот изобилува со интересен саундтрак.

Денешно време сите мали деца мора да поминат низ фазонот на Ране, т.е. веќе на 10-12 годишна возраст имам заприметено дека секое дете го гледа Ране и после глуми мафиозо. Ране го имам гледано, и се чудам како ама бев приморам да го гледам, т.е. го гледав во друштво, а не дека сакав и фала повеќе таков филм нема да гледам. Многу ми рекле да го гледам Кад порастем бичу кенгур или Црн мачор бела мачка (мислам вака се викаше?) ама не би ги гледал, колку и да се смешни. (не е тука ИЛИЈА да ме искарат за ова шо го пишав).

Ама темава не ја "воскреснав" ниту за Ране ниту за кој било друг филм, туку за најновиот српски филм, воедно прв на Балашевич - Као рани мраз.
Читав на интернет дека низ кинава поминал задоволително. Филмот трае негде околу 2 ипол часа и Балашевич ја адаптирал приказната според неговата песна за Васа Ладачки, а еден тип имаше километарска рецензија за тоа дека филмот бил совршен во секој поглед, па многу ми е мака што немам можност да го гледам. Засега е прикажуван во кината во Србија и во Хрватска, па можеби ќе им текне на нашиве кина да го прикажат за месец или два, а можеби и не, на интернет тешко дека ќе може да се најде...
Ако некој по случајност го има гледано Србија/Хрватска нека пише. А кој има инфо дали ќе се најде на интернет филмов, пак нека пише. Мора да се погледне, Балашевич не е за заебанција!

Kajgana Shop

На врв Bottom