Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Не знам ама некако играта на Обрадович секогаш им одговарала на Партизан. Не се сеќавам искрено кога Обрадович им поклонувал победи на Партизан(за битни утакмици збореме) дури сезоната кога играше Партизан во Ф4 со победа на Партизан секако одеше понатаму(Топ 8) а ПАО беше отпаднат и ПАО победи 23-4 разлика во Пионир.
Во сезоната со Пековиќ Партизан ги откажа ПАО. Тим што им пуштал утакмици на Партизан е ЦСКА.
Партизан денес имаше пред се среќа и безпрекорен шут за 3.Богданович и Милосавлевич имаа мислам 9-10 тројки од 12-13 обида.

големи глупости се тоа дека Обрадович им пуштил бодови на Партизан, Фенер не игра никаква одбрана и се осеќа дека Богданович и Прелџич кој им се лидери годинава дека се преморени..Богданович гази каква само игра и шутеви за 3ка ги згази, Кинси исто добра утакмица пред се по тоа што е познат по крадење топки можда во клучни моменти..
75 поени од 79 што ги дадоа поените кај Партизан се Милосављевич, Богдан, Ловерњ и Кинси :icon_lol:
ах да беше здрав Бертанс, заедно со Вестерман би било топ..и официјално Тепич од Понеделник во Партизан.

Факт е дека Партизан синоќа растури со шутот за 3.
Кога имаш реализација од некои 60 и кусур % за три и повеќе скокови од противникот, речиси е невозможно да се загуби натпреварот. Само таквите мечеви кај секоја екипа во текот на сезоната се бројат на прсти. Партизан синоќа одигра баш таков натпревар.

А околу пуштањето од страна на Обрадовиќ ... па не знам. Искрено пред мечот бев оптимист, бидејќи памтам дека секогаш кога има клучни мечеви кои Партизан мора да ги победи а игра против тим кој го води Обрадовиќ (во тоа време моќниот Пао) ги добивал. Е сега која е причината за тоа не сум баш сигурен. :)

Ама како навивач на Партизан воопшто не ми смета. :P

Околу тројките на Наваро на загревањето против Партизан, погоди 21 во серија.

Какво газење на Барса и Реал:cuc::cuc:,едноставно не гледам кој би можел да излезе на крај со нив,иако коа ќе дојде Ф4,таму све е можно.Еве можеби Цска,ете ова година не се главни фаворити ко што бле други години,па може и ќе направат.Е сеа се мислим дали Пао,или Макаби,според мене изеднаечени се горе доле.Е сеа Пао го има Дијамантидис,а Макаби предначи на тренерската позиција на чело со Блат.Според мене ова се кандидатите за Хф,а тука може да се умешаат Олипијакос,иако ослабени ја не би ги отпишал.Исто и Фенер е у игра,мада не ми се веруа дека би можеле да освојат оваа година,бес разлика што ги тепаа и Барса и Цска.Како и да е ќе биде интересна борбата за Ф4.

Фенербахче моментално е 2пати поквалитетен од Барселона, на исто рамниште со Реал.

Олимпијакос играат страшна кошарка...парите од обештетувањето на Папаниколау ги искористија супер,нив не ги отпишувам со нивнот лидер Васа Спанулис,а како може Фенербахче да не е фаворит со големиот Жељко Обрадовиќ?

Smesno e da gi stavis Makabi i Pao pred Fenerbahce.I CSKA se pod niv.
Што е смешно,само реков дека тешко е да освојат покрај Реал и Барса.така ми дојде па затоа така ги наредив,ги изумив Фенер.Имаат и они своја шанса,и за нив ќе навивам до крај,ама све си мислам дека ќе паднат у играта.

Ima kvalitet vo nivnata ekipa,dobra rotacija i go imaat najdobriot evropski trener.

Barselona od moe vidno pole e poslaba od Fenerbahce ama ima vreme ke vidime.

Real e stvarno nedoporliv no i lani bese....

Овој Реал е неспоредлив со ланскиот

Калниетис им ја подари победата на ЦСКА.Каков глуп играч,во најважните моменти си правеше соло акции и нормално промашуваше.Шут 1/8 :tapp:

Да бе една утакмица ќе заебе и одма глуп играч е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom