Евролига 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата Atso
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде првак во Евролигата (сезона 2013/2014)?

• Барселона

Гласови: 3 15,8%
  • ЦСКА Москва

Гласови: 4 21,1%
  • Олимпијакос

Гласови: 2 10,5%
  • Монтепаски Сиена

• Реал Мадрид

Гласови: 5 26,3%
  • Анадолу Ефес

Гласови: 1 5,3%
  • Панатинаикос

• Макаби Електра Тел Авив

• Фенербахче

Гласови: 6 31,6%
  • Жалгирис

• Вкупно гласачи
    19
  • Гласањето е завршено на .
Истиот ростер им е од лани + Борусис. Лани јас стварно не знам како успеа да изгубат после 17 разлика во првата четвртина. Меѓутоа далеку од тоа дека и лани вака беа доминантни, победуваа и лани, ама ова годинава играта им е секс, +18. Лани многу повеќе играта им беше шут за 3, ама оваа година во секој сегмент од играта се перфектни. Олимпијакос загуби доста добри играчи, пред се дефанзивни играчи, кои после Спанулис беа најзаслужни за многуте пресврти што Олимпијакос ги правеше, како Хајнс, Антиќ, Дорси итн.

Не дека предвреме ги отпишувам Фенербахче, Олимпијакос итн., ама ако Реал остане со овој ист ростер до крајот, сигурно освојува.
Да да ете Бурусис играч плус у ротација,Има слаби точки Реал у тимот и те како.Керол класичен шутер,игра мизерна одбрана,и лани таму ги бушеа.Ласо што знам не ми влева некоја доверба ко тренер,ама имаат предност што играат 2,3 године заедно.Инаку за лани стварно не знам што да ти кажем.страшен старт и наеднаш пад,а мене ми отидоа 100 евра сингал на Реал:D.

Да да ете Бурусис играч плус у ротација,Има слаби точки Реал у тимот и те како.Керол класичен шутер,игра мизерна одбрана,и лани таму ги бушеа.Ласо што знам не ми влева некоја доверба ко тренер,ама имаат предност што играат 2,3 године заедно.Инаку за лани стварно не знам што да ти кажем.страшен старт и наеднаш пад,а мене ми отидоа 100 евра сингал на Реал:D.

Баш поради тоа дека се 2-3 години заедно играта оваа сезона им е на повисоко ниво, баш поради тоа очекувам да освојат, ќе видиме има време долга е сезоната.

Него и мене тогаш добри пари ми заминаја од рака, ја изгледав првата четвртина в кладилница и заминав на матура кај другар, после тоа кога видов 100 - 88 конечен, се мислев дали сум до толку пијан, не ми се веруваше. :icon_lol:

Браво за Звезда им се врати од -18 на еден Макаби:cuc::cuc:.Ама не се добива Макаби со толку големи падови у играта.Али Радоњич човече да се прае фаул на нивни напад при нерешено а при тоа немаш тајм аут:tapp:.Обично сите го бранат ама мислам дека овја ја усра,па и Нелсон иде еден на тројца и по не знам кој пат се лизна:facepalm:.

И Звезда и Партизан немаа среќа. Партизан имаше водство од еден поен и напад од 14 секунди, ја загубија топката, фаул направи Милосављевиќ лизгајќи се по паркетот, Американецот ги погоди и двете и Нантер ни криви ни дужни ќе бидат во топ 16.
Штета, со 6 играчи ќе беше одлично да направеа сензација, вака ќе мораат да бркаат победи против Фенерхабче или ЦСКА.

И Звезда и Партизан немаа среќа. Имаа водство од еден поен и напад од 14 секунди, ја загубија топката, фаул направи Милосављевиќ лизгајќи се по паркетот, Американецот ги погоди и двете и Нантер ни криви ни дужни ќе бидат во топ 16.
Штета, со 6 играчи ќе беше одлично да направеа сензација, вака ќе мораат да бркаат победи против Фенерхабче или ЦСКА.

Не е до среќата, барем не за Партизан :) Партизан од нигде негде дојде до меч топка која ногу ефтино си ја дадоа(јбг фали плеј). Се на се ногу чудна утакмица, двата тима играа топло ладно на 2 мин, теренот како терен за уметничко лизгање, а и судиите наметнаа некој чуден критериум доста контакти не беа санкционирани и доста флопови не беа казнувани :)

Во меѓувреме

Ооо па добра туча паднала браво,ама овој Бегич стврно голем дибек е:facepalm:.

А Бонсу баш добро момче е, едно од најпримерните. (y)
Не далеку од тоа дека е добар,ама Бегич сум го гледал у вакви изданија.Или провоцира,или еве се тепа,само мислам дека се фати со погрешниот човек,не знаеше кај тера:vozbud:.

Бес разлика што овој пат не погоди,Дијамнатидис има поголема храброст од некој си Нба играчи(y).

Bayern 103 - Olympiakos 105

Очекував плус кошеви, ама ова .. не сум сигурен дали е Евролига или НБА. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom