Eurovision Song Contest (официјална тема)

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.150
Поени од реакции
16.087
Пак ќе ви кажам, едно е ние што збориме, друго е што збори јавна личност. Ова е како јас моите шефови денес да ги навредам со некоја словенечка стереотип навреда а утре да одам да им барам да ми дадат проект за бонус.
Со години наназад не гласаме ние за кој да оди, значи џабе збориме ова, они си се договараат и баш ги заболе.
Ете Кајмакот бил последен што сме го одбрале, јас искрено не ни памтам дека бил, нити песна знам што пеел. :D
Да имаше некој натпревар годинава, гарант ќе победеа Дупер со некоја тралалајка со три стиха едвај, а по настапот на Бубамара, гарант и тие три стиха во живо немаше да знаат да ги испеат и ќе ни се смееја ко лани со Ај Кју.
Оваа бар знаеме дека знае да пее. :D

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.591
Поени од реакции
87.960
Очекував нешто со кое не знам, пали знаме, ги пцува сите македонци за заостанатоста, руга сиромашни а испадна ништо.
Од збор до збор е точно тоа на скриншатите, ако тоа ви е проблематичниот дел ради кој не треба да ја претставува државава на Евровизија, а притоа сами си измислувате досетки ко северџани, предавници, комуњари итн секоја чест на паметот.
- Оди со државни пари да ја претставува државава
- Го вика народов мизерен, оној народ кој и го плаќаше патот
- Лапаше пари со пеење за промена на име (се виде на референдумот колку сакаат промена)
- Како "благодарница" за пеењето, повторно оди на Евровизија
- Пак со државни пари
- Башка на спотов уште Иванна Хаџиевска фалеше за да биде комплетен... :гомце:

П.С. Леееј сега видов кого сум цитирал... :facepalm:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.004
Поени од реакции
37.332
btw, од кога тоа КАЗКА го измисли ваквиот стил на спотови? Знаеш колку други пред неа има? :)
Пораката во песната и спотот на Kazka е идентична. Не (само) стилот на спотот. Плус, најтазе е, плус, и двете беа поврзани со Евровизија, затоа не може а да не се спореди.

S

staycalm

Гостин
Пораката во песната и спотот на Kazka е идентична. Не (само) стилот на спотот. Плус, најтазе е, плус, и двете беа поврзани со Евровизија, затоа не може а да не се спореди.
Пораката на Плакала не знам која е, не сум читал превод. Можда :) Како и да е, муабетот ми е дека идејата за таков спот не е некоја преоригинална што не може да му текне на никој и КАЗКА ја измислиле.
Плакала не беше поврзана со евровизија, со друга песна се натпреваруваа во националното шоу.

S

ski

Гостин
По кој основ е ова песна?Затоа што се пее?
Нема ритам.нема аранжман,нема хармонија депресивно празно и досадно.
Ова личи на идеја за песна-демо без аранжман и ритам :facepalm: еднаш бар нешто пристојно да се однесе на евровизија.

Последно уредено од модератор:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.908
Поени од реакции
23.598
Немам гледано можеби 6-7 години. Колку долго не сме успеале да влеземе во Финале?

Башка кога ќе ми текне дека Били Ѕвер не преставуваше... :eek:

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.843
Поени од реакции
10.287
Не е претерано лоша песнава, не е баш catchy ама со добар сценски настап и good boy points годинава може да се протнеме до финале. Спотов не го изгледав за да читам коментари, ама ОК е тоа жени-8ми март-феминизам-дебела-сум-ама-секси-незнам-што, на тоа се палат оние што гласаат на Евровизија. Средно жалосно како и секоја година. Бар не е до толку cringe, сме праќале и полошо ние...бонго тапани и тамбуретки, чалга и рапери...другото не се ни сеќавам веќе, мозокот селективно ги бриши лошите сеќавања и меморија.

Член од
14 февруари 2018
Мислења
98
Поени од реакции
46
Немам гледано можеби 6-7 години. Колку долго не сме успеале да влеземе во Финале?

Башка кога ќе ми текне дека Били Ѕвер не преставуваше... :eek:
Па од кога си гледал последен пат пред 7 години, тогаш ни беше последниот пласман во финалето со Калиопи Црно и Бело 2012

Sent from my iPhone Xs Max using Tapatalk

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.908
Поени од реакции
23.598
Па од кога си гледал последен пат пред 7 години, тогаш ни беше последниот пласман во финалето со Калиопи Црно и Бело 2012

Sent from my iPhone Xs Max using Tapatalk
Сега отворив, приметив дека последен пат сум гледал 2007 кога нашиот свет се викаше музика. :)

БТВ, која е оваа Јана Бурческа?
Настапувала за нас пред 2 години???

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.640
Поени од реакции
37.603
Франција ќе победи ПеДеРи сЕкОгАШ пОбЕдУВааТ Рано е уште за такви претпоставки, ни пола од државите немаат објавено песни.
... токму така ... или пак одредуваат во позадина кој треба да победи!

девојчево требаше да биде преставникот на Румунија за Евровизија 2019 год, значи сите позитивни критики сите гласови беа резервисани за Laura Bretan (was an opera singer act from Season 11 of America's Got Talent) ,
арно ама во кампанија т.е. секс референдумот дала јавен коментар и се залагала за вредностите на хетеросемејство против хомосексуалците LGBT, да не добие или да добие најниски оценки од двајцата хомосексуалци кои биле поканети од ТВР како членови на комисија за гласање queers of Wiwibloggs ТВР направи огромна грешка не само со меѓународното жири, не само со користење на овој специфичен систем на гласање, туку и со поканување на луѓе без гласачко право во туѓа држава и кога ќе се додаде на тоа дека истите и замерувале дека пеела и црковни песни и ја сметале за контраверзна личност за да учествува на главната Евровизија 2019 год! :mad:
...ете туѓи луѓе во туѓа држава со туѓи ставови само затоа што се хомосексуалци ја саботирале победата и ја попречиле славата на ова слатко девојче чија октава на пеење тешко некој може да ја достигне!

...важно Романија е во ЕУ и мора да се испоштуваат овие кои до 1973 година медицината, психијатрите ги воделе како ментални болни луѓе да во 1973 година Америчката психијатриска асоцијација ги тргне хомосексуалноста како здравствено пореметување од делот „Сексуалне девијације“ при ментални пореметување, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders!

...еве хомичот William Lee Adams и до него црниот Deban Aderemi со минатогодишната победничка на Евровизија 2018 преставничка на Израел Netta Barzilai која со кокодакање како кокошка ги освои гласовите, тоа е уметност тоа е ли е музика??

!

...Netta веќе ја добила наградата OUTtv по освојувањето на гласовите меѓу фановите на ЛГБТ натпреварот??

...почналe од тогаш да се залагаат ептен јавно, кој да победи на Евровизија!:mad:

,,..But does Eurovision 2018 feature any celebration of the LGBT community? In short – yes!..,, :pusigo:
...тогаш зошто не би било истото и во 2019? :sekcza:

Последно уредено:

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.598
Поени од реакции
5.064
Само апел за бојкот на овој тежок шајт... И што е можно помалку вакви теми... Рамен.

S

staycalm

Гостин
... токму така ... или пак одредуваат во позадина кој треба да победи!

девојчево требаше да биде преставникот на Румунија за Евровизија 2019 год, значи сите позитивни критики сите гласови беа резервисани за Laura Bretan (was an opera singer act from Season 11 of America's Got Talent) ,
арно ама во кампанија т.е. секс референдумот дала јавен коментар и се залагала за вредностите на хетеросемејство против хомосексуалците LGBT, да не добие или да добие најниски оценки од двајцата хомосексуалци кои биле поканети од ТВР како членови на комисија за гласање queers of Wiwibloggs ТВР направи огромна грешка не само со меѓународното жири, не само со користење на овој специфичен систем на гласање, туку и со поканување на луѓе без гласачко право во туѓа држава и кога ќе се додаде на тоа дека истите и замерувале дека пеела и црковни песни и ја сметале за контраверзна личност за да учествува на главната Евровизија 2019 год! :mad:
...ете туѓи луѓе во туѓа држава со туѓи ставови само затоа што се хомосексуалци ја саботирале победата и ја попречиле славата на ова слатко девојче чија октава на пеење тешко некој може да ја достигне!

...важно Романија е во ЕУ и мора да се испоштуваат овие кои до 1973 година медицината, психијатрите ги воделе како ментални болни луѓе да во 1973 година Америчката психијатриска асоцијација ги тргне хомосексуалноста како здравствено пореметување од делот „Сексуалне девијације“ при ментални пореметување, Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders!

...еве хомичот William Lee Adams и до него црниот Deban Aderemi со минатогодишната победничка на Евровизија 2018 преставничка на Израел Netta Barzilai која со кокодакање како кокошка ги освои гласовите, тоа е уметност тоа е ли е музика??

!

...Netta веќе ја добила наградата OUTtv по освојувањето на гласовите меѓу фановите на ЛГБТ натпреварот??

...почналe од тогаш да се залагаат ептен јавно, кој да победи на Евровизија!:mad:

,,..But does Eurovision 2018 feature any celebration of the LGBT community? In short – yes!..,, :pusigo:
...тогаш зошто не би било истото и во 2019? :sekcza:
Добро, не те мрзеше да го пишуваш ова? Глупост до глупост :)
Шо е со секс емоџиве? Те пали геј секс?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.820
Поени од реакции
21.587
За Тамара е загарантирано и забетонирано последното место.

Kajgana Shop

На врв Bottom