... токму така ... или пак одредуваат во позадина кој треба да победи!
девојчево требаше да биде преставникот на Румунија за Евровизија 2019 год, значи сите позитивни критики сите гласови беа резервисани за Laura Bretan (was an opera singer act from Season 11 of America's Got Talent) ,
арно ама во кампанија т.е. секс референдумот дала јавен коментар и се залагала за вредностите на хетеросемејство против хомосексуалците LGBT, да не добие или да добие најниски оценки од двајцата хомосексуалци кои биле поканети од ТВР како членови на комисија за гласање queers of Wiwibloggs ТВР направи огромна грешка не само со меѓународното жири, не само со користење на овој специфичен систем на гласање, туку и со поканување на луѓе без гласачко право во туѓа држава и кога ќе се додаде на тоа дека истите и замерувале дека пеела и црковни песни и ја сметале за контраверзна личност за да учествува на главната Евровизија 2019 год!
...ете туѓи луѓе во туѓа држава со туѓи ставови само затоа што се хомосексуалци ја саботирале победата и ја попречиле славата на ова слатко девојче чија октава на пеење тешко некој може да ја достигне!
...важно Романија е во ЕУ и мора да се испоштуваат овие кои до 1973 година медицината, психијатрите ги воделе како ментални болни луѓе да во 1973 година Америчката психијатриска асоцијација ги тргне хомосексуалноста како здравствено пореметување од делот „Сексуалне девијације“ при ментални пореметување,
Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders!
...еве хомичот
William Lee Adams и до него црниот Deban Aderemi со минатогодишната победничка на Евровизија 2018 преставничка на Израел Netta Barzilai која со кокодакање како кокошка ги освои гласовите, тоа е уметност тоа е ли е музика??
!
...Netta веќе ја добила наградата OUTtv по освојувањето на гласовите меѓу фановите на ЛГБТ натпреварот??
...почналe од тогаш да се залагаат ептен јавно, кој да победи на Евровизија!
,,..But does
Eurovision 2018 feature any celebration of the LGBT community? In short – yes!..,,
...тогаш зошто не би било истото и во 2019?