EU ги укинува визите за Србија

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Ami ochigledno poveketo gazdi na forumov go kazhuvat tova ! :kesa:
газдите на форумов многу ретко или подобро да кажам воопшто не коментираат на подфорумот политика, и очигледно газдите на форумов толерираат твоите сонародници кои уште не го научиле македонскиот подобро да пишуваат на бугарски, толеранција која ја имаат исто кон еден двајца срби од србија на форумов.
И те молам немој пак со тие небулози дека србите се газди, кога знаеш дека сме со Србија „на нож“ за црквата исто како што сме со бугарија „на нож“ за јазикот и признавањето на народот со сите негови културни одлики.

Член од
8 декември 2007
Мислења
309
Поени од реакции
0
газдите на форумов многу ретко или подобро да кажам воопшто не коментираат на подфорумот политика, и очигледно газдите на форумов толерираат твоите сонародници кои уште не го научиле македонскиот подобро да пишуваат на бугарски, толеранција која ја имаат исто кон еден двајца срби од србија на форумов.
И те молам немој пак со тие небулози дека србите се газди, кога знаеш дека сме со Србија „на нож“ за црквата исто како што сме со бугарија „на нож“ за јазикот и признавањето на народот со сите негови културни одлики.
Ochigledno e deka Srbite ne priznavat MPC i sprechuvat nejnoto priznavanje i od drugite pravoslavni crkvi ! :nesum:

Bugarija prva prizna novata Makedonska drjava i dosega nema nikakav oficialen stav na vladata nito za nardodot, nito za jazikot (ZOSHTOTO TIE SE NE PRIZNAVAT SO DEKRET) ! :toe:
Isto taka, vakov oficialen stav nema i Srbia ...

I zoshto Bugarija pa e kriva ? Izkazhanite stavovi za MK narod i jazik sa lichni i ne ja angazhirat drzhavata .... Naj golemite negatori na makedonizmot sa 2-3 milona Bugari so MK koren, koi se smetat za predstavnici na avtentichnoto makedonstvo ! :salut: I shto da praime sega ? :toe:

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
-Moжеби тој Вевчанскиот пасош нема да ти треба.:)
Дури и Франко Фратини(еврокомесарот) ја "сетил" нашата влада која ни продава "муда за бубрези" па затоа и ја напоменува како единствен виновник во својата изјава по однос на либерализација за визите и уривање на граничната бариера:

Ако се исполнат сите услови, Македонија идниот месец ќе ги почне преговорите за безвизен режим со Европската Унија, најави Франко Фратини, вицепретседател на Европската комисија и еврокомесар за правда, слобода и безбедност.
- Многу скоро планирам да отворам нова рунда дијалог за либерализација на визниот режим со Република Македонија. Ако се исполнат сите услови, на што силно се надевам, ќе го објавам отворањето на дијалогот за ослободување од визи. Сметам дека тоа би било возможно уште во февруари, кога ќе ја посетам Македонија, изјавил Фратини за Дојче Веле.
Најавата од Брисел доаѓа по неформалните разговори со министрите за внатрешни работи на ЕУ, минатата недела, каде присуствуваше и македонската министерка Гордана Јанкуловска. Таа посочи дека Македонија е подготвена веднаш да ги почне разговорите за воспоставување безвизен режим со земјите-членки на ЕУ бидејќи веќе го заврши поголемиот дел од работите. Потпишана е спогодбата со ЕУ за реадмисија, биометриските пасоши се во оптек.
Според Фратини, Македонија треба да продолжи со јакнење на безбедноста, посебно во доменот на потврдувањето на идентитетот на луѓето, заштита на надворешните граници, сузбивање на организираните криминални банди. Тој вели дека е тешко да се прогнозира кога отворените граници на Европа ќе станат реалност за Македонија.
- Можам да разберам дека луѓето во Македонија се желни да бидат ослободени од визи. Мислам дека во иднина тоа ќе е возможно. Но, ќе зависи од подготвеноста за завршување на преземените обврски од страна на македонската влада. Убеден сум дека ќе наидам на ваква подготвеност кога ќе ја посетам земјата, вели еврокомесарот Фратини.
Европската комисија веќе одлучи да ги почне преговорите со Србија за безвизен режим, што треба да почнат идната недела.

извор:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=B8602050A2319849AE360DF4636073C2

Преговорите за укинување на визнниот режим со Србија завршија,останува само уште формално да се затрворат.

http://www.rts.co.yu/jedna_vest.asp?source=komentar&IDNews=212886

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=01&dd=29&nav_id=282699

Србите ќе патаваат во Европа од 2009 без визи.

oф топик: Приближувањето на Србија да ЕУ ќе се одвива со ворп брзина. Некои аналитичари ја ставаат Србија моментално само 2 години зад Хрватска во евроинтеграцијата. Јас лично сум радосен бидејќи на својата северна граница ќе имаме држава која економски ќе експлодира за кратко време, што ќе значи и развој за Македонија.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Абе кај е Христо,го немат нешо?Дан ги барат своите српски корени?:pos2:

efendi

Трпение Спасение
Член од
20 јануари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
0
Во петок ќе има мирен протест пред зградата не еу, тоа е карши новамакедпнија во новата зграда. Значи во 14 часот сите пред нова мак. Дојдете со што повеќе луѓе.

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Значи уште еднаш се покажа дволичноста и педерскиот однос на старата курва Европа спрема Македонија. Ние им дадовме права на Албанците какви што немаат ни у Албанија, по нивна препорака - терористи ни седеа у Влада и Собрание (и уште седат), тие што пукаа во војската и полицијата сега ќе земаат пензии (боречки???), а тие што не бранеа ќе ги враќаат парите што им беа дадени како отштета за конфликтот, заради нив (Албанците) не можеме да напредуваме заради тоа што цело време бараат „права“, кои ги добиваат по препорака на курвата Европа, а ако не им се даде нешто - одма притисок, закани...

И пази сега, за да не победи радикалот Николиќ (или како се викаше) у Србија - ќе ги ослободат од визниот режим и ќе ги бутнат за брзо време кај нив.

Па на народот кај нас мислам дека повеќе му е потребно да може да патува без визи кај што сака отколку формално да „влезе“ во курвата.

Ај у к*рац и Европа и Србија...

Инаку, знае некој мејл од Ерван Фуере?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
kako bese ona???: ako te zaebat ednas dobrodusen si, ako te zaebat dvapati naiven si, ako te zaebat tripati ..GLUUUPPP si , ako pak toa e sekogas na ista finta ....NEMA MERILO :) razmerite na toa se so kosmicki razmeri.....

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Не,вака некако то беше:измами ме еднаш,срам да ти е.Измами ме двапати срам да ми е.:wink:

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
А бре тоа дебилот Фуере со катран и перја да го полиеме и да го пратиме за Брисел по DHL!
И една касетна бомба за најголемиот хуморист кој Финска го дала на светот!

Член од
6 април 2006
Мислења
972
Поени од реакции
11
Poleka lugje. Da ne pomisli nekoj, deka ushte utre narodov ke i otkaze ljubov na EU...:tv:

N

n/a

Гостин
Во петок ќе има мирен протест пред зградата не еу, тоа е карши новамакедпнија во новата зграда. Значи во 14 часот сите пред нова мак. Дојдете со што повеќе луѓе.
ASHLAK...sto si go napisal so mali bukvi...:toe:
tek sega go vidov.
Aj otvori i tema!
I tolku ne mozese da bide posle rabotno vreme...okolu 16h???
(Ili se nasekiravte da ne vi smrznat gazinjata???)
p.s U mrak...mnogu polesno idat mnooogu raboti...
Ja ne znam druze policijo...vala ne sum jas!Zimi sestra!
Kapiras???

SITE NA PROTEST!
14h,petok,01.02.2008.
Zborno mesto:
Zgradata na Nova Makedonija.

Kajgana Shop

На врв Bottom