Енергетски пијалоци - Да или Не?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување

Енергетски пијалоци: да или Не

• Да - пијам..

Гласови: 57 20,2%
  • Пијам Понекогаш..

Гласови: 126 44,7%
  • Не , не пијам..

Гласови: 99 35,1%

• Вкупно гласачи
    282
Воопшто не пијам.Не ми се допаѓаат.

Јас пијам енергетски..не за друго туку имаат убав вкус:pipi:

Не пијам.Еднаш се напив Ред Бул и ама ич не добив енергија.Поарно 1 кило овошје и ќе добијам појќе енергија отколку таа лименка наполнета со пререкламирана глупост.

јас првиот пат кога се напив ред бул место да ми даде енергија ме успа:)

Никогаш не пијам

Понекогаш да ама само ред бул до сега сум пиела шо знам не ми текнало друг некој да земам, ми имаат речено дека ред бул е најдобар па затоа некад си зијам по едно лименче, а ќе заборавев ми иде многу убаво со пиво мхмхмхмхмх

Кога пиев на одмор од "Burn" кока кола што го произведува, не можев да заспием цела ноќ. Сепак има нешто во тие пијалоци што те држат сконцентриран.

Дома имам планина од лименки од енергетски.
-Redbull дефинитивно не е тоа шо го рекламираат.Не знам поради која причина е најскап,ама дефинитвно не дава енергија.Барем мене не ми се случило да осетам energuboost после два Редбула,значи-не чини.
-XL е добар.Дефинитивно има најубав вкус од сите,и може да осетиш подобрување во концентрација и намалување на заморот,иако мислам дека улога во тоа игра и самосугестијата.
-Guarana е дефинитивно на прво место за мене.Можеби вкусот не е нешто особено(има некоја арома на картон,не знам како да објаснам),ама без сомнение подига од место.Се чувствува во стомакот на почеток,а подоцна оди нагоре.Се осеќаш како секоја клетка во телото да ти станала активна.Исто ми се допаѓа и тоа што е базирана на екстракт од овошје со слични особености(guarana).
-Energy е италијански енергетски пијалок.Нема добар вкус,споредено со останатите,но иако неочекувано,дава енергија.Сепак,кратко трае,најчесто пола саат.Со оглед на цената,оправдано е,бидејќи е најефтин во споредба со останативе.
Она што сакам да го пробам е Cocaine.Според коментарите на скоро сите корисници,е трипати појак од сите останати енергетски пијалоци кои досега ги конзумирале.Cocaine,без разлика на името,не ја содржи дрогата,туку големи количини на таурин и кофеин,барем така кажуваат неговите производители.Моментално е забранет за продажба,бидејќи го рекламираа како легална алтернатива за кокаин,и можат да се најдат само уште неколку лименки на интернет.

Attachments

• Cocaine_436x600.jpg
    Cocaine_436x600.jpg
    27,3 KB · Прегледи: 9
Имам пробано а не пијам често, ептен ретко ...

3та, 4та средно коа бев и коа се движев стандард мнт или мкц тренс шемите, трескав енерџис на увелико :)
И по дискачи, клубчиња коа сум шпартал сум рокал дали "ред бул", "ред бет", "драгон", "џоинт"...и разно разни други ивенти од таков забавен тип каде се конзумирало такво нешто.
Сега последно на Егзитов се препив "батери", на вечер ми идеа по едно 7-8 токени со 2 цртки :pos:
Во глобала само за спешл окејжнс, е сеа има и моменти коа си изморен малце повеќе па место кафенце штрак.

јас еднашка на журка се имав напиено малце, и после тоа стомак ме искина од болење, а и не сакам такви работи

не, строго сум против тие „енергетските“ пијалоци, мислам дека имам доволно енергија, а ако ми треба дополнителна ќе се напијам кафе или слично (кафето е природен стимуланс, и има и позитивни страни).
многу лоша работа е ова шо го практикуваат младиве во последно време, го мешаат енергетскиот со алкохол...:nesvest: ужас, и самите не знаат што му прават на организмот:uvo:

оуу...на полуматура прв пат пробав...не се навлеков али стварно е ЕНЕРГЕТСКи..испив две гуарани и неможев да седам...а седнеш само те тера да станеш...стануваш не те фаќа место, се тресеш ко нездрав ко наркоманчиште некое...заклучок, две многу се...

Burn дефинитивно ама и RedBull не е лошо

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom