Енергетски пијалоци - Да или Не?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување

Енергетски пијалоци: да или Не

• Да - пијам..

Гласови: 57 20,2%
  • Пијам Понекогаш..

Гласови: 126 44,7%
  • Не , не пијам..

Гласови: 99 35,1%

• Вкупно гласачи
    282
За Pimp Juice енерџи дринкот што го рекламираше Nelly раперот почекавме 2-3 години, така да бидете оптимисти.
Само се надевам дека нема да ме разочара како Пимп Џус што ме разочара.

п.с. Денес мојата колекција лименки од енергетски напитоци брои 37 единствени примероци (од ENERGIA и GUARANA имам и стара лименка и нова, редизајнирана).

незнам со е финтава со пијалоциве имам пиено дзабе фрлени пари

Не пијте енергетски пијалок пред да трчате. Може срцев удар да ве удри. Тоа го залажува организмот дека не сте уморени и ќе го јадете сапунот предвреме (=

Не сум пиел.Еднаш пробав една голтка, не ме ареса:toe:

Еднаш пред теретана земав Гуарана,демек да пробам како ќе иде......ми се приспа на сред вежбање,ни енергија ни ништо...

Минатата година така - ист контра ефект:pos: Вечерта се спремам за вежбање математика, наредниот ден правевме писмена, требаше да го поминам цел материјал земен дотогаш пошто ништо немав чепнато претходно. Не ми се спиеше нешто страшно, не бев ни уморна, ама за да останам будна демек си земав енергетски. Само шо го испив - заспав :pos2::pos2::pos2:

Инаку, конзумирам, по потреба. Никогаш не ми текнало "еј енергетски, ај ќе пијам", значи многу ретко.

Енергетски пијалок не помага за учење. Тоа и без пијалокот немало да си научил во 5 за 12 кога ти текнало. Иако еднаш сум прбал имало мал ефект ама не е значителен многу.

Не пијте енергетски пијалок пред да трчате. Може срцев удар да ве удри. Тоа го залажува организмот дека не сте уморени и ќе го јадете сапунот предвреме (=

добро бе шорти... енергетските пијалаци единствено се ефикасни ради кофеинот.. во ред булон имат 80 милиграми кофеин.. така .. то ти е исто ко две инстант кафиња да си испил.. биг деал...

а меѓу нас двајца.. имам таблети од 100мг кофеин (од продавница за суплементи).. и не често но некогаш земам пред напорен тренинг дури 400мг кофеин.. е тоа е стимулација!!! да се тресиш и да се потиш.. и да креваш ко ЗВЕР! ако мене не ми има пукнато срцето од еквивалентна доза на 5 ред були.. тогаш од 1 што останува?!

а не го залажува организмот.. туку се подобрува концентрацијата. и веќе постоечката енергија што ни е на располагање, поефикасно ја користиме..

btw енергетскиот пијалак cocaine имат околу 300мг кофеин.. само ради то е НАЈЈАК!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom