Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Пред 2 години јас имав таква задача на втор колоквиум, и нам демонстраторот ни кажа дека тоа нема да се падне, а го имаше, значи ако имаш време, вежбај и од нив.

Меѓународни финансии - Дали професорот или асистентот имаат спомнато некое можно отворено прашање за вториов кол? И да не знае некој колку ќе бидат? :)

Лани имаше ако се растури еврозоната и во неа останат само Гер. Фран. и Холан. ати ако имаш 100.000 евра, дали ќе ги чуваш како евра или ќе ги конвертираш во некоја друга валута. И зошто?

Да не има некој од постариве колеги овде ако знае да ми даде било какви информации околу дипломската работа.. Кога обчино се пријавува, дали прво се пријавува на студентски или треба кај проф, , и како оди цела таа процедура на пријавување, одбрана и сл???Ако може подетални информации...Било што и да пишете би било од помош.:) Поздрав

Некој што полагал Осигурување да ми каже како да го спремам.Колку и која теорија да учам?Какви задачи?

Да не има некој од постариве колеги овде ако знае да ми даде било какви информации околу дипломската работа.. Кога обчино се пријавува, дали прво се пријавува на студентски или треба кај проф, , и како оди цела таа процедура на пријавување, одбрана и сл???Ако може подетални информации...Било што и да пишете би било од помош.:) Поздрав
Прво треба да се договориш со професорот (можеш за тоа кога сакаш), откако ќе ја напишеш ја носиш на проверка кај него, па после со некој формулар носиш два или три примероци на студентски и кешираш некое евро, мислам дека за пет кредити во зависност од која квота си. Па на студентски проверуваат дали ги имаш сите пријави, ако е се ок, ти даваат датум за бранење, така некако :)

Со коj памет го преместиле Статистика на 15ти?!?!? Се поклопува со Макроекономиjа! Коj ги одредува термините?
Има све да им ебам...

Каде може да се најде новата програма за предмети по смерови ??? Може некој да ми ја прати ? ФАЛА

Дали ќе се најде некој најљубезен колега/колешка од дисперзираните во Струга, да каже колку страшно било, фискален и монетарен систем на ЕУ? Мала помош не е на одмет :love:

Може некој да ми објасни како одат изборните предмети? На пример сакам да земам Англиски летен семестар да не се замарам многу многу ама предметот го нема во водичот ни во понудените од зимски и летен и сега кога може да се земе? :/

Дали ќе се најде некој најљубезен колега/колешка од дисперзираните во Струга, да каже колку страшно било, фискален и монетарен систем на ЕУ? Мала помош не е на одмет :love:
Нема да е страшно, професорот увек вади убави прашања. Треба логика да, ама бар се убави за одговарање. :)
Обрни повеќе внимание на презентациите и (ако имаш) белешки од час, скрипта читни ја ако нешто не ти е јасно.

Дали Трговско право попушта за еден поен ако ти фали за повисока оценка или пак треба да се направи нешто плус за да ја добиеш повисоката оценка ?

Иначе имате Трговско резултати на зефир.

Дали Трговско право попушта за еден поен ако ти фали за повисока оценка или пак треба да се направи нешто плус за да ја добиеш повисоката оценка ?

Иначе имате Трговско резултати на зефир.

Како иде тоа плаќањето за потпис знае некој??Каде се носи тоа уплатницата??

Може некој да ми го прати распоредот за полагање математика?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom