E што е де турбофолкот?

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Не сфаќате, тоа девојче ни ги знае Рибља Чорба. Ако пак и ги пуштиш (за такви ја преферирам Кукла са насловне стране мислам дека беше), ни пак ќе разбере, ни пак ќе сфати. Тоа е дарбата на кретенизмот.

Ама пушти и ја Фанки(како и да беше) и ќе се мава како кретен на ветер и ќе скока, иако песните се малоумни во најмала рака.

Зборот ми беше, нејзината потреба за музика е сосема мала, бидејќи најверојатно нејзиниот IQ е сосема мал. Ако не е интелегенцијата, тогаш е малограѓанството што е уште полошо.
Ее да точно.
Од чорба знае само една песна, остани ѓубре до краја!

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Турбо Фолк почнуваат да слушаат луѓето коа ќе се пронајдат во песната Како ли јас да пораснам....

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Што се расправате со тинејџери од 15 години бе. И од кај знаат тие за Рибља Чорба. И тие ќе ми праат муабет за пиење. Ќе опнат едно пиво и си мислат Мајкл Џексон се. И се дур отварате било какви теми во врска со турбофолкот толку повеќе реклама му правите.
Тинејџер од 15 години --> Ги иам сите албуми од Чорба. Брао за коментаров, немат врска

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
и како повеке пиев а и општеството идеше у курац јас почнав да слушам она што допира у уво Легенде, Аца Лукас, Цеца , Тома Здравковик, Харис Џиновик и многу убаво ми беше на душата. просто без многу филозофија како што и беше и животот у тоа време

Тука лежи зајакот :smir:

Општеството идеше у курац, се водеа војни , Југославија се распадна, а народот сакаше да „пие за да заборави“, па по шаблонот на старите народни и кафеански песни (т.е. со нивно сквернавење), се создаде нов правец кој Рамбо Амадеус го нарече турбо фолк :)
Лесно певливи песни, со глупави текстови и туркоиден мелос... Ипак ја остварија целта. Народот пиеше и забораваше, ама уз заборавањето на проблемите од транзицијата, ја заборавија и добрата музика..
Мада.. чудно ми е што газдата на Пинк е рокер.. сепак.. во турбофолкот лежат парите..

Текстовите (на повеќето песни, а ги имам слушнато доста) се жалосни.. се прашувам дали некој ова го сфаќа озбилно, или се заебаваат.. нема више циле - Миле, стиго Миле, Китич (деминутив од кита - машки полов орган) Миле..:pos2:

Луѓето што ја слушаат.. имаат повеќе причини.. нели основната - пијем да заборавим, а ез ју сед, пиење најдобро иде уз турбофолк (или обратно беше? )...
после за заебанција, т.е. за да се осеќаат супериорно над истата музика (тоа е причината што ја имам „нема више циле - Миле, стиго Миле, Китич Миле“ у емпе3).. некои слушаат затоа што немаат други познавања од музиката и не знаат дека постои нешто подобро од тоа.. некои за да бидат ин/кул, некои затоа што сите од друштво им слушаат, па искачаат по такви места.. битно е се слуша...

Инаку турбофолкот е правец на музика. Лоша музика (според мене).

Лично ме асоцира на транзиција, на распад на Југославија, на војните, на гастрбајтери, на темен период каде што дури и увото се навикнува на понизок стандард..

Штета што и откога завршија кризните периоди низ бивша Југославија, турбофолкот остана да лебди во воздухот и е општоприфатен и слушан, а посебно ми е криво што младите генерации се „патосираат“ на него..

на пр. вчера се враќав накај дома пешки, нели по тротоар.. и на тротоарот се качи рандом кола - за малку ќе ме згасеше.. од колава излегоа 3-4 оскудно облечени девојки (испадна дека се само една година постари од мене), а од оближниот објект (кафана, кафич.. што и да беше) искочија уште 2 уште пооскудно облечени уплакани девојки, и едната од нив и вика на другарка и (на оваа што излезе од колава): -А мори, од Зидови искачам за тебе, глеаш ли колку те сакам, од Зидови ејјјјјјј!! после ова театрално се испогушкаа и изнаплакаа.. а мене ме снема од местото на настанот..

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Нешто што не заслужува 30 страни муабет.
Yet again, и суштествоно што луѓето го препознаваат како Боки 13 (звучи ко експеримент кој тгнал ужасно лошо) има цела тема на форумов...

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Турбофолк = Цела индустрија за праење пари...

Член од
18 март 2008
Мислења
43
Поени од реакции
0
До толку не соодветствува со твојот музички стил? Јас досега не сум сретнал човек конкретно да слуша турбо фолк,сите ми се правар,рапери,панкери даркери а сие ја пеат Пази скиме спаваш,ако сакаш да се доискажеш слободно,со задоволство ке читам:)

Jas slusham od rege, do progressive metal pa i brutal death. T.E. slusham muzika sho spored mene e kvalitetna i ushte pobitno- mene mi e ubava. Imam zaslushano mnogu turbofolk pesni (alal da mu e na toj shto uspeal da gi izbegne) i iskreno gi peam tie shto sum gi zapamtil. Ne za drugo: muzika-tapa tekstovi-beter vokal-otrov. Seto toa mene mi e krajno smeshno i cesto se zaebavam na nivna smetka: KAO NIKOOOOOOOOOTIN :pos2:
Poentata mi e deka ne mozes da kazesh deka shtom nekoj ja pee pesnata, ja saka ili ushte polosho go saka stilot ili najlosho- go slusha stilot. Ednoto so drugoto i so tretoto nema blage veze. Jas taka mislam.
\pazi skime spavash/

p.s. veruvaj mi- ima lugje shto slushaat samo turbofolk, toa me plashi mene vo mojot grad.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Turbofolk Muzika - lek za iskompleksirani faci.....

A i ne znam kako ne ve mrzetolku da pisuvate i da rasclenuvate za taa muzika ooo greska za taa devijantna pojava za
covekovio organizam VO CELOST!!! Abe zemite otkacete se so nekoe jointce pustete si toa sto vi prave kef pa koj so si
slusal neka si slusa neka se trove,glej tebe da ti e super.Te kako mene.Jas nema sansi da sedam da pisuvam za nisto drugo osven za Rapot (koga stanuva zbor za muzika)a toa turbofolk pojavi aaaaaaa brat neeeee....

Член од
4 мај 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
smrt za turbofolkot sloboda za narodot.kako be gi nzaeme pesnite na ceca ziti se turbofolk treba da im se zabrani na producentite sekakof dopir na muzika sto ja pravat taa narodna muzika so vmetnat beat.sega bas gledav edna pesna "4 strane sveta potujem evropom" ili "malo viski malo koka kola" toa ne e muzika be ljuge treba da razberat nekoe za toa da im go kaze nekoj...zal mi e sto nekoi ljuge zarguvaat na taa selska muzika ccccccc

Член од
4 мај 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
Општеството идеше у курац, се водеа војни , Југославија се распадна, а народот сакаше да „пие за да заборави“, па по шаблонот на старите народни и кафеански песни (т.е. со нивно сквернавење), се создаде нов правец кој Рамбо Амадеус го нарече турбо фолк :)
Лесно певливи песни, со глупави текстови и туркоиден мелос... Ипак ја остварија целта. Народот пиеше и забораваше, ама уз заборавањето на проблемите од транзицијата, ја заборавија и добрата музика..
Мада.. чудно ми е што газдата на Пинк е рокер.. сепак.. во турбофолкот лежат парите..

Текстовите (на повеќето песни, а ги имам слушнато доста) се жалосни.. се прашувам дали некој ова го сфаќа озбилно, или се заебаваат.. нема више циле - Миле, стиго Миле, Китич (деминутив од кита - машки полов орган) Миле..:pos2:

Луѓето што ја слушаат.. имаат повеќе причини.. нели основната - пијем да заборавим, а ез ју сед, пиење најдобро иде уз турбофолк (или обратно беше? )...
после за заебанција, т.е. за да се осеќаат супериорно над истата музика (тоа е причината што ја имам „нема више циле - Миле, стиго Миле, Китич Миле“ у емпе3).. некои слушаат затоа што немаат други познавања од музиката и не знаат дека постои нешто подобро од тоа.. некои за да бидат ин/кул, некои затоа што сите од друштво им слушаат, па искачаат по такви места.. битно е се слуша...

Инаку турбофолкот е правец на музика. Лоша музика (според мене).

Лично ме асоцира на транзиција, на распад на Југославија, на војните, на гастрбајтери, на темен период каде што дури и увото се навикнува на понизок стандард..

Штета што и откога завршија кризните периоди низ бивша Југославија, турбофолкот остана да лебди во воздухот и е општоприфатен и слушан, а посебно ми е криво што младите генерации се „патосираат“ на него..

на пр. вчера се враќав накај дома пешки, нели по тротоар.. и на тротоарот се качи рандом кола - за малку ќе ме згасеше.. од колава излегоа 3-4 оскудно облечени девојки (испадна дека се само една година постари од мене), а од оближниот објект (кафана, кафич.. што и да беше) искочија уште 2 уште пооскудно облечени уплакани девојки, и едната од нив и вика на другарка и (на оваа што излезе од колава): -А мори, од Зидови искачам за тебе, глеаш ли колку те сакам, од Зидови ејјјјјјј!! после ова театрално се испогушкаа и изнаплакаа.. а мене ме снема од местото на настанот..[/quote]
eve chovek sto go kaza toa sto treba bravo :) turbo folkot ne e voopsto ni pravec nekoi si go smetaat za toa a kazav pred ova zabrana za kontakt so muzika na site sto go proizveduvaat turbofolkot

Член од
1 мај 2008
Мислења
300
Поени од реакции
8
Turbofolkot e muzika za stari svet od vremeto na Tito,
koi ne mozat da slusat nisto drugo kao rock rap i tn..
zatoa sho gi bolat usite od tia 'treskanja':kesa:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Turbofolkot e muzika za stari svet od vremeto na Tito,
koi ne mozat da slusat nisto drugo kao rock rap i tn..
zatoa sho gi bolat usite od tia 'treskanja':kesa:
Какви стари бе, тие слушаат кафански што велат дека не сакаат трескања:)
Турбофолк за жал слушаат само млади.Не знам за некој стар на Аспирин што се пали и дига раце:pos2::pos2:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Жал ми е коа ќе видам дека полно врсници слушаат турбо фолк.Ја сеа ке ви даам дефиниција што е турбо фолк :wink::
-Тоа е измислица на простиот српски народ кој преовладува во србија(99.9% се простаци) и се релаксираат во него а уствари турбо фолкот е тешко објаснив правец на музика.Така да жал ми е што таа музика се слуша во Македонија, ептен жално :toe:

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.513
Турбо фолкот според мене е ништо.не го разбирам(мислам не знам што сакаат да постигнат со тие песни Аспирин Маспирин) тој правец од музиката доволно(според мене не е ни правец ама ај) ,а не ни го слушам.

Kajgana Shop

На врв Bottom