E што е де турбофолкот?

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
За оние кои бладаат за техното трансот и сл. дека не чини, Турбо-Фолк значи Турбо(техно, електронска подлога ) на која додаваш Фолк, е сега како неможете да слушате електронска музика а вени сечете на турбо фолков. Ај објаснете ми????????????

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
А бе што сте запнале само вреѓате сите за турбо фолкот.
Јас слушам секаков тип на музика па слушам и турбо-фолк. Не ми пречи ни да се дружам со некој што е турбофолкераш или металец или рапер или слично.
Најмногу се нервирам со некои особи кои серат по форумиве против, а ги знаат сите песни.
Кога бев на апсолвентска екскурзија, имаше во автобусот шмизли и фраери кои не слушаа таков тип на музика. Ама кога се испијанивме, кога почнаа јас се најдов затечен, ги знаеа сите турбо фолк хитови и ме фрлија во сенка.

Друго ми е муабетот. Кој слуша нека слуша. Како што на некој му е чудно како може да се слуша турбо фолк, на други му е чудно како може да се слуша метал, реге, панк, транс и сл. :salut:

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
А бе што сте запнале само вреѓате сите за турбо фолкот.
Јас слушам секаков тип на музика па слушам и турбо-фолк. Не ми пречи ни да се дружам со некој што е турбофолкераш или металец или рапер или слично.
Најмногу се нервирам со некои особи кои серат по форумиве против, а ги знаат сите песни.
Кога бев на апсолвентска екскурзија, имаше во автобусот шмизли и фраери кои не слушаа таков тип на музика. Ама кога се испијанивме, кога почнаа јас се најдов затечен, ги знаеа сите турбо фолк хитови и ме фрлија во сенка.

Друго ми е муабетот. Кој слуша нека слуша. Како што на некој му е чудно како може да се слуша турбо фолк, на други му е чудно како може да се слуша метал, реге, панк, транс и сл. :salut:
Види дружењето со личност не е поврзано со музиката битен е муабетото (музиката може да биде неутрална кога се лафи).

Тие особи кои серат по форуми за турбо фолкот серат од една причина бидејки кај нас во нашата ни напатена државичка се измешаа многу работи еве зошто.
Ако сакаш турбо фолк брат оди во КАФАНА лепи пари на певајката описе со друштвото пеј ``све је моје твоје`` и ``итебе сам сит кафано`` ама што К** бараш во диското да се пушта турбофолк?????????????????? од такви фаци мене лично ми е смачено и тупам по форуми за кичот, бедата ..... наречена турбо-фолк.

Ова воедно е одговор т.е причината за знаење на сите песни од личности од коои не си очекувал (сакал несакал кај и да излезеш во дискотека или бар кај нас бичи турбо-фолк па и не е накаков проблем оние три реда текст да се зашпомнат)(освен ако немаш мозочни пречки).

А на оние кои се задоени со турбо-фолк чудно им е да слушаат друг стил музика од причина што затруеноста со турбо-фолк (кои не спаѓа во редот на МУЗИКА) не им дозволуа да ги отворат нивните мозоци за перцепција и доживуванње на друг стил на музика каде нема ``чаше ломим руке ми крваве``.

п.с Ако било кој дел од постот не ти е јасен слободно ке дообразложам подетално некои работи.

ScaryGirl

Lurker
Член од
19 јуни 2008
Мислења
303
Поени од реакции
4
јас не сакам турбофолк зошто(според мене) текстовите немаат врска, онака ми звучат како ставани стихови еден по друг без поврзаност(можеби сум грешка, незнам), а и музиката не ми се допаѓа

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.855
Поени од реакции
11.516
Турбофолк, стил на музика, јбг ко секој друг :)
Разлика на вкус? Па нормално постои.
Секој со своето, не го вреѓам, на крај краева се си има своја одредена уметничка вредност во самото тоа. Па музика е него што.
Не слушам таква музика, ама се дешава да излезеш во кафана или таква некој опасна биртија со друштво каде што ќе те пречека некој опасен версус на Шемса Суљакович и Јужни ветар, надополнет со луда атмосфера и те дрма исто ко Tryambaka со Fire Child у Миравци лани ова време негде :pos:
Нема везе, не сум ограничен, знае понекад да ме распушти музикава.

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Турбо фолкот е музика на новиот милениум... јеаааа.

не треба да знаеш да пееш, свириш, не ти треба музичко образование, достапна е за секого, и после кој не би сакал да се проба..:)

Три пати ура за Турбо фолкот :wink:

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Жалам што ќе ве разочарам сите фанови на турбо фолкот ,али веќе не постои турбо фолк.....
Еве проверете и самите

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
се согласувам со првиот пост мислам стварно сите викатееее неее јас несушам такво срање а уствари сите ко ќе ве видиме по кафичи откачвите на такви песни.
Прво и основно јас неслушам турбо фолк,ама на добра журка каде шо сите се веселат и пеат такви песни срамота е ти само да сејш и да чутиш:wink:
Чисти пример еден другар со мене шо учеше до 8мо на денот на полуматурата(во битола праевме бај д веј)ни идат всоба и викат или Тиесто да го дават или јас ќе си седам всоба. Добро и јас слушам таква музика ама то незначи дека нетреба да знам и други песни.И ко дојде вечерта испадна дека тој навеќе се веселеше на таквите песни...
Заклучок:Ретки се таквите шо мразат турбо фолк,се останато по кафани,на свадби или вака на некои веселби добро откачуват

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
турбо фолкот забега многу, дури и турбо фолкот не е она што бил (иако не бил нешто посебно)...прашајте наводен турбо фолкер што музика пее, нема да знае да ти најде точен одговор...сеа на “турбо фолк“ песните се прават електронски па ги препознавам битовите, семпловите, луповите и катаутсот...турбо фолкот станал клаб/техно музика со смотани вокали...

иако малце го бранам, одбивен ми е да го слушам...едноставно не ми збучи интересно тоа, тоа за мене не е музика...

Janev

2.856
Поени од реакции
58
абе на вас која музика ви лежи да пиете, рап, метал, поп, транс, хаус, ......

Член од
9 мај 2008
Мислења
184
Поени од реакции
7
се согласувам со првиот пост мислам стварно сите викатееее неее јас несушам такво срање а уствари сите ко ќе ве видиме по кафичи откачвите на такви песни.
Прво и основно јас неслушам турбо фолк,ама на добра журка каде шо сите се веселат и пеат такви песни срамота е ти само да сејш и да чутиш:wink:
Чисти пример еден другар со мене шо учеше до 8мо на денот на полуматурата(во битола праевме бај д веј)ни идат всоба и викат или Тиесто да го дават или јас ќе си седам всоба. Добро и јас слушам таква музика ама то незначи дека нетреба да знам и други песни.И ко дојде вечерта испадна дека тој навеќе се веселеше на таквите песни...
Заклучок:Ретки се таквите шо мразат турбо фолк,се останато по кафани,на свадби или вака на некои веселби добро откачуват

Ај прво и основно да се разграничат некои битни работи оноа кафич со турбо фолк погледни одново и види нешто не штима.
Зошто??????????????
Замисли во КАФАНА да пушта некој ДЈ транс !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(АЛОООООООООООООООООООООООООООО)

Нема логика бе тука ви се измешале брзините нешто, јас немам против ако си решил да се труеш, твое право, ама зошто труеш се останато покрај тебе??????????????
Оди во КАФАНА и веселисе до сабајле на турбо фолк и на певајката со отворено(да не ме сватите погрешно не ПОДотворено, ОТВОРЕНО) деколте која на секоја секунда си ги прибира атрибутите да не му се стркалаат на некого на софрата, лепи пари и пјевај ``неможе нам нико ништа јачи смо од судбине``.

Ама оставете оние ненормални за вас кои слушаат техно,транс, рок,метал да си одат во КАФИЧИ и да уживаат во онаа музика која ја сакаат исто како што тие не доаѓаат во кафана да бараат ТРАнс, техно итн. итн..........................

Срамота???????????????????
Не е е тоа срамота што нема да ја знаеш `` празне чаше на мом столу`` срамота е кога оваа шабанарија насобрана окулу нема поима како да се снајде(однесува човечки) во кафич или дискотека каде нема турбо фолк!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Па затоа и ја тупат со гостување на голи певајки по дискотеки бидејки само така можат да се снајдат во многу народ а да не се посрамотат.
П.С.....Една испушена цигара го скратува животниот век за 1 час
Една исслушана фолк+турбо песна го скратува животот за цели 24 часа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Одлуката е ваша:::::::

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Жалам што ќе ве разочарам сите фанови на турбо фолкот ,али веќе не постои турбо фолк.....
Еве проверете и самите

Hehe me nasmeja za ova :smir:
Spored mene sekoj si slusa toa sto saka i toa sto mu se slusa sekoj ima razlicen vkus i spored toa ne treba da go osuduvame ili osporuvame no nikoj ne mozi da kazuva deka postoe nekoj turbofolk virus zasto toa ne e vozmozno.Jas ne slusam turbofolk i ne go kazuvam ova samo taka kako sto mislat site sto slusaat turbofolk deka go kazuvame za da bideme in ili kako i da napisale ednostavno nemozam da podnesam turbofolk ili bugarsko i toa e moj vkus i moe pravo sepak ne sum od tia slusam metal,rap,tehno ili slicno a se piancam na turbofolk

Kajgana Shop

На врв Bottom