E што е де турбофолкот?

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Чекај,значи лугето се турбо-фолкери уште од мали....ахам.
Ја па мислев дека стануваат поради влијанието на општеството и медиумите,ама добро,фала многу што ме просветли....
Бтњ,Life-style значи нешто кое е во тебе од рагање?!?
dada,bas taka.
ti se ragjas so nego i tesko deka opstestvoto moze da vlijae na tebe da go promenis.

N

n/a

Гостин
Turbo-folkot kako pravec vo muzikata e direktno delo na eden od moite muzicki idoli,a imeno Antonijo Pushic,aka Rambo Amadeus.

E sega...so tekot na godinite,posto on startase u 1989-ta so turbo-folk,nestata mu izbegaa od kontrola i kako i kaj mnogu drugi raboti vo ovoj zivot,taka i tuka monstrumot sto go sozdade go izede tvorecot.
I prodolzi natamu da djvaka i jade...se sto e na negoviot pat.:vozbud:

Licno...nemam nisto protiv turbo-folkot.Go smetam kako edna od zaednickite komponenti na site balkanski drzavi.Toa e nesto sto e nase...razlicno od ona sto go imaat i moze da go sozdadat drugite.Tipicno balkansko.

I ako amerikancite moze da imaat country-muzika...(koja sto by the way ima i te kako pomala muzicka vrednost od turbo-folkot) ne gledam edna dobra pricina zosto nie bi se sramele,ili ne bi trebalo da imame turbo-folk.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Оф корс дека треба да се срамат сите што слушаат турбофолк, али изгледа тоа не важи за нашиот малоумен народ .. мене ми се повраќа кога ке помислам дека повекето од журките у средно што ги поминав беа турбофолк и на некој начин се срамам од тоа, ама јебига, не познавам многу луге што слушаат друго! Колку е само дебилно и патетично кога некој ке каже дека најубаво се пиело на српско, многу клошарска работа! Па нокширот што го имав кога бев мал свиреше кога кењаш у него и вадеше боља музика од турбофолкот:hoho:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Пер, турбофолкот го популаризираат кај нас, а не беше толку раширен порано...

Сеа со емисииве на Бојана и Драган Буковец, бем им матер, е многу раширено... јебига.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Малку сме оф топик ама ај...

Нашиот народ (особено, заедно со другите балкански)... сака кичерај. На ТВ лесно се наоѓа истиот, па без проблем се претвараат децата во монструозни празноглави турбо фанатаци и не само во поглед на музиката... туку како цел турбо-фолк феномен.

Нека има на кабловска само VH1 и класична музика да видам дали некому ќе му се допаѓа Цецика... :tapp:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Малку сме оф топик ама ај...

Нашиот народ (особено, заедно со другите балкански)... сака кичерај. На ТВ лесно се наоѓа истиот, па без проблем се претвараат децата во монструозни празноглави турбо фанатаци и не само во поглед на музиката... туку како цел турбо-фолк феномен.

Нека има на кабловска само VH1 и класична музика да видам дали некому ќе му се допаѓа Цецика... :tapp:
Не сум баш сигурен за ова што го кажа Виктор.

Секој може свесно сам да си одреди што му се допаѓа а што не. Мене никој со сила не ме терал да слушам то што го слушам, па така претпоставувам би можело да биде и за другите. Јас затоа ТОА го асоцирам со неинтелигентност. До сега ниту еден ТФ не се појави со став да ни објасни зошто, како, кога-туку секогаш се иде на реченицата "подобро се пие на ТФ" што се разбира е релативна работа но во овој случај тотален апсурд.

Јас ги обвинувам глупите родители, но и уште поглупата младина која што знае да каже: то цецооо, американците се глупи ние сме паметни...и...толку.

Додека не почнат да користат мозокот(што се повеќе почнувам да гледам дека и го немаат) нема ништо да се промени.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Па Брн друже ти се сложи со мене, само шо не приметуеш. Можеби ти како Ивица Иксовски си доволно интелигентен да се пронајдеш себе си под сонцето но 85% (процент на шашма) од масата го прифаќа тоа што и се нуди, то ест не се обидува да сфати што навистина сака.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Па идиотите шо го слушаат идиотсково нешто,не се способни да филозофираат воопшто,па затоа мора некој.
А и форумот е создаден за филозофиеање,нели:smir:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Turbo-folkot kako pravec vo muzikata e direktno delo na eden od moite muzicki idoli,a imeno Antonijo Pushic,aka Rambo Amadeus.

E sega...so tekot na godinite,posto on startase u 1989-ta so turbo-folk,nestata mu izbegaa od kontrola i kako i kaj mnogu drugi raboti vo ovoj zivot,taka i tuka monstrumot sto go sozdade go izede tvorecot.
I prodolzi natamu da djvaka i jade...se sto e na negoviot pat.:vozbud:

Licno...nemam nisto protiv turbo-folkot.Go smetam kako edna od zaednickite komponenti na site balkanski drzavi.Toa e nesto sto e nase...razlicno od ona sto go imaat i moze da go sozdadat drugite.Tipicno balkansko.

I ako amerikancite moze da imaat country-muzika...(koja sto by the way ima i te kako pomala muzicka vrednost od turbo-folkot) ne gledam edna dobra pricina zosto nie bi se sramele,ili ne bi trebalo da imame turbo-folk.
Како го пропуштив ова не знам :toe:

Стилот на Рамбо, ја лично го обожавам, бидејќи прејде од идеја за профит на авторот во иронизирање на “монструмот“ кој го создаде. Рамбо е исто што и Марија Кири Склодовска. Со добри намери, ама се создаде оружје за масовно уништување.

А кантрито на американците повеќе се поврзува со нашиот нормален фолк кој се прави... а не со турбото. Со Турбото може да се поврзе повеќе Бритни и 50 Сент.

S

StormRage

Гостин
ево на пр. кај нас на кабловскава има само една странски песни VH1 и некој 4 со турбо фолк и 3 бугарски... а инаку за пиење на турбо фолк... зависит ако ти се погодит мојш да пиеш и некој на тенџере да ти тропат... и сега шо рече дека навистина се расипвет децава (ок за разлика од тебе сум дете) имам една другарка... изпадна на збор за концерото на Рибја Чорба и Фанки Џ(Бљак) и сега не прашвит ке ќе ојте... ние сигурно на Рибја Чорба... таа велит: ма немој дан случајно се поубај рибја чорба од фанки џ... ЛОЛ... сега ок она Анабела е 100 пати поуба од цела Рибја Чорба ама песнине е се СРАЊЕ!!!

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Аууууу да!
Леле луѓе... ФнакиЏ се подобри од Чорба? ОМГ! Па у пм, вистина се расипаа децава!! :toe:

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не сфаќате, тоа девојче ни ги знае Рибља Чорба. Ако пак и ги пуштиш (за такви ја преферирам Кукла са насловне стране мислам дека беше), ни пак ќе разбере, ни пак ќе сфати. Тоа е дарбата на кретенизмот.

Ама пушти и ја Фанки(како и да беше) и ќе се мава како кретен на ветер и ќе скока, иако песните се малоумни во најмала рака.

Зборот ми беше, нејзината потреба за музика е сосема мала, бидејќи најверојатно нејзиниот IQ е сосема мал. Ако не е интелегенцијата, тогаш е малограѓанството што е уште полошо.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Па Брн друже ти се сложи со мене, само шо не приметуеш. Можеби ти како Ивица Иксовски си доволно интелигентен да се пронајдеш себе си под сонцето но 85% (процент на шашма) од масата го прифаќа тоа што и се нуди, то ест не се обидува да сфати што навистина сака.
Јас се согласувам со тебе, постот ми беше со цел да кажам дека воопшто младиќиве не мислат за себе и со своја глава(не дека не го знаеме ова):wink:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Што се расправате со тинејџери од 15 години бе. И од кај знаат тие за Рибља Чорба. И тие ќе ми праат муабет за пиење. Ќе опнат едно пиво и си мислат Мајкл Џексон се. И се дур отварате било какви теми во врска со турбофолкот толку повеќе реклама му правите.

Kajgana Shop

На врв Bottom