E што е де турбофолкот?

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
јас ова би го нарекол техно фолк,не коментирам али ко ќе си музичар тезгарош мора да му погодиш секому.
Од StormRage:
турбо фолк: е некоја заебана фолк музика измешана со техно... со некој ептен срање текст... и најлошото од се е то шо сиве женски од 13-14 години нагоре го сакет... и само то се пуштат овде по кафичиве... ме побудалее...

Еве бе Unholy шо ме прајш будала...
Еве и други луѓе шо ти потврдуваат!!!!!!:toe:

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Абе алооооо!
Музикана мојт да е од се нешто.. .
На пр. онаа песнана ту ту ту како и да се викат, музикана лупат техно а дечконо завиват као луд... Шо е музикана во таа песна а???
A kaj тоа наоѓаш метал у турбо фолк?

U

UnholY

Гостин
Од StormRage:
турбо фолк: е некоја заебана фолк музика измешана со техно... со некој ептен срање текст... и најлошото од се е то шо сиве женски од 13-14 години нагоре го сакет... и само то се пуштат овде по кафичиве... ме побудалее...

Еве бе Unholy шо ме прајш будала...
Еве и други луѓе шо ти потврдуваат!!!!!!:toe:
Не видов некој да потврди дека, во турбофолкот пронашол елементи на рок и метал

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Зборов ми беше дека музикана мојт да се движит од скроз народњачко, до гитари и сл., а текстот е секогаш ист...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Така е малце боље склопена мислата.

Olivert

TheTruth
Член од
21 јануари 2008
Мислења
85
Поени од реакции
2
Важно се разбравме :)

U

UnholY

Гостин
Зборов ми беше дека музикана мојт да се движит од скроз народњачко, до гитари и сл., а текстот е секогаш ист...
Вака веќе би се согласил, подобро кажано е милион пати,а не како шо тврдеше претходно дека е мешавина од метал, рок техно, итн...:smir:

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Да беше мешавина од рок и метал, сите ќе слушавме турбофолк :pos:

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Турбофолкот = народно + литро ракија значи Утнати тонови..
Или подобро кажано - Курви + Силикони + Завивање и за подобра да биде сликата се става на Mute и се претвара во перфекција :pos2:
Постов ми е Сакам кажам, незнам речам.. :pos2:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Турбофолкот според мене е музика која нема смисол како пример ја давам песната Аспирина од Сека или која и да е цурата во песната кажува(се фали) како го изварала дечкото и е многу среќна поради тоа:nesvest: штознам тоа е според мене сите имаме различни мислења:salut::pirat:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
auaau,kolku ste gresni,barem vie na ovaa strana.
kum na terminot "turbo-folk" e rambo amadeus koj ova ime go ima dadeno pred nekoi 20-ina godini koga cutel turbo-folkot.togas on go mislel samo kako muzika od sinan,mitar,saban,ljuba,brena,dragana,nada, ama sea se pretvoril vo nesto mnogu pogolemo.
u denesno vreme toa ti e nacin na zivot.mnogu lugje ziveat turbo-folk.se oblekuvaat kicerajski,se ponasaat kako u dzeb da imaat 1000 evra a ustvari se setaat so 100 denari itn.metalcite ja slavat metal muzikata ama turbo folkerot moze da ne go slavi turbo folkot a sepak da e "turbas"..........
ides po ulica ,plukas,se t.z. smekas so curata so ti ide a ona ne ti dava recka,nosis bela patika a crna carapa,usput bermudi i zuta majica ,pa ti covece ke umres kako "turbas" i tebe ti nema vrakjanje.istovremeno ides u colosseum na hip-hop a djuskas ko bolen strk.
znaci poentata mi e deka turbo-folkot e life-style.lugjeto se ragjaat kako "turbasi" ,a ne stanuvaat takvi od muzikata so ja slusaat.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Се живее турбофолкерски?

А јас па се чудам шо се популарни толку флуросцентните кошули...

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
auaau,kolku ste gresni,barem vie na ovaa strana.
kum na terminot "turbo-folk" e rambo amadeus koj ova ime go ima dadeno pred nekoi 20-ina godini koga cutel turbo-folkot.togas on go mislel samo kako muzika od sinan,mitar,saban,ljuba,brena,dragana,nada, ama sea se pretvoril vo nesto mnogu pogolemo.
u denesno vreme toa ti e nacin na zivot.mnogu lugje ziveat turbo-folk.se oblekuvaat kicerajski,se ponasaat kako u dzeb da imaat 1000 evra a ustvari se setaat so 100 denari itn.metalcite ja slavat metal muzikata ama turbo folkerot moze da ne go slavi turbo folkot a sepak da e "turbas"..........
ides po ulica ,plukas,se t.z. smekas so curata so ti ide a ona ne ti dava recka,nosis bela patika a crna carapa,usput bermudi i zuta majica ,pa ti covece ke umres kako "turbas" i tebe ti nema vrakjanje.istovremeno ides u colosseum na hip-hop a djuskas ko bolen strk.
znaci poentata mi e deka turbo-folkot e life-style.lugjeto se ragjaat kako "turbasi" ,a ne stanuvaat takvi od muzikata so ja slusaat.
Чекај,значи лугето се турбо-фолкери уште од мали....ахам.
Ја па мислев дека стануваат поради влијанието на општеството и медиумите,ама добро,фала многу што ме просветли....
Бтњ,Life-style значи нешто кое е во тебе од рагање?!?

Kajgana Shop

На врв Bottom