Eвро 2012 - второ полуфинале (Германија-Италија), 28/06/2012

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Koj ke pobedi?

• Germanija

Гласови: 54 47,0%
  • Italija

Гласови: 61 53,0%

• Вкупно гласачи
    115
  • Гласањето е завршено на .

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.814
Поени од реакции
1.564
Ух значи никој не е совршен па дури и Германците! Не им беше денот вечерва ај се надевам Италија ќе ги победи актерите од Шпанија.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.884
Поени од реакции
6.950
Браво за Италија, ајде да видиме сега како Шпанија ќе одговори на ова. Жал ми е за Германија играат добар, офанзивен фудбал али изгледа младоста на екипата ги ограничува за сега. Али и Балотели имаше фантастична вечер. 2 од 2 и крај (y) Утре, петок, земаме билтено и уплаќаме за Италија иде даље :D Ми се допаѓа една ваква, нова, освежена Италија со млади играчи за разлика од СП 2010 сето престарени ѕвезди. 1-3 такви играчи се сосема доволно. За се друго треба млади волови за орање.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Сликава е од ЕВРО 2008 кога Шпанија ја победи Италија во 1/4 финале на пенали.
Зошто вака Буфон го гушнал Торес не знам ама знам дека сликава е добра како хајп за финалето :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Gledavte vesti? Padnale site banderi vo debar, nema da ima struja narednite 2 meseci.

Germanci be luzeri, luzerisani!!!!!!!!

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.328
И УШТЕ 1000 ПАТИ !!!!!!! :vozbud:
Deutschland deutschland auf wiedersehen !!!

ИТАЛИЈА ВО ФИНАЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!!!!!!! :vozbud:
ШАМПИОНИ !!!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Се докажа дека Клосе е сеуште класа над Гомез.. ама овај селекторов..
Подобри се Германците, ама реализација нигде...
Мислам дека искуството си го напрај своето..
Браво за Пирло бтв

Ти си луд само сами пред гол кога остануваа Италијаните да даваа по еден гол сега 6-0 ќе беше.Германија ја пикнаа во ќош како дебелото дете и ја малтретираа.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Не прајте си бајрам со умот, нема шанса оваа Италија да ја победи Германија...
Памет за друг пат кога игра Италија...Кој сакаш можеш да го отпишеш пред време ама Италија и тим што доаѓа од оваа држава НЕ.Мислев уште тогаш да ти пишам ама ај викам да почекаме да заврши утакмицава.

Италија и повеќе од заслужено е финалист.Со ваква тимска игра и максимална пожртвуваност нема потреба да се плашат од било кој репрезентација.Тотално ја надиграа една Германија што можеби никој не успеал вака да ја надигра и уште 10 дена да играа фудбал швабиве немаше да дадат гол од игра.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Одлични италјанците,заслужија финале,тешко ми е да навивам за нив затоа што не ги тепаа на хрватите,но сепак за нив ќе сум во финалниот натпревар. :)))

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
браво за Италија си одиграа одлично , Германциве ко посрани цела утакмица почна да им станува стандард вака баш кога е најпотребно да играат безврска. Сите се посраа освен нешо Клосе и Ројс откако влегоа добри беа. Честито за Италија ќе им приредат одлична партија на Шпанија и мислам дека далеку боље ќе им се спротистават отколку Германија да поминеше.

F

FuckYouAll

Гостин
Претера судијата за пеналот.

Иначе Италија си газит, и дочекав 2 гола од нигерот не еден.:D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Mussolini - Hitler 2:1 :vozbud:
Serie A - Bundes Liga 2:1
Кај беше сликата со пицата?
Никогаш не ги отпишувајте Италијанците, посебно после фрки во Серија А.

Kajgana Shop

На врв Bottom